ROOFTOP REVOLUTION IN HEEMSKERK

Groene daken zijn een goed idee. Zowel voor dakeigenaren als voor de leefomgeving. Om ervoor te zorgen dat er meer aaneengesloten vierkante meters groen dak ontstaat, starten we een Rooftop Revolution in de gemeente Heemskerk!

 

In ‘de groene parel in de IJmond’ gaan we met een speciale groene daken actie de biodiversiteit vanuit de duinen het dorp inbrengen.

 

Met haar prachtige duinen scoort Heemskerk hoog op biodiversiteit. Hoe mooi zou het zijn om deze flora ook het dorp in te brengen? Dit willen we doen met het aanleggen van biodivers groen op de Heemskerkse daken. Om zoveel mogelijk vierkante meters te maken, start de gemeente Heemskerk in samenwerking met Rooftop Revolution een speciale actie voor wooneigenaren in Heemskerk. Bij deelname betaal voor je groene dak geen €50 maar €27,50 per m2. Deze korting komt door subsidie vanuit de gemeente, en door collectieve inkoop van het materiaal. Als we een echte groene revolutie ontketenen kan de prijs zelfs dalen tot circa €25,- per m2.

Hoe meer mensen er meedoen, hoe goedkoper dus! Probeer daarom vooral de buren mee te krijgen. Want op de daken van de ‘parel van de IJmond’ liggen enorm veel m2’s met potentie.

 

De aanmelddeadline voor deze actie is inmiddels verstreken. Als je je hebt aangemeld, stuurt de dakpartner je een offerte.

Wat gaan we doen?

De aanmelddeadline voor deze actie is inmiddels verstreken. Als je je hebt aangemeld, stuurt de dakpartner je een offerte.

De aanleg vindt plaats in april en doe je zelf, maar het liefst samen met je buren. Dat is gezellig, want hoe meer buren er meedoen, hoe leuker, makkelijker en goedkoper (vanwege groepskorting). Bovendien is het helemaal niet moeilijk! Er zijn handige instructievideo’s en je krijgt hulp van Rooftop Revolution.

Dus, heb jij een schuur, uitbouw, of ander grijs dak dat wel wat groen kan gebruiken? Lees dan snel verder en kies de dakpartner en bijbehorend dakpakket wat jou het meest aanspreekt!

jouw woonplaats

Waarom?

Een groen dak fleurt de boel op, verkoelt in warme periodes, verjaagt muggen en gaat wateroverlast tegen. Bovendien gaat je dak veel langer mee! Maar misschien nog wel belangrijker: de beplanting heeft een luchtzuiverende werking en helpt bijen, vlinders en vogels. Op naar een duurzamer en mooier Heemskerk met groene, bloeiende daken!!

 

Verslaan we de gemeente Velsen?

Rooftop Revolution doet een dergelijke actie zeker niet voor het eerst. Vorig jaar vergroenden wij samen met de gemeente Velsen 1.656 m2 daken voor 121 dakeigenaren. We zijn daar nog niet uitvergroend, want dit jaar zijn we bezig met een 3e ronde. Kunnen we Velsen qua m2 groen dak inhalen? Laten we er in ieder geval met zijn allen voor gaan! Zo blijven wij de ‘groene parel van de IJmond’.

 

daknatuur Keizersgracht Amsterdam foto: De Dakdokters

Wat is de planning?

 • Campagneplanning

Van begin februari t/m 24 maart kon je je aanmelden. Na 24 maart ontving je een offerte van de dakpartner (Dakbloemenweide of NatureGreen).

 • Aanlegdag

13 april 2024 gaan we de daken met z’n allen aanleggen. Afhankelijk van het product dat je kiest, wordt het groene dak bij je thuisbezorgd op 12 april (kruiden sedumdak van NatureGreen) of kun je het tussen 10.00-13.00 uur ophalen bij bollenbedrijf M. Thoolen B.V. op 13 april in Velserbroek (lichtgewicht biodivers dak van Dakbloemenweide). Spreek eventueel met de buren een aanlegmoment af. Mocht je nou dit weekend in april niet thuis zijn, vraag dan of één van je buren de producten wilt ontvangen of ophalen. Het groene dak kan prima nog even wachten voordat het aangelegd wordt (48 uur tot een paar weken, afhankelijk van het groene dak dat je kiest).

Aanleg van groene daken in Den Haag

Wat heb je aan een groen dak?

