Een straat met groene winkelluifels waar bloemen weelderig over de rand druipen. Met die visie meldde Thijs Box van De Balkonie zich in juli bij Rooftop Revolution. Thijs: “De straat waar ik werk heeft iets unieks: boven de winkels zijn luifels die bijna de hele straat doorlopen, ongeveer 200m2 in totaal. De luifels zijn dit jaar gerenoveerd dus dit is onze kans om met de buurt te kijken of we een aantal luifels kunnen vergroenen.”

Het project aan de Jan Evertsenstraat in De Baarsjes, Amsterdam is redelijk complex. De luifels horen bij winkelpanden van bijna 90 verschillende eigenaren; bovendien moet goed gekeken worden naar de draagkracht van (sommige) luifels. De ondernemersvereniging is echter zeer actief en meerdere winkeleigenaren zijn enthousiast.

Thijs: “We onderzoeken nu wat de draagkracht van de luifels is. Zodra we dat weten, kunnen we beginnen met crowdfunden en aan de slag met een proefdak. Hopelijk wordt iedereen hierdoor enthousiast en worden uiteindelijk alle luifels groen.”

Nieuwste berichten

Even voorstellen… Ellis

Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan...

We gaan weer stemmen!

Woensdag 20 maart is het weer zo ver: we mogen stemmen! En deze keer voor zowel de Provinciale Staten als voor de Waterschappen. Maar waar stemmen we eigenlijk voor? Wat zijn de taken van de Provinciale Staten en het Waterschap? Rooftop Revolution zette...

Lommerrijk is een groen dak rijker!

In de zomer van 2018 werd er op Lommerrijk, in Bos en Lommer, een prachtig groen dak aangelegd door De Dakdokters. Dakboswachters Johanna en Dirk zijn enorm blij met hun nieuwe aanwinst!