Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren. 

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? De afgelopen weken hebben we jullie verrijkt met een aantal leuke insights. Deze week onze laatste Rooftopper: Anne!

Vertel: wie ben je?
Ik ben Anne, stagiaire bij Rooftop Revolution. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd voor de master Environment and Resource Management en de master Health Sciences. Ik heb de afgelopen jaren veel gereisd en gewerkt in het buitenland. Mijn motivatie om aan de slag te gaan met duurzaamheid komt hier grotendeels uit voort. Op veel plekken heb ik gezien wat voor schade mensen kunnen aanrichten aan de natuur en hun eigen leefomgeving. Ik zie het als een uitdaging om mensen te overtuigen hun gebruiken om te zetten naar een duurzamer alternatief!

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Als stagiaire zal ik ondersteunen bij verschillende projecten, onder andere het RESILIO project. Ik wil zoveel mogelijk leren over groene daken en hoe we de Rooftop Revolution kunnen ontketenen in Nederland. Onder andere door me in te zetten binnen het communicatieteam van Rooftop, maar ook door mee te werken aan projecten voor gemeentes en andere stakeholders. Ook ga ik graag in gesprek met buurtbewoners om ze te betrekken bij het groener maken van Amsterdam.

Waarom nou toch die daken?
Ruimte in steden wordt al schaarser. Het oppervlakte dat gebouwen beslaan kan efficiënter worden gebruikt door de daken te benutten! Daarbij kunnen groene daken het leven van mensen in de stad natuurlijk beter en leuker maken. Onder andere door onze voeten droog te houden maar natuurlijk ook door meer recreatieruimte te creeëren. Want hoe fijn is het om lekker van de natuur te kunnen genieten op een groen dak in jouw buurt?

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Een wereld waarin je niet steeds opnieuw bestookt wordt met verontrustende berichten over dieren die uitsterven, bossen die in brand staan, smeltende gletsjers en poolkappen of overstromingen. Kort gezegd een wereld waarin we weer de goede kant op gaan en waarin mens en natuur in harmonie naast elkaar bestaan. Ik hoop hier in de toekomst mijn eigen steentje aan bij te kunnen dragen.

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Ik vind het heerlijk om de stad even te verlaten en de natuur rondom Amsterdam te ontdekken op mijn racefiets. Ook houd ik ervan om lekker buiten te wandelen of in het park te lezen. Daarbij houd ik erg van avontuur, in brede zin. Zo ontdek ik graag nieuwe landen en culturen maar vind ik het ook heel leuk om in eigen stad of land nieuwe plekken en activiteiten te ontdekken!

Nieuwste berichten
Stagiaires gezocht!

Stagiaires gezocht!

Klim jij graag in de pen en wil je inspirerende content maken voor onze (social) media kanalen? Of ben jij iemand met een technische achtergrond en wil jij onze dakadviseur ondersteunen in het maken van constructiechecks, onderzoek en rapportages? Solliciteer dan nu!

De Anne Frankwijk in Diemen heeft groene voornemens

De Anne Frankwijk in Diemen heeft groene voornemens

Eén van de plekken waar Rooftop Revolution de revolutie verder wil ontketenen is Diemen. We spraken buurtbewoner Roel Niessen, die samen met zijn buren zoveel mogelijk schuurtjes, daken en garages wil vergroenen. In het begin van het nieuwe jaar gaat het eerste groen erop!

Groen en gezondheid

Groen en gezondheid

Heb jij je lijstje met goede voornemens al gemaakt? In dit artikel vertelt Jelle de Jong alles over de invloed van groen op je gezondheid!