Bellamy-Borgerbuurt

Beschrijving

De Bellamy-Borgerbuurt is een buurt in Amsterdam-West waar weinig groen te vinden is en waar veel wateroverlast wordt ervaren zodra het heftig regent. Groene daken kunnen worden ingezet als oplossing om het wateroverlast te verminderen. Bovendien ziet het er een stuk leuker uit!

De komende maanden gaat Rooftop Revolution samen met de gemeente Amsterdam, Rainproof, bedrijven en bewoners aan de slag om zoveel mogelijk groene daken te realiseren. Zo maken we samen met iedereen de buurt weer leefbaar!
Houd deze pagina in de gaten voor alle updates.

Dakboswachter

Wij zijn opzoek naar bewoners die uitkijken op een dak of zelf eigenaar zijn van een dak en dit graag willen vergroenen! Dit kunnen zowel daken van woningbouwcorporaties zijn als van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Misschien bent u wel helemaal geen onderdeel van het dak, maar kijkt u er wel op uit. Wij helpen u graag de buurt te vergroenen!

 

Mondriaanboot

Bewoners Ella en Peter hebben een groen dak laten aanleggen vanwege het uitzicht en isolatie. Het is merkbaar koeler in de woning en een stuk stiller. Het is aangelegd door Sempergreen.

Da Costakade

Strikt gezien ligt dit dak buiten de Bellamy-Borgerbuurt. Toch willen wij dit dak even in het zonnetje zetten. Samen met dakboswachter Toon van der Put zijn we in gesprek gegaan bij Stadgenoot en is het dak in januari 2018 aangelegd! Het dak is ingezaaid, dus er is nu nog weinig groen te zien. In de zomer zullen we jullie de foto’s laten zien!

Woonboot

Een van de eerste woonboten met een groen dak in de Bellamy-Borgerbuurt. Het dak is goed te zien vanaf de brug en het terras van bar Hendrix op de Clerquestraat. Het is aangelegd door Sedumworld.

Benieuwd wat er bij u kan?

Update 8 maart 2018

Op 20 maart gaan we in gesprek met woningbouwcorporaties, bewoners, ondernemers en lokale overheden over de vergroening in de buurt!

Groene woonboot

Ella (67) en Peter (78)  hebben sinds kort een groen dak op hun prachtige woonboot! Meer weten over hun ervaring?
Lees het interview hier:

Zoek de verschillen!

Update 18 december 2017

Op de buurtbijeenkomst op 14 december, konden bewoners hun dak aanmelden op de kaart. Zit uw dak er al bij?

Benieuwd wat er bij u kan?

Vraag een dakscan aan!

Update 22 september 2018

Tijdens Burendag op 22 september zullen wij in gesprek gaan met bewoners in het gebied van de Hallen. Meer informatie volgt nog.

Update 16 september 2017

Vandaag stonden we op het Nicolaas Beetsplantsoen met Stadsdeel-West om in gesprek te gaan met bewoners over daken!

Recente dakprojecten