Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren. 

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week, Rooftopper Astrid!

Vertel: wie ben je?
Vanaf 2 januari jl. ben ik voor 2,5 dag per week in dienst als officemanager en PA van Jan-Henk. Daarnaast werk in nog 1 dag in de week als office administrator bij Soilmates B.V. en bedrijf dat avocado olie verkoopt dat voor 100% bestaat uit afgedankte avocado’s. In het verleden heb ik bij een architectenbureau als officemanager/communicatie medewerker en een grote juwelier op Schiphol als projectmanager gewerkt. Sinds 2020 ben ik actief op zoek gegaan naar een baan bij een bedrijf dat zich bezig houdt met duurzaamheid/circulariteit. Ik forens iedere werkdag ruim een half uur naar en van mijn werk omdat ik buiten Amsterdam woon. Wat ik heerlijk vind maar toch kies ik er bewust voor om in Amsterdam te werken omdat ik anders de stad te erg mis.

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
In hoofdzaak ben ik officemanager wat perfect bij mij past als doener en met mijn servicegerichtheidmentaliteit. Ik hou van organiseren en mij kan alles gevraagd worden. Waar ik kan, help ik jullie.

Waarom nou toch die daken?
Ik ben gek op groen en een fervent tegelwipper. Totaal volgetegelde tuinen zijn geen tuinen. Vre-se-lijk. Daarnaast ben ik mij enorm bewust van het belang van biodiversiteit en de regeneratieve landbouw. Dat al die daken in NL (en hopelijk daarbuiten) nog ontgonnen kunnen worden, is natuurlijk een uitgelezen kans om de biodiversiteit te vergroten, naast andere duurzame voordelen. Pure win-win.

Wat wil je bij Rooftop Revolution bereiken?
Dat iedereen zich met zijn eigen werk bezig kan houden zonder afgeleid te worden door bijzaken. Met als gevolg dat we nog meer projecten mogen uitvoeren in Nederland maar ook daarbuiten. Dat NL vanuit de lucht nog mooier groen wordt.

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Positieve klimaatverandering. Het wordt er allemaal niet beter op en ik hoop toch echt nog mee te maken dat er door onze gedragsaanpassingen klimaatdoelen bereikt worden.

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Naast sporten en socializen met familie/vrienden besteed ik mijn tijd toch het liefst buiten. In de natuur, in onze groene oase thuis of in de moestuin die wij sinds ruim een jaar hebben. Eerste oogst en tegenvallers gehad dus verheug me op het nieuwe tuinseizoen.