Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van een daksadvies, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren.

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week onze Rooftopper: Dominique!

Vertel: wie ben je?
Mijn naam is Dominique Appels en ik ben communicatie/media stagiair bij Rooftop Revolution. Ik studeer internationale media en communicatie (IBCoM) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik heb daar veel kennis opgedaan op het gebied van marketing, media en communicatie. Deze kennis wil ik graag inzetten op het gebied van duurzaamheid. Ik ben erg geïnteresseerd in hoe we een groenere wereld en milieubewust gedrag dichter bij de mensen en bedrijven kunnen brengen. Samen met het team van Rooftop Revolution wil ik graag het idee van de groene daken revolutie verspreiden om een groenere wereld te creëren. 

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Als stagiair communicatie/media ben ik vooral aan het leren. Ik probeer eigenlijk om overal wel iets te doen. De ene keer ben ik bezig met het verhaal van Rooftop verspreiden over de sociale media. De andere keer help ik mee aan de organisatie en communicatie van Rooftop evenementen.

Waarom nou toch die daken?
De steden breiden zich steeds meer uit met als gevolg dat er steeds minder natuur overblijft en we steeds meer last hebben van ongezonde lucht en hitte stress. En dat terwijl de stad en de natuur makkelijk samen met elkaar kunnen groeien. De daken zijn de ideale plek om het groen terug de stad in te brengen! Iedereen heeft er profijt van en het ziet er ook erg mooi uit! 

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
In mijn toekomst groeien de steden en de natuur samen in harmonie door. Mensen zijn bewuster van de leefomgeving en natuur om zich heen en hoeven niet een uur te reizen om eindelijk een stukje groen te vinden. 

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Fotograferen, boksen, drummen, reizen en zeilen. Eigenlijk weer van alles en nog wat. Ik zit bij de Rotterdamse zeilvereniging en houd ervan om op een zonnige dag lekker te zeilen en daarna gezellig te borrelen met vrienden. Daarnaast houd ik ook erg van fotograferen. Ik ga er dan ook graag op uit om buiten foto’s te kunnen maken. 

Water op groene daken

Water op groene daken

Groene daken zijn er in vele soorten en maten. Van sedummatten tot daken met gewassen, eetbare daken, dakbomen en weelderige daktuinen. Wat minder bekend is, is dat de beschikbaarheid van water hierin sturend is. Een diverse en rijkere begroeiing heeft meer behoefte aan water dan een sedumplantje. We leggen het je uit aan de hand van een poster. Lees hier meer!

Duurzame Daken Expo Utrecht: Jan Henk over de duurzame Daken Kansenkaart

Duurzame Daken Expo Utrecht: Jan Henk over de duurzame Daken Kansenkaart

Waar begin je als je als vastgoedpartij, gemeente of provincie daken duurzaam wilt benutten? Rooftop Revolution maakte in samenwerking met Matrixian Group de Duurzame Daken Kansenkaart om inzicht te bieden in de mogelijkheden op de daken. Tijdens de DuurzameDakenExpo van Green Business Club Utrecht Centraal en Natuur en Milieufederatie Utrecht leggen we dit uit, kijk mee. 

Even voorstellen… Willem

Even voorstellen… Willem

Meet the team! We stellen ons graag aan jullie voor. Deze keer, Rooftopper Willem! “Nú hebben we de kans op beterschap. Niet alleen met betrekking op het klimaat, maar ook andere sociale problemen. Wetende dat we grote en mooie dingen kunnen bewerkstelligen geeft mij hoop en motivatie.”