Red Light District, bekend van spannende verhalen, coffeeshop, seksshops en dames van lichte zede. Jaarlijks trekt dit gebied miljoenen bezoekers. En er is veel meer aan de hand! Rooftop Revolution is met ondersteuning van het Climate-KIC programma anderhalf jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van het Green Light District.

Green Light District
De missie van het Green Light District is de binnenstad van Amsterdam te verduurzamen. Oude grachtenpanden zijn vaak zo “lek” als een mandje, groen wordt door drukte verdrongen, en de huidige infrastructuur staat weinig verandering toe.

Met het Green Light District is de uitdaging aangegaan om te laten zien dat het ook anders kan. Door te vergroenen, isoleren, energie op te wekken en te verwarmen. Allemaal op een groene en duurzame manier. Door gewoon te beginnen wordt gezamenlijk een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van Amsterdam geleverd en wordt een voorbeeld gesteld aan de rest van Nederland en de wereld.

Green Light Festival
Er zijn al vele successen behaald. Zoals een monumentaal grachtenpand dat van het gas af gaat en de vele vierkante meters groene daken die zijn aangelegd. De ambitie: 10.000 m2 in het hartje van Amsterdam.

Al die behaalde successen worden gevierd tijdens het Green Light Festival op 25, 26 en 27 november met het Rooftop Symposium 2021 als hoogtepunt op 26 november. Wees welkom in de Sint Olofskapel om samen de revolutie verder te brengen.

Lees hier meer over het programma van het symposium.