Een groen dak brengt veel voordelen met zich mee. Voor de eigenaar en voor de omgeving. Een paar voorbeelden:

 • Een groen dak verdubbelt de levensduur van je dak doordat het wordt beschermd tegen UV-straling en hagel. Zonkracht/UV straling maar ook weersinvloeden zorgen ervoor dat je dakbedekking minder lang meegaat. Door een groen dak heb je deze vorm van slijtage niet.
 • De ruimte onder het dak wordt minder warm in de zomer en vermindert ook de ‘hittestress’ in de omgeving.
 • Het zicht op groen heeft een positief effect op de mentale gezondheid.
 • Tegenwoordig raakt de riolering vaker overbelast door de steeds intensere stortbuien. Je groene dak werkt als een spons en daardoor hou je langer het regenwater vast.
 • Een groen dak draagt bij aan de biodiversiteit en brengt vogels en insecten terug in de gebouwde omgeving. Jouw dak is straks een oase tussen de zwarte woestenij van bitumen. Óf onderdeel van een keten van oases omdat al je buren ook meedoen!

Klik op de infographic hiernaast om een overzicht te zien van alle voordelen die groene daken bieden.

Hoe werkt een groen dak?

Het groene dak bestaat uit een combinatie van sedum (vetplanten) en inheemse kruiden en bloemen. Los van een jaarlijkse inspectie behoeft het groen weinig onderhoud; het heeft in principe voldoende aan het regenwater, behalve als het wekenlang heet en droog is.

Bovenop zie je de vegetatielaag, bestaande uit sedum, kruiden, grassen en bloemen. Daaronder ligt de substraatlaag: een paar centimeter aarde. Hierin wortelen de plantjes. Onder het substraat ligt een combinatie van lagen die het dak beschermen: de drainagelaag, het beschermdoek en de wortelwerende folie Deze lagen zorgen voor een vrije afstroom van overtollig regenwater en beschermen de dakbedekking tegen beschadigingen en ingroeiende wortels.

daknatuur Keizersgracht Amsterdam foto: De Dakdokters

En wat zijn de kosten?

Een groen dak hoeft niet duur te zijn! Speciaal voor deze campagne hebben we een aantrekkelijk aanbod geregeld bij dakpartners Dakbloemenweide als NatureGreen. Dakbloemenweide werkt met een 100% biodivers inheems groen dak bestaande uit kruiden, grassen en bloemen. Nature Green biedt een kruiden-sedumdak bestaande uit 50% sedum en 50% inheemse kruiden.

Let op: Je aanmelding is een reservering. Op dat moment heb je dus nog geen betalingsverplichting. De definitieve aanbieding ontvang je na de aanmelddeadline.

Veelgestelde vragen

VRAGEN OVER OF HET OP JOUW DAK KAN
Waar moet mijn dak aan voldoen om te kunnen deelnemen?
 • Het is een plat dak
 • Je moet zelf eigenaar zijn van het dak
 • Het dak is sterk genoeg (zie vraag is mijn dak sterk genoeg)
 • Dakbedekking moet goed zijn
 • Geen golf- of zinkplaten dak
 • Je moet het zelf kunnen aanleggen zonder valbeveiliging (niet hoger dan 2.4m)
Is mijn dak te oud voor een groen dak?

Een kaal dak moet in principe na circa 25 jaar vervangen worden. Bij eventuele vervanging kan je het beste een check doen: ziet het bitumen en droog, breekbaar en slecht uit, dan moet je eerst het dak vervangen voordat er een groen dak op kan. Een groen dak verdubbeld de levensduur van een dak. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanpassing van het dak dus ook voor eventuele schade of lekkages.

Is mijn dak sterk genoeg?

Voordat je je dak voorziet van groen is het belangrijk zeker te weten dat je dak het gewicht van het groen kan dragen. En niet alleen bij droog weer, maar ook na een flinke hoosbui (waterverzadigd) en met een eventueel pak sneeuw er bovenop.

Er is een simpele stelregel: als er nu grind op je dak ligt, kan het dak minimaal 50 kg/m2 dragen. Dat is een voorzichtige schatting want vaak is de grindlaag wel 3 a 4 cm dik, wat het gewicht brengt op ongeveer 70  kg/m2. Vuistregel: 20 kg/m2 per cm dikte van de grindlaag.

In principe geldt dat als een volwassen man over het dak kan lopen dan is je dak al geschikt voor een groen dak.

Wat als er nu grind op mijn dak ligt?

