Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren. 

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? We stellen ons de aankomende weken graag aan jullie voor met een aantal leuke insights. Deze week, Rooftopper Julia!

Vertel: wie ben je?
Sinds maart 2018 help ik Rooftop Revolution mee met haar missie: alle daken benut! Als geboren en getogen Amsterdammer help ik natuurlijk graag mee onze hoofdstad leefbaar en gezond te houden, voor ál haar inwoners. Ik doe dit vanuit mijn achtergrond in natuurbehoud en biodiversiteitherstel. De afbreuk van natuur, biodiversiteitsverlies en klimaatontwrichting zorgen dat onze planeet steeds minder leefbaar wordt. Maar er liggen grote kansen in het actief herstellen van de natuur, op het dak, onderwater, in de stad en in verlaten agrarische gebieden. De UN heeft niet voor niets 2021 – 2030 aangewezen als het decennium van ecosysteem restoratie. Maar zo lang wilden wij niet wachten en zijn daarom alvast begonnen!
Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Als duizendpoot binnen de organisatie heb ik een enorm gevarieerd takenpakket. Zo ben ik projectmedewerker, managementassistent, HR-medewerker, IT-er, dak adviseur, officemanager… noem maar op! Maar het liefst houd ik mij bezig op inhoudelijk (hoog) niveau.

Waarom nou toch die daken?
Er is zoveel onbenut dakoppervlak! Waar anders kunnen we op grote schaal nieuwe natuurgebieden realiseren in onze overvolle steden?

Wat wil je bij Rooftop Revolution bereiken?
Heel veel m2 kleurrijk natuurdak!

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Een eerlijke wereld, vol soortenrijkdom, waar de natuur centraal staat en waarin beschadigde ecosystemen hersteld worden. En daarbij hoort natuurlijk: alle daken groen!

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Wanneer ik niet hoog op het dak sta, duik ik het liefst met mijn SCUBA-uitrusting de diepte van de oceanen in. Om de kleurrijke onderwaterwereld te bewonderen, maar vooral ook om gekweekte koralen aan te planten en zo riffen actief te herstellen.

Heb je nog vragen? Contact opnemen mag altijd! Mail naar julia@rooftoprevolution.nl