Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren.

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week onze Rooftopper: Daan!

Vertel: wie ben je?
Ik ben iemand die oneindig kan praten over bloemen en planten. Ik wil mensen graag zoveel mogelijk laten genieten van de natuur, nu en in de toekomst. Ik heb sinds een paar jaar een volkstuin die ik heb ingericht met kleurrijke bloemen. De tuin leert me veel over hoe de natuur werkt, hoe belangrijk biodiversiteit is en hoezeer het klimaat al verandert. Ik ben afgestudeerd als architectuurhistoricus en ben jarenlang werkzaam geweest in de media. Ik keek liever naar buiten dan naar de televisie en zocht daarom een groene organisatie om me verder te ontwikkelen. Zo kwam ik bij Rooftop Revolution terecht.

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Als projectmedewerker bied ik ondersteuning op technisch en visueel vlak. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van websites en het creëren van visuals. Ik ben een verbindende factor tussen de project- en communicatieafdeling. Ik heb veel ervaring met procesverbetering, deze kennis komt ook goed van pas bij een jong en groeiend bedrijf als Rooftop Revolution.

Waarom nou toch die daken?
Als je de daken bekijkt vanuit het perspectief van een vogel zie je een woestenij van stenen dakpannen en hitte-absorberend bitumen. Iedereen is blij met een dak boven zijn hoofd, maar hoe blij zouden mensen wel niet zijn met een tuintje boven hun hoofd? De daken vormen een stedelijke laag die lang vergeten is, maar nu eindelijk serieus worden genomen. Daken hebben nog heel veel potentie: voor bewonersgeluk, maar ook voor biodiversiteit.

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
In de ideale toekomst is vroeger niet altijd beter. Het klimaat verandert op dit moment zo snel dat ik al nostalgisch terugdenk aan een witte kerst waar de moonboots voor van stal moesten worden gehaald. Ik wil toekomstige generaties ook laten genieten van de groene natuur, het gezang van de vogels en het gezoem van de bijen. In de ideale toekomst zijn stad en natuur geen vanzelfsprekende tegenstelling, maar een elkaar aanvullende combinatie.

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
In mijn vrije tijd vind je me meestal op mijn volkstuin die vol staat met bloemen en groenten. Ook wandel ik veel rond met mijn camera om al het natuurschoon vast te leggen en monteer ik korte natuurvideos op muziek. Als ik niet door Waterland fiets bezoek ik graag een andere historische stad dan Amsterdam. Even naar het museum en de lokale boekhandel. Buitenlandse reizen doe ik de laatste jaren vooral vanuit m’n hangmat, met telkens een boek uit een ander land.

Even voorstellen… Astrid

Even voorstellen… Astrid

Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Ontmoet onze nieuwe stagiair Amedeo!

Penningmeester / bestuurslid gezocht

Penningmeester / bestuurslid gezocht

Rooftop Revolution is op zoek naar een nieuwe penningmeester/bestuurslid. Rooftop Revolution is een landelijk opererende stichting die natuurgebieden terug in de stad brengt op het grootste braakliggende terrein: de daken. Het werk dat Rooftop Revolution doet, is...

Bedrijfskunde stagiair(e) gezocht

Bedrijfskunde stagiair(e) gezocht

Wij hebben plek voor een nieuwe stagiair(e)! Wij zoeken een enthousiast persoon die ons team komt versterken. Je werkt mee aan de ontwikkeling van onze organisatie en ondersteunt zowel inhoudelijk bij projecten als bij de business development. Past dit bij jou, heb...