Wij gaan samen met Booking.com Amsterdam grootschalig vergroenen!

Vanaf maart 2018 kunnen ruim 450 hotels die aangesloten zijn bij Booking.com en gevestigd zijn in Amsterdam, een gratis dakscan ontvangen! Met een dakscan krijgen zij inzicht in het volgende:

  • De mogelijkheden op het dak: van kijkgroen als een sedum dak of het meer gevarieerde natuurdak tot een daktuin met bijenhotels;
  • De financiële mogelijkheden, zoals belastingvoordelen, beschikbare subsidies en cofinanciering;
  • Advies hoe zij aan de slag kunnen gaan.

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates!

Zoku

In het voorjaar 2016 opende Zoku haar deuren. Bezoekers nemen bij binnenkomst direct de lift naar het dak waar de “welcome area” gevestigd is en u meteen kunt genieten van het uitzicht. De daktuin is ontworpen door De Dakdokters en bestaat uit plantenbakken, bijenhotels, bloemen verschillende sedumsoorten en een kruidentuin, aangelegd door Makers of Sustainable Spaces (MOSS).
Adres: Weesperstraat 105

NH Barbizon Palace

Het michelin restaurant Vermeer is onderdeel van Hotel NH Barbzion Palace. Chef Chris Naylor wilde graag lokaal geproduceerde, verse producten en het dak was de enige ruimte die hij kon gebruiken. In 2014 is de fundering van het dak aangelegd door De Dakdokters en de kruidentuin door Makers of Sustainable Makers (MOSS).
Adres: Prins Hendrikkade 59-72

Inspiratievoorbeelden

Hotel Arena

Het Park Café Restaurant in Hotel Arena heeft een eigen daktuin op de parkeergarage met verse kruiden en gewassen. De chef gebruikt de daktuin voor zijn gerechten. Het is aangelegd door Makers of Sustainable Spaces (MOSS). Het dak van het Park Café Restaurant heeft ook een groen dak, dit bestaat uit sedumsoorten.
Adres: ‘s-Gravesandestraat 55

Andaz Prinsengracht Amsterdam

Andaz Amsterdam Prinsengracht werd in 2012 geopend. De voormalige openbare bibliotheek is getransformeerd in een boutique hotel, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders. De daktuin is gebouwd op een parkeergarage en biedt veel van de hotelgasten een prachtig en inspirerend uitzicht om bij wakker te worden. Het is aangelegd door Copijn Groenaanleg en beheer.
Adres: Prinsengracht 587

Hotel Casa

Op het dak van Hotel Casa is de rooftop bar HOPP gevestigd. Zowel hotelgangers als Amsterdammers zijn hier in de zomer te vinden om te ontbijten, lunchen, dineren en te feesten. Het dak is aangelegd door De Dakdokters. Makers of Sustainable Spaces hebben de moestuinen aangelegd, die bestaan uit kruiden en groenten die in het restaurant gebruikt worden.
Adres: Eerste Ringdijkstraat 4

Conscious Hotel Vondelpark

De daken van het Conscious Hotel Vondelpark zijn niet openbaar toegankelijk, maar wel zichtbaar voor de hotelgasten en omwonenden. De gang die het ene gebouw met het andere verbindt is van glas waardoor gasten van het prachtige uitzicht kunnen genieten als ze door de gang lopen. Het groen bestaat uit sedumsoorten en vaste planten en is aangelegd door De Dakdokters.
Adres: Overtoom 519

Bent u hoteleigenaar in Amsterdam en wilt u meer informatie?

Hoe gaan groene daken de stad leefbaar maken?

  • Een groen dak vangt water op tijdens piekbuien zodat de riolering niet overbelast raakt en het water eventueel kan worden hergebruikt;
  • Het houdt de omgeving koel, gaat hittestress tegen;
  • Het isoleert het dak waardoor energiekosten worden bespaard;
  • Meer plantjes zorgen ook voor een nieuw onderkomen van bijen, vlinders, insecten en vogels;
  • Het dempt het stadsgeluid;
  • Last but not least: groen werkt stress verlagend en laat je gezonder voelen!

 

Wil je meer weten over de inspiratievoorbeelden?

Booking.com

Booking.com wil graag 5.000 m2 groen dak toe voegen aan de stad en de hotelpartners inspireren om een actieve rol te spelen bij het bijdragen aan een groener Amsterdam. De 450 partners krijgen via e-mail een uitnodiging met instructies voor het plannen van hun gratis scan van ons. Nadat de scans voltooid zijn, krijgt een deelnemende hotelpartner een gratis groen dak aangeboden, speciaal ontworpen voor hun dak.

In januari 2018 hebben de werknemers van Booking.com 15.000 bij-vriendelijke bloemen geplant bij Stichting Beelease, die komend jaar zullen worden verplaatst naar de hotel daken in de stad. Booking.com kijkt ook naar het eigen vastgoed. Wij gaan voor 10 van de 19 kantoorpanden van het bedrijf in Amsterdam een dakscan uitvoeren. In 2020 krijgt Booking.com een nieuw hoofdkantoor op het Oosterdok waar een prachtige daktuin gerealiseerd gaat worden

 

 

Recente dakprojecten