Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van een daksadvies, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren.

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week onze Rooftopper: Sam!

Vertel: wie ben je?
Mijn naam is Sam en ik ben derdejaars student aan de opleiding Landscape and Environment Management. Sinds begin september (2020) loop ik stage bij Rooftop Revolution en draag ik mijn steentje bij aan de dakenrevolutie.

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Als stagiair ben ik hoofdzakelijk bezig met een communicatiegericht onderzoek. Hierin kijk ik hoe je bewoners kan motiveren om op een groene manier aan de slag te gaan met hun dak. Daarnaast voer ik nog enkele kleine reguliere werkzaamheden uit en is het de bedoeling dat ik meer voor het project Green Light District ga doen.

Waarom nou toch die daken?
Ik geloof in de kracht van groen. Denk aan het beter opvangen van regenwater, het verkoelende effect, maar ook de werking op onze gezondheid. Natuur is een essentieel onderdeel van een vitale stad. Op het moment is dit in veel steden nog te weinig te zien. De stad is doorgaans grijs, verhard en volgebouwd. Dat moet veranderen en daarom sluit ik me volledig aan bij het idee van Rooftop Revolution om de natuur terug de stad in te brengen. ‘Waar? Op het grootste braakliggende terrein: de daken!’

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Wat mij betreft mogen de Nederlandse steden groener en duurzamer. Neem Singapore als voorbeeld waar zelfs bussen met een groendak rondrijden.

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Zelf woon ik in Haarlem en maak ik veel gebruik van het aangename feit dat ik dichtbij het strand woon. Ik vind het heerlijk om door de duinen te fietsen of de Noord-Hollandse golven op mijn surfboard te trotseren. Maar ook een biertje met m’n vrienden op het strand drinken doe ik vaak. Verder werk ik naast de stage een avondje in de horeca of doe ik iets leuks met m’n vriendin.

Projectmanager gezocht!

Projectmanager gezocht!

Zet jij je (bouw)technische kennis en projectmanagement skills in om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld? Heb jij de inhoudelijke kennis in huis om dakeigenaren te overtuigen te investeren in een duurzaam dak door met hen de financiële en technische...

Stagiaire gezocht!

Stagiaire gezocht!

Ben jij iemand met een technische achtergrond en wil jij onze dakadviseur ondersteunen in het maken van constructiechecks, onderzoek en rapportages? Solliciteer dan nu!

De Anne Frankwijk in Diemen heeft groene voornemens

De Anne Frankwijk in Diemen heeft groene voornemens

Eén van de plekken waar Rooftop Revolution de revolutie verder wil ontketenen is Diemen. We spraken buurtbewoner Roel Niessen, die samen met zijn buren zoveel mogelijk schuurtjes, daken en garages wil vergroenen. In het begin van het nieuwe jaar gaat het eerste groen erop!