Dakdromen in Middelland

Dakdromen

Verschillende bewoners van Middelland dromen ervan om meer te doen met hun eigen dak, of met een dak waar ze op uitkijken. Hier lees je hun dakdromen. Heb je ook een dakdroom, meld je dan bij de wijkaanjagers. Samen maken we nog meer kans om de dakdromen te verwezenlijken.

Dak Nieuwe Binnenweg

De dakdroom van bewoner Peter

Wat is het nu? 

Het lege platte dak op de Nieuwe Binnenweg heeft een oppervlakte van ongeveer 60 vierkante meter.

Waar droom je van?

Het zou fantastisch zijn om een volledig groen dak te hebben mét wateropvang. Zodat bijvoorbeeld het regenwater door alle bewoners van het pand gebruikt kan worden om het toilet mee door te spoelen.

Wat heb je nodig?

Tot nu toe is het nog echt een droom omdat ik het groene dak heb gepromoot. Als er geld en tijd is komen ze bij mij terug en gaan we kijken naar de mogelijkheden!

Dak Supernova Hotel

De dakdroom van bewoner Jan-Maarten

Wat is het nu?

Het dak bevindt zich aan de s’Gravendijkwal en bestaat uit een hoger en een lager gelegen deel. In totaal gaat het om ongeveer 425m2 dat nu nog bestaat uit grijs bitumen.

Waar droom je van?

Ik zou het mooi vinden als we een groen uitzicht kunnen creëren door het lage dak om te toveren tot een kleurrijk sedumdak waarbij ook de wanden vergroend zullen worden. Daarnaast zou het fantastisch zijn om op het hoger gelegen gedeelte een dakbar omringd door groen te maken!

Wat heb je nodig?

We zijn nu bezig met een dakadvies, daarna proberen investeerders te overtuigen van deze groene inverstering.

Dak G.W. Burgerplein

De dakdroom van bewoner Phillipe

Wat is het nu?

Het dakterras van 45m2 is tot nu toe een onbenutte oppervlakte bedekt met grijs bitumen en tegels.

Waar droom je van?

Het bitumen zou ik graag willen bedekken met een laag groen. Ook wil ik zonnepanelen plaatsen op het schuine dak en de opbrengst delen met de buren. Het lijkt me heerlijk samen met mijn vrouw tussen de bloemen op het dak te genieten van een kopje thee met uit zonne-energie opgewarmd water. Daarnaast wil ik een voorbeeld zijn voor de wijk, hopelijk gaat iedereen mee zodra ze mijn dak zien.

Wat heb je nodig?

Een constructie berekening omdat het huis oud is. Vanuit daar kunnen we verdere stappen ondernemen.

Dak 2e Middellandstraat

De dakdroom van bewoner Phillip

Wat is het nu?

Een groot plat dak van 50 m2 waar al zonnepanelen op staan.

Waar droom je van?

Een multifunctioneel groendak waardoor de woning zelfvoorzienend wordt, waar groentes op verbouwd worden, kippen op lopen en water wordt opgeslagen en kan worden hergebruikt. Hoe mooi zou het zijn om in een oase van groen eieren te vinden tussen de sedumplanten?

Wat heb je nodig?

Een constructie berekening, als alles in orde is kan er gebouwd worden!

Dak Rochussenstraat

De dakdroom van bewoonster Mirjam

Wat is het nu?

Een groot plat garagedak van 400 m2 met grind en een groter dak van 1300 m2 bedekt met bitumen waar alle woningen onder liggen.

Waar droom je van?

In plaats van stenen zou het mooi zijn om het lage dak te bedekken met verschillende biodiverse planten. Op het dak boven de woningen een combinatie van sedum en zonnepanelen om bijvoorbeeld de gezamenlijke lift te voorzien van stroom. Daarna zullen we met alle bewoners proosten op het groene dak en vieren dat we nooit meer grind hoeven te wassen!

Wat heb je nodig?

Samen met rooftop gaan we het begeleidingstraject begin januari starten. Hopelijk overtuigen we de hele vve van deze groene vooruitgang.

Verder dromen?

Dromen van Het Nieuwe Westen

Dromen van Hoogkwartier

Dromen van Bloemhof