De Rooftop Revolutie

Groene, of groen-blauwe daken koelen de stad, vangen overtollig water beter op, verbeteren de luchtkwaliteit en vergroten de biodiversiteit in de stad. Naast de vele voordelen die deze daken bieden, is een groen uitzicht ook gewoon heel mooi! Reden genoeg dus, om je dak te vergroenen. Via dit handige stappenplan kun je direct zelf aan de slag.


Stap 1: Verken de opties
Of je nou alleen, met meerdere buurtbewoners, de hele VVE, of de hele wijk aan de slag gaat met die onbenutte grijze daken, als eerste wil je natuurlijk weten wat er kan. Dat hangt af van bijvoorbeeld de draagconstructie. In dit onderzoek (op hoog niveau) zijn wij gespecialiseerd. Nodig ons uit voor een ‘dak-intake’ en dan geven wij passend dakadvies. Leuk voor Amsterdammers: het dakadvies is gratis in postcodegebied 1012!  


Stap 2: Kies een hovenier
Nu je weet wat mogelijk is, kun je op hoog niveau gaan vergroenen! Maar, waar wil je voor gaan? Biodivers, met zonnepanelen, een daktuin? Genoeg keuze. En ook belangrijk, voor wie wil je gaan? Welke dakhovenier doet dat met het dak wat past bij jouw plaatje? Ook financieel natuurlijk. Wij gaan op zoek naar één of meer geschikte dakhoveniers en geven inzicht in de ingezonden offertes door het maken van een offertespiegel. Dan is aan jou de keuze!


Stap 3: Doe een subsidiecheck
Hoe diverser het dak, hoe duurder, maar je krijgt er dan ook meer voordelen voor terug. Bovendien verlenen veel gemeentes subsidie voor dit soort groene dakplannen. Er valt dus veel te besparen. Zo’n subsidieonderzoek en -aanvraag kan best een klus zijn. Omdat wij bekend zijn met de inhoud en de vorm, en bedreven zijn in het vergaren van de informatie die nodig is, nemen wij dit onderzoek graag uit handen. Zet ons maar aan het werk!


Stap 4: Het dak gaat erop!
Wensen: check, offerte: check, financiën: check, hovenier(s): check. Het is tijd voor actie. Binnenkort is Nederland een klimaatadaptief en duurzaam uitzicht rijker! Dankzij jou.