Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren.

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week onze Rooftopper: Céline!

Vertel: wie ben je?
Hi! Mijn naam is Céline Stada en als projectmedewerker en officemanager werk ik aan veel aspecten met als droom het vergroenen van de stad. Na mijn opleiding bouwkunde en een leerzaam afstudeertraject in “Adaptief Circulair Transformeren’ te hebben voldaan heb ik enkele jaren bij verschillende bedrijven gewerkt. Ik ben creatief, vooruitstrevend en een echte aanpakker. Al snel merkte ik dat mijn passie ligt bij duurzaamheid en meewerken aan een maatschappelijk belang zoals het leefbaar maken van de stad voor ons allemaal.

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Mijn rol binnen het bedrijf is divers, van groene daken realiseren voor VvE’s en particulieren tot het uitvoeren van ondersteunende taken voor het team en de directeur. Als projectmedewerker werk ik aan het realiseren van groene daken, zowel dakscans, dakadviezen en dakstudies komen te pas. In gesprek gaan met bewoners en het opstellen van projectplannen en offertes zijn aspecten die mij interesseren.

Waarom nou toch die daken?
“Waarom niet?” vraag ik me dan af. Daken zijn dé perfecte plek om allerlei oplossing en ideeën op los te laten. De vierkante meters op het maaiveld zijn in grote steden schaars en daarom ook vrij prijzig. Men wil liever op deze grond een woning of winkel hebben. Veel Amsterdammers hebben geen tuin of uitzicht op groen. Wat als we mensen een plezier kunnen doen door hun uitzicht te verbeteren én tegelijkertijd goed bezig te zijn voor het klimaat. Groene daken zijn naast heel mooi ook divers. Ze zorgen in de zomer voor verkoeling, ze stimuleren biodiversiteit en de combinatie van groen met zonnepanelen zorgt ook nog eens voor een hoger rendement.

Wat wil je bij Rooftop Revolution bereiken?
Ik zet me in voor het standaardiseren van groene daken. Het zou door alle voordelen niet meer een optie moeten zijn maar een gegeven. Ik wil mensen bewust maken van het probleem en er samen voor zorgen dat we de oplossing uit voeren. Mensen worden er blijer van en de leefbaarheid in de stad gaat er een stuk op vooruit!

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Een samenleving waar wij als mens in harmonie met de natuur kunnen leven. Dit klinkt misschien zweverig maar we moeten de natuur niet zien als iets negatiefs maar er juist alle voordelen uit halen. Door kinderen al jong in aanraking te laten komen met de natuur respecteren ze deze ook en zullen ze op latere leeftijd deze minder willen vervuilen. Zo vind ik dat we groene speelplaatsen moeten stimuleren zodat ze in aanraking komen met verschillende insecten en planten en hierover kunnen leren. Door groen toe te passen in de stad zijn mensen minder snel ziek of depressief omdat ze in een gezonde en stimulerende omgeving wonen en werken.

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Mijn passie naast duurzaamheid is om zoveel mogelijk van de wereld te zien en verschillende culturen te ontdekken. Stedentripjes word ik blij van en mijn laatste avontuur naar Suriname was wel een hoogtepunt voor mij. Ik haal veel energie en ideeën uit andere steden en mensen en leer graag elke keer weer wat nieuws.

Feest! Rooftop Revolution 5 jaar

Feest! Rooftop Revolution 5 jaar

Rooftop Revolution bestaat op 14 april 5 jaar. Blik met ons mee terug naar die mooie jaren waarin we heel wat daken hebben benut!

Ruimte voor 60 voetbalvelden extra groen in de binnenstad van Nijmegen!

Ruimte voor 60 voetbalvelden extra groen in de binnenstad van Nijmegen!

Er ligt nog heel veel ruimte voor vergroening in de binnenstad van Nijmegen; meer dan 350.000 m2, dat zijn zo’n 60 voetbalvelden. Niet op de grond, maar op de daken! Het hart van de oudste stad van Nederland heeft 650 platte daken waar planten, daktuinen met zonnepanelen, of complete groene parken aangelegd kunnen worden. Lees meer over onze groene ambitie.

Rooftop verkiezingsprogramma 2021: alle daken benut!

Rooftop verkiezingsprogramma 2021: alle daken benut!

Het daklandschap is het grootste braakliggende terrein van de stad. De missie van Rooftop Revolution: alle daken benut! Ons doel is om over 10 jaar 1 miljoen vierkante meter dakoppervlak duurzaam benut te hebben. Dat kunnen gele, groene, blauwe of rode daken zijn, of...