Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van een daksadvies, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren.

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week onze Rooftopper: Dominique!

Vertel: wie ben je?
Mijn naam is Dominique Appels en ik ben communicatie/media stagiair bij Rooftop Revolution. Ik studeer internationale media en communicatie (IBCoM) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik heb daar veel kennis opgedaan op het gebied van marketing, media en communicatie. Deze kennis wil ik graag inzetten op het gebied van duurzaamheid. Ik ben erg geïnteresseerd in hoe we een groenere wereld en milieubewust gedrag dichter bij de mensen en bedrijven kunnen brengen. Samen met het team van Rooftop Revolution wil ik graag het idee van de groene daken revolutie verspreiden om een groenere wereld te creëren. 

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Als stagiair communicatie/media ben ik vooral aan het leren. Ik probeer eigenlijk om overal wel iets te doen. De ene keer ben ik bezig met het verhaal van Rooftop verspreiden over de sociale media. De andere keer help ik mee aan de organisatie en communicatie van Rooftop evenementen.

Waarom nou toch die daken?
De steden breiden zich steeds meer uit met als gevolg dat er steeds minder natuur overblijft en we steeds meer last hebben van ongezonde lucht en hitte stress. En dat terwijl de stad en de natuur makkelijk samen met elkaar kunnen groeien. De daken zijn de ideale plek om het groen terug de stad in te brengen! Iedereen heeft er profijt van en het ziet er ook erg mooi uit! 

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
In mijn toekomst groeien de steden en de natuur samen in harmonie door. Mensen zijn bewuster van de leefomgeving en natuur om zich heen en hoeven niet een uur te reizen om eindelijk een stukje groen te vinden. 

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Fotograferen, boksen, drummen, reizen en zeilen. Eigenlijk weer van alles en nog wat. Ik zit bij de Rotterdamse zeilvereniging en houd ervan om op een zonnige dag lekker te zeilen en daarna gezellig te borrelen met vrienden. Daarnaast houd ik ook erg van fotograferen. Ik ga er dan ook graag op uit om buiten foto’s te kunnen maken. 

Woonstad wil multifunctionele daken maken

Woonstad wil multifunctionele daken maken

Woonstad wil multifunctionele daken maken. Sanne van architectenbureau MVRDV en Rooftop Revolution aanjager en Rotterdamse DakenDiva Esther Wienese gaan samen met wijkbewoners nadenken over deze multifunctionele invulling.

Even voorstellen… Daniel

Even voorstellen… Daniel

Meet the team! We stellen ons graag aan jullie voor. Deze keer, Rooftopper Daniel! “Ik zou graag uit willen vinden in hoeverre het vasthouden van regenwater op de daken bijdraagt aan een klimaatadaptieve binnenstad en of hier een waarde aan gekoppeld kan worden.”

ROEF en Rooftop Revolution maken groene verbinding!

ROEF en Rooftop Revolution maken groene verbinding!

Twee organisaties met dezelfde ambitie slaan de ‘handen’ ineen. ROEF en Rooftop Revolution tekenden boven op een duurzaam dak een groen verbond. Ze willen elkaar versterken in het maken van nog meer groene meters op onze daken. Lees meer over deze samenwerking!