De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Gisteren, 4 september, nam Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, namens het kabinet in Den Haag een koffer in ontvangst met 359 voorstellen om Nederland duurzamer te maken. Ook werden er prijzen uitgereikt voor de meest innovatieve ideeën en projecten. De VHG Groenprijs ging naar Rooftop Revolution.

Duurzame Dinsdag is een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. De Duurzame Dinsdag-koffer bevat honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. Iedereen, jong en oud, bedrijf, ondernemer of maatschappelijke organisatie kan jaarlijks zijn of haar idee indienen om Nederland te verduurzamen. Samen laten zij zien dat duurzaamheid leeft, in alle lagen van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Drie nominaties
Drie voorstellen waren genomineerd voor de VHG Groenprijs, een ondersteuningsprijs waarmee het initiatief nog verder uit kan groeien. Het waren ‘De Natuurverdubbelaars’, ‘Smaak voor groen’ en ‘Rooftop Revolution’. De laatste werd door de jury tot winnaar uitgeroepen. De winnaar van de VHG Groenprijs ontvangt een wisseltrofee en een bedrag van € 1000,-. Alle drie de genomineerden krijgen hulp en ondersteuning van VHG.

And the winner is….
Wij zijn enorm trots dat Rooftop Revolution de VHG Groenprijs 2018 in ontvangt mocht nemen. “Goed dat het initiatief inspeelt op de toenemende verstedelijking. Rooftop Revolution zorgt dat bedrijven én de mensen thuis kunnen leven in een klimaatbestendige stad.”, aldus de jury. VHG-directeur Egbert Roozen onderschrijft dit oordeel van harte: “Het gaat om ons natuurlijke kapitaal;  groen verbinden aan leefbaarheid. De VHG Groenprijs is ten volle verdiend voor dit mooie project waarbij overheid, burgers en groenprofessionals samenwerken. Geweldig dat ik vandaag de wisselprijs opnieuw kan uitreiken. Mooi vind ik de verscheidenheid in genomineerden. De ene haakt aan op de kringloop in de tuin, de andere op klimaat en derde werkt met de economische waarden van groen. Het zijn alle drie fantastische nominaties. Met alle drie deze initiatieven gaan we kijken hoe we ze vanuit VHG kunnen ondersteunen.”