Vóór de aanleg moet het dak bezemschoon zijn en het grind dus worden verwijderd. Als je grind gaat verwijderen, let er dan op dat je dit er voorzichtig afschept. Gebruik geen hark, omdat dit de dakbedekking kan beschadigen. Ook door op kiezels te staan, kan je deze de dakbedekking in drukken. Wel kan je met een schep kiezels er voorzichtig afscheppen. Het verwijderen van kiezels is best een klus.

De kiezels kan je hergebruiken door een grindrand van 10cm om het groendak heen te leggen, of door een infiltratiepunt voor regenwater in je tuin te maken. Als je de kiezels stort in een gat in je eigen tuin, bijvoorbeeld bij een regenpijp, dan kan regenwater rustig de bodem infiltreren. De combinatie van een groen dak en de infiltratie zorgt ervoor dat je regenwater kan afkoppelen van het riool.

Hoe moet ik mijn dak opmeten?

Meet je dak nauwkeurig op. Neem hiervoor de buitenmaten van het dak. Bij de aanleg van de verschillende lagen zal je te maken krijgen met wat snijverlies. Door de buitenmaten van je dak op te geven zorgen wij ervoor dat je niet net te weinig materiaal geleverd krijgt.

We berekenen op basis van de oppervlakte hoeveel materiaal er nodig is en wat de kosten zijn.

Moet ik uitsparingen in mijn dak aftrekken van de oppervlakte?

Nee! Dat is niet nodig. Je geeft de lengte en breedte van je dak op en bij de opmerkingen kun je aangeven welke uitsparingen er zijn.

Hoe zit het precies met de dakrandhoogte?

De dakrand moet minimaal 6cm hoog zijn. In Nederland is de gemiddelde dakrandhoogte 7 à 8 cm. Als de dakrand niet hoog genoeg is, kan besloten worden om een aluminium profielrand te gebruiken om het groen dak ‘op te sluiten.’ De groen dak partner kan je hierin adviseren. 

Is dakinspectie noodzakelijk?

Nee. Er zijn meerdere mogelijkheden op basis waarvan wij jouw dak kunnen beoordelen.

Je kunt foto’s van jouw dak naar ons sturen via het aanmeldformulier.

Stuur een paar foto’s van de bovenkant van jouw dak, overzicht en close-up en bij voorkeur ook van de binnenkant als de constructie zichtbaar is.

Op basis van deze foto’s kunnen wij vaak al een goede indicatie geven van de mogelijkheden voor jouw dak. Met deze informatie kunnen wij jou adviseren en kun jij een goede afweging maken welk groendak het meest geschikt is voor je dak.

Is de staat van mijn dak in orde?

Voordat je je dak voorziet van groen, is het belangrijk zeker te weten dat je dak in goede staat is.

Gemiddeld gaat een bitumen dakbedekking zo’n 20 a 25 jaar mee, en EPDM dakbedekking 40 jaar. Stelregel is dat een dakbedekking die niet ouder is dan 10 jaar, in voldoende goede staat is om te beleggen met groen. Bij een leeftijd van ouder dan 10 jaar, is het verstandig een inspectie te laten uitvoeren. Het dak kunnen we inspecteren met behulp van foto’s. Bij het opsturen van foto’s van het dak kunnen wij meekijken en adviseren.

Wanneer je te horen krijgt dat je je dak moet laten repareren of vervangen om er een groen dak op te kunnen leggen, is dit uiteraard een tegenvaller. Het is echter wel echt verstandig om wel te doen. De kosten voor een nieuwe dakbedekking liggen tussen de 80 en 110 euro/m2. Geef bij de dakdekker aan dat je een groen dak wilt er wordt dan meteen een wortelwerende dakbedekking aangebracht.

Het goede nieuws is dat het nieuwe dak onder een laag groen twee keer zo lang meegaat als een nieuw dak. Een nieuw bitumendak wordt namelijk aan UV-straling en temperatuurverschillen blootgesteld, wat kan leiden tot scheurtjes en uiteindelijk lekkages.

Kan ik nog meedoen als mijn dak vervangen moet worden?

Mogelijk ben je nog op tijd om mee te doen met de buurtactie. De groen dakpartner werkt samen met een partij die daken repareert. Geef aan bij je aanmelding dat je dak nog vervangen moet worden.

VRAGEN OVER DE OPTIES EN DE KOSTEN
Is er subsidie beschikbaar?

Gemeente Heemskerk subsidiëert deze actie. Daarom, en door collectieve inkoop, is de prijs per vierkante meter ongeveer de helft van de normale prijs.

