Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren.

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week onze Rooftopper: Jet!

Vertel: wie ben je?
Mijn naam is Jet van der Tol en ik ben projectmedewerker bij Rooftop Revolution. Voordat ik dit avontuur begon heb ik Sociale Geografie en Planologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over klimaatverandering en milieuproblemen waardoor mijn interesse in duurzaamheid is ontstaan. Waar ik vooral geïnteresseerd in ben, zijn de dingen die wij kunnen aanpassen om zo een duurzame levensstijl te creëren. Ik vind het leuk om na te denken over de mogelijkheden hiervan en om anderen hiervan bewust te maken. Het is namelijk makkelijker dan je denkt! 

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Als projectmedewerker werk ik aan verschillende projecten. Zo ben ik veel bezig met de communicatie voor Roofotp waarbij ik de social media kanalen beheer. Het is onwijs leuk om hier mijn creativiteit in kwijt te kunnen door mijn grafische vaardigheden met Photoshop en Adobe Illustrator hierbij toe te passen. Bovendien ben ik werkzaam binnen de communicatie en participatie van het RESILIO project. Zo ontwerp ik communicatiemiddelen voor (online) evenementen en ben ik als ‘blauw-groene dakenkenner’ het aanspreekpunt voor de bewoners in de RESILIO-buurten. Verder geef ik particuliere dakeigenaren en huurders die hun dak willen vergroenen persoonlijk advies over de mogelijkheden en hoe zij dit het beste aan kunnen pakken.

Waarom nou toch die daken?
Nou, de meeste mogelijkheden liggen nou eenmaal op de daken! Steden zijn compact en het is daarom belangrijk om alle beschikbare ruimte op hoger niveau te benutten. Groene daken werken verkoelend, zijn effectief door waterberging en brengen de natuur terug in de stad. Bovendien is het simpelweg mooier dan een grijs dak toch!? 

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Een groene oase op zoveel mogelijk daken in Nederland (het liefst in heel de wereld). Ik zou het mooi vinden als er in stedelijke gebieden meer groen dan steen te zien is en de daken een soort tweede leefomgeving zullen worden. Bovendien vind ik dat ecologen een vaste rol moeten spelen in de gebiedsontwikkeling van de bebouwde omgeving zodat groen en biodiversiteit in steden de norm worden. 

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Ik woon nog niet zo lang in Amsterdam dus ik zal nog vaak de fiets pakken om door de stad te rijden en nieuwe plekken te ontdekken. Met mooi weer zoek ik graag een parkje op om te genieten van de zon en een spannend boek te lezen. Ik houd er ook erg van om lekker te eten met vrienden. 

 

Feest! Rooftop Revolution 5 jaar

Feest! Rooftop Revolution 5 jaar

Rooftop Revolution bestaat op 14 april 5 jaar. Blik met ons mee terug naar die mooie jaren waarin we heel wat daken hebben benut!

Ruimte voor 60 voetbalvelden extra groen in de binnenstad van Nijmegen!

Ruimte voor 60 voetbalvelden extra groen in de binnenstad van Nijmegen!

Er ligt nog heel veel ruimte voor vergroening in de binnenstad van Nijmegen; meer dan 350.000 m2, dat zijn zo’n 60 voetbalvelden. Niet op de grond, maar op de daken! Het hart van de oudste stad van Nederland heeft 650 platte daken waar planten, daktuinen met zonnepanelen, of complete groene parken aangelegd kunnen worden. Lees meer over onze groene ambitie.

Rooftop verkiezingsprogramma 2021: alle daken benut!

Rooftop verkiezingsprogramma 2021: alle daken benut!

Het daklandschap is het grootste braakliggende terrein van de stad. De missie van Rooftop Revolution: alle daken benut! Ons doel is om over 10 jaar 1 miljoen vierkante meter dakoppervlak duurzaam benut te hebben. Dat kunnen gele, groene, blauwe of rode daken zijn, of...