EVENT: Rooftop Talks & Tour!

 

Benieuwd naar het daklandschap van de toekomst? Raak geïnspireerd door onze Rooftop Talks & Tour! Als onderdeel van het WeMakeThe.City festival stellen wij jullie op dinsdag 18 juni op de hoogte van de nieuwste rooftop ontwikkelingen in het klimaatbestendig maken van de stad. Zo gaat Amsterdam met het vernieuwende dakenproject RESILIO de komende jaren 10.000 m2 aan slimme blauw-groene daken aanleggen. Wat betekent dit voor de stad en haar inwoners? Waarom investeert de stad in zo’n high-tech daklandschap? Het consortium van Amsterdamse partners van RESILO praat u bij. Vervolgens neemt Rooftop Revolution u mee op Groene Dakentour.

Rooftop Talks
Tijdens de Rooftop Talks ontdekt u waar de kansen liggen voor een klimaatbestendige, leefbare en groene stad. Op de daken! Hitte- en wateroverlast in de stad neemt toe, terwijl stadsnatuur juist afneemt. Het RESILIO project wordt gepresenteerd: een groot netwerk aan slimme blauw-groene daken in vier wijken in Amsterdam. RESILIO staat voor ‘Resilience nEtwork of Smart Innovative cLImate-adapative rOoftops’ en is een samenwerking tussen gemeente Amsterdam, Waternet, MetroPolder Company, Rooftop Revolution, HvA, VU, Stadgenoot, De Alliantie, De Key en Consolidated. Wat zijn de exacte effecten van de blauw-groene daken? Hoe betrekken we bewoners? Op welke manier kunnen we opschalen naar andere steden en landen? Onze partners vertellen u meer en horen ook graag uw ideeën.

Groene Dakentour
Ontdek na deze sessie het daklandschap van Amsterdam met de Groene Dakentour. We bezoeken prachtige daken die niet altijd toegankelijk zijn voor publiek. Bij Smart Roof 2.0 laten we het vernieuwende waterbergende blauw-groene dak zien. Dat een groen dak bijdraagt aan de biodiversiteit van bijen tonen de imkers ons bij NEMO. En dat je midden in de stad prima kan moestuinieren bewijst de hoogste dakakker van Amsterdam op restaurant Vermeer.

Waar? Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM)
Prins Hendrikkade 600 in Amsterdam (tussen NEMO en het Scheepvaartmuseum, tegenover het Kadijksplein)
Wanneer? Dinsdag 18 juni

Programma
13.00 – 13.30 uur inloop bij ARCAM
13.30 – 15.00 uur Rooftop Talks
15.15 – 17.15 uur Start Groene Dakentour vanaf ARCAM
16.30 – 19.00 uur netwerkborrel bij Undercurrent

Aanmelden
Meld u via onderstaand formulier aan voor de Rooftop Talks & Tour.
Let op: Het programma is gratis maar er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Een reservering is vereist. Voor de Groene Dakentour moet u goed ter been zijn.

U kunt zich nog aanmelden voor de Rooftop Talks!
Helaas zit de Groene Dakentour al helemaal vol. U kunt zich nog wel op de reservelijst plaatsen voor de Groene Dakentour door te mailen naar ellis@rooftoprevolution.nl.

 

Aanmelden Rooftop Talks & Tour

* indicates required
Groene Dakentour *

 

 

We Make The City – Climate Proofing the Region
WeMakeThe.City is het festival dat steden beter maakt. Dinsdag 18 juni staat in het teken van Climate Proofing the Region. Bezoek in de ochtend de conferentie ‘Learn to Swim’, met o.a. Nederlands watergezant Henk Ovink en theatermaker Marjolijn Heemstra. De Rooftop Talks & Tour is onderdeel van het middag programma van deze dag. De dag wordt beëindigd met het ondertekenen van het Climate Proof statement. Dit laatste onderdeel is op uitnodiging.
Let op! Wilt u zich niet alleen voor de Rooftop Talks & Tour aanmelden, maar voor het gehele WeMakeThe.City Climate Proof dagprogramma? Meld u dan hier aan.


Het RESILIO project wordt mede gefinancierd uit het ERDF fonds van de Europese Unie via het Urban Innovative Actions programma.