Wat wegen de daken waar je uit kunt kiezen?

Bekijk het gewicht van de verschillende producten in de tabel hierboven op de pagina.

Wat kosten de daken waaruit je kunt kiezen?

Bekijk de kosten van de verschillende producten in de tabel hierboven op de pagina.

VRAGEN OVER DE AANLEG
Is het dak eenvoudig zelf aan te leggen?

Zeker. Met behulp van de instructievideo op de website van Dakbloemenweide is het met de nodige spierkracht eenvoudig om het dak helemaal zelf aan te leggen. Of bekijk het instructiefilmpje van Nature Green als je voor het kruiden sedumdak kiest.

Hoe lang duurt het om een groen dak aan te leggen?

Het aanleggen van een groen dak van ca. 20 m2 heb je in een halve dag gedaan.

Ik wil een combi met zonnepanelen, maar wat moet ik dan als eerste regelen?

Zie vraag ‘Combinatie met zonnepanelen’, onder het kopje “Werking”.

Waarom gezamenlijk aanleggen?

Groene daken vergroten de leefbaarheid in de buurt. Samen met je buren jouw leefomgeving verbeteren is leuk en werkt verbindend. Bovendien loopt iedereen in de aanschaf van een groen dak tegen dezelfde vragen aan. Daarbij is het goedkoper door collectieve inkoop. In een collectieve actie wordt het voor iedereen makkelijker en leuker gemaakt, en kan er een gevoel van gezamenlijkheid ontstaan. Vier samen dat je buurt een stukje groener en mooier is geworden!

Kan ik ook op een eigen datum de spullen laten leveren?

De materialen haal je op of ontvang je op de afgesproken data (zie kopje ‘planning’ op deze pagina), niet op een ander moment. Lukt dat niet, vraag dan of 1 van je buren het materiaal kan ophalen of ontvangen. 

Wat betreft aanleggen:
Als je voor het Kruiden Sedumdak kiest, is het goed om de vegetatiematten in het weekend van levering te plaatsen, of je stapelt de matten van elkaar af en dan kan je ze prima later plaatsen.

Als je voor de Dakbloemenweide kiest, kun je de producten (zakken met substraat, beschermdoek en zadenmix) na het ophalen prima een paar weken laten staan tot je het dak aanlegt.

Een deel van het karakter van de buurtactie gaat wel verloren als iedereen los van elkaar aanlegt.

Wat als ik zelf niet het materiaal op kan halen of kan aanleggen?

Als je de materialen niet kan ophalen (bij Dakbloemenweide worden deze geleverd op een centrale locatie) vraag dan of een buurman het materiaal kan meenemen. Het materiaal van Dakbloemenweide kan je nog een tijdje opslaan in je schuur bijvoorbeeld.

Nature Green levert het materiaal bij je thuis. Het is goed om de vegetatiematten in het weekend van levering te plaatsen, of je stapelt de matten van elkaar af en dan kan je ze prima later plaatsen. Je kunt vragen of je buren je kunnen helpen bij de aanleg.

VRAGEN OVER DE WERKING
Is het mogelijk in combinatie met zonnepanelen?

Helaas bieden we dit niet aan in deze campagne. Je kunt wel contact opnemen met de dakpartner om dit te bespreken.

Je kunt zonnepalen en een groen dak prima combineren. Het rendement van je zonnepanelen kan tot wel 6% toenemen door het groene dak, omdat dit de omgevingstemperatuur reguleert en een zonnepaneel het best presteert bij maximaal 25 graden. Groen en zonnepanelen werken het beste samen wanneer de zonnepanelen zo’n 35 cm boven het groene dak liggen.

Als je al zonnepanelen hebt en deze liggen dicht op het dak, of je bent voornemens om zonnepanelen te nemen die dichter dan 35 cm op het dak komen te liggen, kies er dan voor om een groen dak om je zonnepanelen heen te leggen. Dit geeft nog steeds een erg mooi uitzicht op je dak en verlaagt tevens de omgevingstemperatuur wat ten goede komt aan het rendement op je zonnepanelen.

Hoe werkt de waterberging van een groen dak?

Een groen dak kan water vasthouden doordat het steenwol of substraat werkt als een spons.

Groen daken met los substraat houden het water langer vast dan een dak op basis van steenwol.

Hoe dikker de laag substraat op je dak, hoe meer water je kan vasthouden, bergen. Een dak dat dunner is, kan minder water bevatten en moet je dan ook het snelst water geven.

