Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren. 

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week, Rooftopper Fien!

Vertel: wie ben je?

Mijn naam is Fien de Vries en ik loop stage en voer mijn eind onderzoek uit bij Rooftop Revolution. Ik studeer International Applied Business Administration en kijk mee in bijna elk aspect van het bedrijf. Tijdens mijn opleiding bloeide mijn interesse in duurzaamheid en de circulaire-economie. Natuur inspireert mij en ik denk dat wij veel van de natuur kunnen leren. Ik hoop een steentje bij te dragen aan de revolutie die Rooftop Revolution oplaait en de stad groener achter te laten!

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?

Binnen Rooftop vervul ik de taak van een stagiair, maak ik fouten, en leer ik hiervan. Omdat Business Administration een brede opleiding is, kijk ik mee met veel aspecten binnen het bedrijf: Management, Leiderschap, Organisatie, Communicatie, Welzijn, Technisch en veel meer. Ik doe ervaring op hoe het bedrijfsleven te werk gaat en hoe een bedrijf met een duidelijk doel probeert dit te vervullen. Daarnaast houd ik me bezig met de organisatie van het Rooftop Symposium 2021!

Waarom nou toch die daken?

We zien om ons heen vele problemen gerelateerd aan het klimaat en we zien dat de gevolgen groter en problematischer zijn in de stad. We groeien in aantallen en vergroten de effecten, maar gelukkig is dat niet alles. Ook leren we van onze fouten, werken we slimmer, denken we ruimer, en komen we dichter bijeen met de natuur. We kijken naar de natuur en leren van haar, zien dat zij over alles al heeft nagedacht en inspirerende oplossingen biedt voor problemen. Het gebrek aan ruimte houdt ons niet tegen, the sky is the limit, maar wie zij iets over het dak? De duizenden ongebruikte vierkante meters liggen pal boven onze neus en zorgen nu juist voor problemen in plaats van mee te werken aan de oplossing.

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?

Mijn ideale toekomst is een wereld waar de mens meer verbonden is met de natuur, de natuur beter begrijpt en leert van de veerkrachtigheid van de natuur. Steden zijn niet meer de stinkende, vervuilende plekken van het land, maar juist de hotspots voor innovatieve en inspirerende projecten die bijdragen aan de biodiversiteit en duurzaamheid van het stedelijk landschap.

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?

Ik geniet er van om te wandelen en te liggen op de bank samen met onze luie Podenco. Daarnaast heb ik een uit de hand gelopen hobby van kamerplanten en vind ik het leuk groente te verbouwen en deze uiteindelijk om te toveren tot heerlijke gerechten.