Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren.

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week onze Rooftopper: Pamela!

Vertel: wie ben je?
Een bevlogen persoon die leeft vanuit maatschappelijke drijfveren. Lange tijd werkte ik in de media- en entertainmentbranche, dat was een interessante en leerzame periode. Maar mijn intrinsieke motivatie kwam pas echt tot leven toen ik begin 2017 als zzp-er aan de slag ging met een documentaire over klimaatverandering. Vanaf toen stortte ik me zakelijk, maar ook privé op al die grootse uitdagingen omtrent dit onderwerp. De feiten, de verhalen, de verbinding, het bewustmaken van de mens, de mogelijkheden, de oplossingen, het toekomstperspectief, de systeemverandering. Om dit zo goed mogelijk te doen ga ik graag de dialoog aan en stel ik veel vragen. Door te luisteren probeer ik zoveel mogelijk perspectieven te verzamelen. Gelukkig beschik ik over een gezonde dosis nieuwsgierigheid, of interesse, zo noem ik het ook wel.   

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Sinds januari 2020 ben ik onderdeel van het Rooftop Revolution team. Mijn initiële opdracht was het mede organiseren van de derde editie van het Rooftop Symposium. Inmiddels buig ik me ook, samen met een aantal andere teamleden, over de participatie en communicatie met betrekking tot het project: ‘er komen 10.000m2 slimme groen-blauwe daken in Amsterdam!’ genaamd: RESILIO. Daarnaast schrijf ik stukken over onze acties en projecten, verbind ik de lokale aanjagers van de Rooftop Revolution, en houd ik me in gezelschap van collega’s Rosanne en Jet bezig met de overall communicatie. Dit alles vatten we samen als Community Manager.  

Waarom nou toch die daken?
Ik sluit me aan bij collega Céline: waarom niet? Er liggen kansen en dat biedt mogelijkheden in de verduurzamingsopgave waar we voor staan. De techniek is er, de ambitie is er, het nut en de noodzaak zijn er ook, voeg dat samen en we kunnen dit braakliggende terrein groen, blauw, geel, kortom: zo duurzaam mogelijk maken. We zijn in het creëren van een toekomstbestendig leefklimaat op zoek naar handelingsperspectief, naar ‘hoe gaan we dit doen’, laten we dan in ieder geval de Nederlandse daken hiervoor inzetten. Daarnaast kunnen onze gebouwen en steden wel wat meer biodiversiteit en dus gezondheid gebruiken. Dat kan (ook) op het dak. 

Wat wil je bij Rooftop Revolution bereiken?
Dat we voor iedereen inzichtelijk krijgen hoe we dit doel kunnen bereiken. Zodat we op korte termijn alle daken kunnen gaan benutten. 

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Dan wonen we in onze houten huizen, in natuurinclusieve steden (met klimaatadaptieve daken), en eten we wier uit de zee, zoals Tim van Hattum deels schetste. Ik zou het geweldig vinden wanneer de hoeveelheid groen niet meer afneemt, maar toeneemt, zodat de verhouding grijs/groen in onze steden (nu zo’n 30/70) eerlijker, gezonder en beter is verdeeld. En dat onze kinderen, en de kinderen van onze kinderen (and so on) biodiversiteit, en natuurinclusiviteit heel normaal, logisch, leuk, maar vooral essentieel vinden. 

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Dan stap ik in de trein om een stad te bezoeken en te bestruinen. Of duik ik de natuur in, daar waar ruimte is: strand, bos, wadden, duinen (ik deel trouwens de voorliefde van collega Rosanne voor vogels). Overigens duik ik ook graag een bruine kroeg in om te filosoferen over het leven, of een voetbalwedstrijd te kijken. Samenzijn, lachen en praten met mijn vriend en zijn kinderen vind ik een verrijking. Vrienden om me heen ook. En ik sport graag en regelmatig (van hockey tot yoga). Verder geef ik als ik tijd over heb les aan jonge mensen over duurzaamheid en duurzaam ondernemen, en werk ik voor een start-up aan de ontwikkeling van games over maatschappelijk verantwoorde onderwerpen.   

Tijd voor het Rooftop Symposium!

Tijd voor het Rooftop Symposium!

Op 26 november vindt het Rooftop Revolution Symposium plaats. In een reeks verdiepende artikelen gaan we in op de sprekers en het programma. Met in dit artikel: een toelichting op expositiemarkt.

Bedrijfskunde stagiair(e) gezocht

Bedrijfskunde stagiair(e) gezocht

Wij hebben plek voor een nieuwe stagiair(e)! Wij zoeken een enthousiast persoon die ons team komt versterken. Je werkt mee aan de ontwikkeling van onze organisatie en ondersteunt zowel inhoudelijk bij projecten als bij de business development. Past dit bij jou, heb...

Communicatie stagiair(e) gezocht!

Communicatie stagiair(e) gezocht!

Ben jij een ondernemend en initiatiefrijk persoon die ons team, en met name onze communicatieadviseur, helpt de dagelijkse communicatiezaken te organiseren? En bovenal onze social media kanalen door middel van scherpe copy en bijzonder beeld naar een hoger niveau weet te tillen? Reageer dan nu op deze toffe stageplek.