Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren. 

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week, Rooftopper Amedeo!

Vertel: wie ben je?
Ik ben Amedeo, algemene stagiair bij Rooftop Revolution. Ik heb wiskunde en natuurwetenschap gestudeerd op Amsterdam University College (AUC). Tijdens mijn studie heb ik gewerkt aan meerdere duurzame projecten en ik ben enthousiast om dit voort te zetten bij Rooftop Revolution. 

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Als algemene stagiair ben ik de helpende hand van de organisatie. Ik probeer bij zo veel mogelijk projecten mijn steentje bij te dragen.

Waarom nou toch die daken?
Omdat er een ruimte te kort is in Amsterdam moeten wij creatieve manieren vinden om de stad te verbeteren zonder te veel ruimte in te nemen. Daken zijn een ongebruikte bron van ruimte die een belangrijke rol kunnen spelen in het creëren van een klimaatbestendige en gezonde stad. 

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Mijn ideale toekomst is een wereld waar mens, natuur en kunst samen in harmonie leven. Waarom kunst? Omdat kunstenaars zich afvragen wat de relatie is tussen hen en de wereld. Daarom geloof ik dat kunst een essentieel middel is om nieuwe perspectieven te ontwikkelen. Een kunstenaarsmentaliteit moet een rol spelen in het creëren van een nieuwe relatie tussen mens en natuur. 

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Het liefst componeer ik muziek in mijn vrije tijd. Ik heb al voor meerdere dansers muziek gemaakt. Het lijkt me leuk om in de toekomst dans- en muziekevenementen te organiseren.