Een straat met groene winkelluifels waar bloemen weelderig over de rand druipen. Met die visie meldde Thijs Box van De Balkonie zich in juli bij Rooftop Revolution. Thijs: “De straat waar ik werk heeft iets unieks: boven de winkels zijn luifels die bijna de hele straat doorlopen, ongeveer 200m2 in totaal. De luifels zijn dit jaar gerenoveerd dus dit is onze kans om met de buurt te kijken of we een aantal luifels kunnen vergroenen.”

Het project aan de Jan Evertsenstraat in De Baarsjes, Amsterdam is redelijk complex. De luifels horen bij winkelpanden van bijna 90 verschillende eigenaren; bovendien moet goed gekeken worden naar de draagkracht van (sommige) luifels. De ondernemersvereniging is echter zeer actief en meerdere winkeleigenaren zijn enthousiast.

Thijs: “We onderzoeken nu wat de draagkracht van de luifels is. Zodra we dat weten, kunnen we beginnen met crowdfunden en aan de slag met een proefdak. Hopelijk wordt iedereen hierdoor enthousiast en worden uiteindelijk alle luifels groen.”