Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren.

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week onze Rooftopper: Jet!

Vertel: wie ben je?
Mijn naam is Jet van der Tol en ik ben projectmedewerker bij Rooftop Revolution. Voordat ik dit avontuur begon heb ik Sociale Geografie en Planologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over klimaatverandering en milieuproblemen waardoor mijn interesse in duurzaamheid is ontstaan. Waar ik vooral geïnteresseerd in ben, zijn de dingen die wij kunnen aanpassen om zo een duurzame levensstijl te creëren. Ik vind het leuk om na te denken over de mogelijkheden hiervan en om anderen hiervan bewust te maken. Het is namelijk makkelijker dan je denkt! 

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Als projectmedewerker heb ik de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende projecten zoals RESILIO en Green Light District. Deze kansen bieden mij de mogelijkheid om zo veel mogelijk te leren over de mogelijkheden van groene daken en wat er allemaal komt kijken bij het realiseren ervan. Ook zal ik kennis opdoen over de manier waarop de visie van Rooftop Revolution overgebracht kan worden op zo veel mogelijk mensen. Door bijvoorbeeld de wijk in te gaan en de bewoners te vragen naar hun ideeën of vragen over groene daken. 

Bovendien zal ik helpen met het organiseren van het symposium. Een geweldig evenement waar verschillende partijen bij elkaar komen om elkaar te inspireren en een stap dichter bij onze missie te komen: Alle daken benut! 

Waarom nou toch die daken?
Nou, de meeste mogelijkheden liggen nou eenmaal op de daken! Steden zijn compact en het is daarom belangrijk om alle beschikbare ruimte op hoger niveau te benutten. Groene daken werken verkoelend, zijn effectief door waterberging en brengen de natuur terug in de stad. Bovendien is het simpelweg mooier dan een grijs dak toch!? 

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Een groene oase op zoveel mogelijk daken in Nederland (het liefst in heel de wereld). Ik zou het mooi vinden als er in stedelijke gebieden meer groen dan steen te zien is en de daken een soort tweede leefomgeving zullen worden. Bovendien vind ik dat ecologen een vaste rol moeten spelen in de gebiedsontwikkeling van de bebouwde omgeving zodat groen en biodiversiteit in steden worden bevorderd. 

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Ik woon nog niet zo lang in Amsterdam dus ik zal nog vaak de fiets pakken om door de stad te rijden en nieuwe plekken te ontdekken. Met mooi weer zoek ik graag een parkje op om te genieten van de zon en een spannend boek te lezen. Ik houd er ook erg van om lekker te eten met vrienden. 

 

Stagiaires gezocht!

Stagiaires gezocht!

Klim jij graag in de pen en wil je inspirerende content maken voor onze (social) media kanalen? Of ben jij iemand met een technische achtergrond en wil jij onze dakadviseur ondersteunen in het maken van constructiechecks, onderzoek en rapportages? Solliciteer dan nu!

De Anne Frankwijk in Diemen heeft groene voornemens

De Anne Frankwijk in Diemen heeft groene voornemens

Eén van de plekken waar Rooftop Revolution de revolutie verder wil ontketenen is Diemen. We spraken buurtbewoner Roel Niessen, die samen met zijn buren zoveel mogelijk schuurtjes, daken en garages wil vergroenen. In het begin van het nieuwe jaar gaat het eerste groen erop!

Groen en gezondheid

Groen en gezondheid

Heb jij je lijstje met goede voornemens al gemaakt? In dit artikel vertelt Jelle de Jong alles over de invloed van groen op je gezondheid!