Even voorstellen… Lotte

Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren. 

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? We stellen ons de aankomende weken graag aan jullie voor met een aantal leuke insights. Deze week, Rooftopper Lotte!

Vertel: wie ben je?
Ik ben Lotte en Communicatie & Community Manager bij Rooftop Revolution. Afgelopen jaar heb ik een wereldreis gemaakt en ben ik op de meest prachtige plekken geweest. Maar ik heb ook zeker gezien hoe kwetsbaar de wereld is. We moeten nú in actie komen om het verschil te kunnen maken. Ik besloot om mijn kennis en ervaring met merkstrategie en communicatie in te zetten voor duurzaamheid. Daarom sprak Rooftop Revolution mij aan: de natuur terug de stad in voor een klimaatbestendige stad, fijne leefomgeving en hogere biodiversiteit.

 

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Ik ben verantwoordelijk voor de communicatie en community building binnen Rooftop Revolution. Samen met het team verspreiden we onze boodschap, alle daken benut, met events en via allerlei communicatiemiddelen. Ook werk ik samen met gemeente Amsterdam aan de communicatie voor RESILIO. Een tof en vernieuwend project waar minstens 10.000m2 aan slimme blauw-groene daken in vier wijken in Amsterdam aangelegd gaat worden.

Waarom nou toch die daken?
Ik ben gek op Amsterdam en woon hier met veel plezier, maar ik vind het jammer dat grijs het steeds meer wint van groen in de stad. Zoveel daken liggen er treurig en verlaten bij terwijl ze een geweldige functie kunnen vervullen: ruimte voor nieuwe natuur. Daar profiteren dieren van, maar ook biedt het kleurrijke plekken voor mensen om op uit te kijken of te ontspannen. Groen is gezond, en dat kunnen we goed gebruiken in drukke steden.

Wat wil je bij Rooftop Revolution bereiken?
Mensen bewust maken van de mogelijkheden en voordelen van (blauw-)groene daken, de duurzame transitie versnellen en van RESILIO een succesproject maken.

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Groene steden waar een optimale balans is tussen mens, dier en milieu. Waar men voorbereid is op de gevolgen van klimaatverandering, de biodiversiteit weer toeneemt en mensen weer verbonden zijn met de natuur.

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Dan zal je me vaak in moeilijke yoga-houdingen, in de keuken, op een festival of onderuitgezakt in de bioscoop vinden. Een jaar reizen heeft mijn honger ook nog niet gestild, ik wil zeker nog meer van de wereld zien en nieuwe culturen leren kennen.

 

Heb je nog vragen? Contact opnemen mag altijd! Mail naar lotte@rooftoprevolution.nl

Nieuwste berichten

Lommerrijk: dakboswachter Johanna vertelt

In de zomer van 2018 werd er op Lommerrijk, in Bos en Lommer, een prachtig groen dak aangelegd door De Dakdokters. Dakboswachter Johanna verteld over haar ervaring met de aanleg van het dak!

Even voorstellen… Céline

Meet the team! We stellen ons de aankomende weken graag aan jullie voor met een aantal leuke insights. Deze week, Rooftopper Céline!

Even voorstellen… Yelle

Meet the team! We stellen ons de aankomende weken graag aan jullie voor met een aantal leuke insights. Deze week, Rooftopper Yelle!

error: Content is protected !!