Vertel: wie ben je?
Mijn naam is Nando Habraken, lokale aanjager in Nijmegen voor Rooftop Revolution. Daarnaast werk ik bij Natuur en Milieu Gelderland als medewerker energie en circulaire economie. Ik houd er van om de natuur dichterbij de mensen te brengen. Ik maak me hard om in onze steden de verbinding te leggen tussen mens en natuur.


Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Binnen Rooftop Revolution ben ik de aanjager van onze projecten in Nijmegen. Dit komt doordat ik als inwoner van Nijmegen graag wat wil doen om onze mooie stad nog mooier te maken. Ik ben lokaal bezig om met de mensen in de binnenstad van Nijmegen te kijken naar de kansen voor groene daken.


Waarom nou toch die daken?
In Nijmegen hebben we te maken met hoogteverschil. Door dit hoogteverschil zie je vaker dan je lief is de leegheid van ons dakenlandschap. Grijze, witte en zwarte saaie daken. Als je door de straten loopt merk je hier niks van maar wanneer je uitkijkt over de stad dan zie je dat erg goed. Ik vind het jammer dat we geen gebruik maken van de schaarse ruimte die we hebben in onze binnenstad, en daarom zie ik kansen op de daken.

Wat wil je bij Rooftop Revolution bereiken?
Dat ik op een dag Nijmegen vanuit het noorden binnenkom en een stad zie liggen met allemaal kleine groene oases. Van een dakpark op het grootste gebouw waar mensen kunnen ontsnappen aan de drukte op de grond, tot intieme daktuintjes voor de mensen die anders opgesloten zouden zitten in hun appartement.


Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Een samenleving waar mensen samen kunnen leven met natuur en andersom. Waar groeiende bevolking samen kan gaan met een hogere biodiversiteit en een prettige leefomgeving.


Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Ik houd er van om veel te sporten. De omgeving van Nijmegen is erg groen en ik vind het daarom heerlijk om al dat groen te verkennen op mijn racefiets. Verder ben ik elke donderdag en zondag te vinden op het voetbalveld. Hier voetbal ik op een bedenkelijk niveau maar met veel plezier.