Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren. 

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week, Rooftopper Manon!

Vertel: wie ben je?

Ik ben wat ze een echte creatieve duizendpoot noemen. Ik ben kunstenaar en ontwerper, amateur- klusser en kok. In Utrecht heb ik grafisch ontwerp gestudeerd aan de kunstacademie en daar heb ik mijn gigantische liefde voor kleur en kunst ontdekt. En naast mijn werk voor Rooftop Revolution werk ik aan mijn eigen (kleurrijke) kunst.

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?

Office manager. Ik ben er om te zorgen dat alles op kantoor op rolletjes loopt. En ik help het communicatie team van Rooftop met het ontwerpen van wat grafische middelen.

Waarom nou toch die daken?

Op de daken, daar ligt zo veel potentie. Ik hoorde Jan Henk laatst zeggen “Wat nou als daken publiek domein waren” en toen ging mijn fantasie aan de slag. Want dat zou betekenen dat je stad misschien wel twee keer zo groot word, in begaanbaar oppervlak. Ik zie meteen overal mooie groenen tuinen, speelplaatsen, luchtbruggetjes en fijne groene oases voor me. En ik denk ook meteen aan experimentele kunstinstallaties natuurlijk.

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?

Een stuk socialer dan dat het nu is in veel opzichten. Ik droom wel van een maatschappij waarin diensten en goederen voor iedereen die ze nodig heeft (gratis) toegankelijk zijn. Een wereld waarin we voor elkaar zorgen, waar we precies weten waar ons voedsel vandaan komt, welke impact onze consumptie heeft op de wereld en de natuur. Waar winst en groei veel minder belangrijk zijn dan menselijk, dierlijk en natuurlijk welzijn.

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?

Dingen maken! Ik ben kunstenaar en ontwerper en maak illustraties, borduur ‘schilderijen’ en textielwerk. En daarnaast vind ik klussen, meubels opknappen en dingen maken voor in mijn huis heel fijn. Ook wandel ik graag in de natuur (én de stad), kook en bak ik vaak, ga ik graag op kringlooptocht op zoek naar pareltjes en ben ik altijd te porren voor een gezellig kampvuur. En nog een hele waslijst aan andere hobby’s en activiteiten, ik verveel me in ieder geval nooit.