Waarom is een groen dak goed voor de biodiversiteit?

Natuurlijk is het goed voor de natuur en de biodiversiteit als er grijze daken worden vergroend. De mate waarin is afhankelijk van het type groen, het aantal vierkante meters en de omgeving. Kruiden en bloemen voegen meer toe aan de biodiversiteit dan sedums.

Bespaar ik op mijn energierekening?

Het is juist dat een groendak een warmteregulerende werking heeft in de zomer, maar je kunt niet spreken over isolatiewaarden. Een gemiddeld groendak heeft een buffer van maar liefst 30 à 40 liter water per vierkante meter, in de zomer houdt dat zeker warmte tegen. Het water op het dak verdampt, dat levert eveneens enige verkoeling.

Bij warm en droog weer droogt het dak op over tijd. In dat geval neemt verkoelende werking van het dak iets af, ook omdat het substraat onder de beplanting bij zon en droogte opwarmt. Echter als de zon vol op het zwarte dak brandt wordt het zwarte dak rond de 85 graden terwijl het groendak rond de 35 graden blijft. Dat is dus een stuk koeler.

Het is niet juist dat een groendak isoleert in de winter. Het dak is dan relatief nat en geleidt eenvoudig warmte en koude. Dan is alleen je isolatie op je dak van belang.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de invloed van een groendak op de temperatuur en isolatie van een gebouw. Aangenomen wordt dat een groendak 1% tot 5% bespaart op de energie, die nodig is om bijvoorbeeld met een airco het gebouw te koelen. (Bron: www.duurzaamgebouwd.nl)

Beschadigt een groen dak mijn dak op de lange termijn?
Nee, een groen dak beschermt je dak juist. Zeker als je met een groen dak je nieuw bitumen of EPDM onttrekt aan de zonnestralen, geldt dit. De schommelingen in temperatuur zorgen ervoor dat het dak op den duur veroudert. Overdag zet het uit en ‘s nachts krimpt het weer. Dit zorgt over de jaren heen voor scheurtjes. Het groendak zorgt ervoor dat deze schommeling kleiner wordt omdat de temperatuur constanter blijft.

Wel is het zo dat als je bitumen dak al wat ouder is en het effect van UV straling al in werking is gezet, dit proces niet te stoppen is door een laag groen erop.

Wat voor beplanting komt er op het dak?

Beide producten zijn geselecteert op de hoge biodiversiteit die ze faciliteren. Behalve sedums bevatten beide producten inheemse kruiden en grassen. Sedums zijn vetplanten en komen van origine voor op rotsen. Daar worden ze blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Daarom doen deze planten het goed op daken. Sedums kennen een relatief korte bloeiperiode.

Voor biodiversiteit is het belangrijk dat er bloei is over een langere tijd gedurende het jaar. Het groendak van Dakbloemenweide is 100% biodivers inheems en heeft 40 soorten incl. 5 bedreigde soorten. Het groendak van NatureGreen heeft 50% inheemse kruiden en 50% sedum (10-12 sedumsoorten en 16 inheemse kruiden).

Wat als er een boom dichtbij staat, het dak in de schaduw ligt of er een regenpijp op het dak uitkomt?

Het is niet erg als er bomen in de buurt van het dak staan. Voor de beplanting maakt dit niet uit. Verwijder 2x per jaar zaailingen van bomen van het dak.

Het is niet erg als het dak in de schaduw ligt. Er zitten verschillende soorten sedums (en kruiden, als het sedum/kruiden dak wordt aangelegd) in het aangeleverde groendak. Als het dak in de schaduw ligt, zullen sommige soorten het beter doen dan andere. Hierdoor is elk dak verschillend.

Als er een waterafvoer op het dak uitkomt, wordt op deze plaats grind aangelegd inplaats van planten. Hierdoor kan het water direct naar de drainagelaag.

VRAGEN OVER HET RESULTAAT
Moet ik sproeien?

De daken van Nature Green hebben vaak geen extra water nodig. Regenwater dat valt is over het algemeen voldoende. In langdurige droge periodes, die steeds vaker voorkomen, raden we aan om het groene dak één keer in de twee weken wat water te geven.

