Micky Westerbeek

is stagiair bij Rooftop Revolution en is momenteel bezig met het afronden van master in International Development Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie was Micky lid van Enactus, een organisatie die studenten de mogelijkheid geeft om een eigen sociale onderneming op te starten, waar zij aan de slag kon met haar passie voor sociaal ondernemen. Komende maanden zal zij zich inzetten voor de acquisitie en marketing- en communicatieactiviteiten van Rooftop Revolution. “Groene daken hebben zoveel voordelen, niet alleen voor het milieu maar ook voor het aanzien van de stad en het buurtgevoel. Ik heb dan ook enorm veel zin om mee te doen aan de revolutie en Nederlandse daken groen te maken!”

Godelief Wösten

is trainee bij De Gezonde Stad en werkt daar onder andere mee aan het begeleiden van Rooftop dakprojecten in Amsterdam. Godelief heeft de double-degree master European Governance afgerond. Voor haar scriptie onderzocht ze of het Europees actieplan voor een circulaire economie aansluit bij de behoefte van het MKB in Amsterdam. Godelief: “Ik kwam via mijn afstudeeropdracht in contact met De Gezonde Stad en heb meteen geinformeerd of ze traineeplaatsen hadden. Dat was het geval en nu mag ik de dakboswachters helpen met het vergroenen van hun dak. Superleuk!”

Nieuwste berichten

Rooftop Revolution wint VHG Groenprijs op Duurzame Dinsdag

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Gisteren, 4 september, nam Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, namens het kabinet in Den Haag een koffer in ontvangst met 359 voorstellen om Nederland duurzamer te maken. Ook...

Groen dak gerealiseerd in de Bellamybuurt!

Amsterdam is een groen dak rijker! De temperaturen in het complex aan de Douwe Dekkerstraat liepen in de zomermaanden erg op. Woningbouwcoorporatie Stadgenoot kreeg daarom vanuit bewoners het verzoek om het dak te vergroenen.