Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren. 

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? De afgelopen weken hebben we jullie verrijkt met een aantal leuke insights. Deze week onze laatste Rooftopper: Anne!

Vertel: wie ben je?
Ik ben Anne, projectmedewerker bij Rooftop Revolution. Ik heb tijdens mijn studie en daarna veel gereisd en gewerkt in het buitenland. Mijn motivatie om aan de slag te gaan met duurzaamheid komt hier grotendeels uit voort. Op veel plekken heb ik gezien wat voor schade mensen kunnen aanrichten aan de natuur en hun eigen leefomgeving. Ik zie het als een uitdaging om mensen te overtuigen hun gebruiken om te zetten naar een duurzamer alternatief!

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Als projectmedewerker werk ik mee aan verschillende projecten. Zo maak ik dakenkansenkaarten voor wijken of hele steden die inzichtelijk maken hoe we de daken het beste in kunnen zetten als strategie in de klimaatadaptatie. Ook geef ik particulieren die hun dak willen vergoenen persoonlijk advies over hoe ze dit het beste aan kunnen pakken. Tot slot werk ik mee aan het RESILIO project, waarin ik in gesprek ga met buurtbewoners om ze te betrekken bij het groener maken van Amsterdam.

Waarom nou toch die daken?
Ruimte in steden wordt al schaarser. Het oppervlakte dat gebouwen beslaan kan efficiënter worden gebruikt door de daken te benutten! Daarbij kunnen groene daken het leven van mensen in de stad natuurlijk beter en leuker maken. Onder andere door onze voeten droog te houden maar natuurlijk ook door meer recreatieruimte te creeëren. Want hoe fijn is het om lekker van de natuur te kunnen genieten op een groen dak in jouw buurt?

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Een wereld waarin je niet steeds opnieuw bestookt wordt met verontrustende berichten over dieren die uitsterven, bossen die in brand staan, smeltende gletsjers en poolkappen of overstromingen. Kort gezegd een wereld waarin we weer de goede kant op gaan en waarin mens en natuur in harmonie naast elkaar bestaan. Ik hoop hier in de toekomst mijn eigen steentje aan bij te kunnen dragen

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Ik vind het heerlijk om de stad even te verlaten en de natuur rondom Amsterdam te ontdekken op mijn racefiets. Ook houd ik ervan om lekker buiten te wandelen of in het park te lezen. Daarbij houd ik erg van avontuur, in brede zin. Zo ontdek ik graag nieuwe landen en culturen maar vind ik het ook heel leuk om in eigen stad of land nieuwe plekken en activiteiten te ontdekken!

Nieuwste berichten
Even voorstellen… Willem

Even voorstellen… Willem

Meet the team! We stellen ons graag aan jullie voor. Deze keer, Rooftopper Willem! “Nú hebben we de kans op beterschap. Niet alleen met betrekking op het klimaat, maar ook andere sociale problemen. Wetende dat we grote en mooie dingen kunnen bewerkstelligen geeft mij hoop en motivatie.”

Nieuwsbrief: Een groene dakkantie!

Nieuwsbrief: Een groene dakkantie!

Na een droge en zonnige periode konden onze groene daken, dakterrassen en tuinen wel een druppel water gebruiken. De hemel barstte open en zorgde voor een nieuwe watervoorraad, waardoor alles prachtig in bloei staat! Planten en bloemen schieten als paddenstoelen uit...

Rooftopper Anne op dakentour in Barcelona

Rooftopper Anne op dakentour in Barcelona

Twee weken geleden reisde onze rooftopper Anne af naar Barcelona om de eerste bijeenkomst van het ‘European Creative Rooftop Network’ (ECRN) bij te wonen. Het European Creative Rooftop Network bestaat uit negen verschillende Europese steden die culturele evenementen op daken organiseren en hiermee het gebruik van daken willen stimuleren. De aankomende vier jaar zullen deze partners samenwerken aan verschillende projecten om het daklandschap beter te benutten. Lees hier haar verslag!