Dakdromen in het Hoogkwartier

Dakdromen

Verschillende bewoners van het Hoogkwartier dromen ervan om meer te doen met hun eigen dak, of met een dak waar ze op uitkijken. Hier lees je hun dakdromen. Heb je ook een dakdroom, meld je dan bij de wijkaanjager. Samen maken we nog meer kans om de dakdromen te verwezenlijken.

Dak Hoogstraat

De dakdroom van bewoonster Iris

Wat is het nu? 

Een ontoegankelijk leeg bitumen dak boven mijn maisonnette. Onder dat dak is het in de zomer heel warm.

Waar droom je van?

Een toegang vanuit de maisonnette naar een extra kamer op het dak en een groen dakterras.

Wat heb je nodig?

Er ligt een door Welstand goedgekeurd ontwerp voor een dakopbouw en een kostenraming klaar. Nu nog enthousiasme van de andere bewoners van de bovenste etages en bereidheid gezamenlijk te investeren zodat we de kosten kunnen drukken. En steun van de VvE!

Grinddak Mariniershof

De dakdroom van bewoonster Charlotte

Wat is het nu? 

Een plat grijs grind dak waar veel woningen op uitkijken. Warmte blijft er lang hangen en bij flinke buien ontstaat er wateroverlast.

Waar droom je van? 

Uitzicht op een groen dak met plantjes, bloemen en grassen. Dat zorgt voor verkoeling. Iets om naar en op uit te kijken en een groen dak boven mij zodat het niet zo heet wordt in mijn appartement.

Wat heb je nodig? 

De vergroening van het dak kan mogelijk worden combineren met de renovatie van de balkons. Dus ik heb enthousiasme en medewerking nodig van de VvE-beheerder, van de bewoners en van de eigenaren van de bedrijfsruimten.

Dak Garage Kiphof

De dakdroom van bewoonsters DakenDiva Esther en Sanne van Stadslab Hoogkwartier

Wat is het nu? 

Een grotendeels ontoegankelijk dak met drie tennisbanen waar nauwelijks op wordt gespeeld.

Waar droom je van? 

Dat dit dak een groene oase is waar je vanuit de woningen eromheen mooi op uitkijkt, rustig kunt zitten, elkaar kunt ontmoeten en kunt sporten.

Wat heb je nodig?

De gemeente staat ervoor open om ermee aan de slag te gaan! Van de omwonenden en gebruikers van het dak hebben we ideeën, wensen en voorwaarden nodig.

Verder dromen?

Dromen van Het Nieuwe Westen

Dromen van Middelland

Dromen van Bloemhof