Dakboswachter Mara Werkman is druk bezig om een groen dak te realiseren op het binnenterrein tussen Hoofdweg en Mercatorstraat. Het dak is 250 m2 en ligt op een parkeergarage. Meer dan 100 huishoudens kijken nu uit op een dak dat bedekt is met asfaltplaten.

Een groen dak zal de binnentuin enorm opfleuren én het is goed voor de luchtkwaliteit en temperatuur in de wijk. Mara: ‘Ik ga me persoonlijk inzetten om alle lichten op groen te krijgen’.

Woon je in de buurt, of ken je iemand die in de buurt woont, en wil je Mara helpen? Kom dan nu in actie op het platform www.rooftoprevolution.nl

Nieuwste berichten

Rooftop Revolution wint VHG Groenprijs op Duurzame Dinsdag

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Gisteren, 4 september, nam Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, namens het kabinet in Den Haag een koffer in ontvangst met 359 voorstellen om Nederland duurzamer te maken. Ook...

Groen dak gerealiseerd in de Bellamybuurt!

Amsterdam is een groen dak rijker! De temperaturen in het complex aan de Douwe Dekkerstraat liepen in de zomermaanden erg op. Woningbouwcoorporatie Stadgenoot kreeg daarom vanuit bewoners het verzoek om het dak te vergroenen.