Bij het dak van Dakbloemenweide is irrigatie extra belangrijk als er onvoldoende regen is, omdat de jonge planten erg kwetsbaar zijn. Een effectieve en eenvoudige oplossing is een zwenksproeier met een klokje erbij om het irrigeren te automatiseren (optioneel bij aanmelding). Dit kan op basis van kraanwater of oppervlaktewater, afhankelijk van de wens van de klant. Het is verstandig om bij droogte niet dagelijks een beetje water te geven maar juist elke 3 dagen en dan wat meer. Zo wennen de planten eraan dat ze niet elke dag water hebben.

 

Hoe lang blijft een groen dak goed?

Het groene dak houdt zichzelf in stand. Groene daken aangelegd in de jaren 70 doen het nog steeds. Dus zo’n 40 à 50 jaar halen de groene daken zeker.

De groene daken zijn een natuurproduct. Het uiterlijk verschilt met de seizoenen en de omstandigheden. Net als de natuur is het dak weerbaar, en herstelt zichzelf na perioden van droogte of veel nattigheid. 

Hoe ziet mijn groendak eruit bij aflevering/na installatie?

Dakbloemenweide: dit zal aanvankelijk een laag aarde zijn met ingezaaide bloemen en kruiden. Na 4-6 weken komt de eerste vegetatie op.

Nature Green: de sedummatten wordt de dag voor de aflevering van het land gehaald waar het is gekweekt en zijn dan voor 95% begroeid.

Gaat mijn dak langer mee?

Of een dak langer meegaat als het begroend is, ligt er maar net aan van wat voor dakbedekking er sprake is. Een bestaande dakbedekking ouder dan 10 jaar die wordt voorzien van een groendak, gaat niet langer mee omdat het verouderingseffect door uv-stralen en thermische invloeden al in gang is gezet. Een nieuwe, bitumineuze dakbedekking gaat normaliter gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. Een groendak verdubbelt de levensduur hier wél, tot maximaal 40 à 50 jaar. De levensduur van een EPDM-dak (dakrubber), dat zonder groendak een levensduur heeft van 60 jaar, wordt dankzij een groendak verlengd tot 90 jaar. (www.duurzaamgebouwd.nl)

Heeft het onderhoud of bemesting nodig?

Beide groendaken vergen weinig onderhoud.

Dakbloemenweide adviseert niet te bemesten en de natuur lekker zijn gang te laten gaan. In het substraat zich genoeg energie om de planten lekker te laten groeien.

Nature Green biedt biologische sedumvoeding. De aanbevolen bemesting verschilt nog wel van situatie tot situatie (afhankelijk van bezonning etc.). De behoefte aan bemesting kun je in het najaar goed aflezen aan de kleur en vitaliteit van het sedum. De gebruikte sedumsoorten hebben weinig voeding nodig; bij meer bemesten geef je juist onkruid de kans aan om in je dak te groeien.

Het is ook verstandig wat vaker (bijvoorbeeld tweemaal per jaar) te controleren of de hemelwaterafvoer vrij blijft en ingewaaide boomkiemen te verwijderen.

VRAGEN OVER DE CAMPAGNE
Wie is Rooftop Revolution?

Rooftop Revolution brengt natuurgebieden terug de stad in. Waar? Op het grootste braakliggende terrein: de daken! Wij adviseren eigenaren hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie ambitie en helpen “daklozen” om hun uitzicht te verbeteren.

Wij vinden dat de kosten en baten van groene daken eerlijk verdeeld kunnen worden. Daarom werken wij met slimme co-financieringsmodellen. Zo realiseren wij samen met bewoners, bedrijven, overheden en natuurorganisaties onze droom.

Heeft het nut als mijn buurtbewoners ook een groen dak aanleggen?

Jazeker. Hoe meer mensen ermee doen, hoe hoger de korting kan oplopen. Doordat de leverancier in één keer de producten kan bestellen, ontvang je collectiviteitskorting. En als het aantal vierkante meters oploopt, krijg je staffelkorting. Lees meer onder het kopje kosten op deze pagina.

Ook voor de biodiversiteit en de koeling van de omgeving in hete zomers, heeft het voordeel meer oppervlak dak te vergroenen.

Waarom zou ik mee moeten doen met deze actie en niet zelf een groen dak aanschaffen?

Meedoen aan deze collectieve actie heeft verschillende voordelen. Ten eerste op financieel gebied. Hoe meer mensen ermee doen, hoe hoger de korting kan oplopen. Doordat de leverancier in één keer de producten kan bestellen, ontvang je collectiviteitskorting. En als het aantal vierkante meters oploopt, krijg je staffelkorting. Lees meer onder het kopje kosten op deze pagina.

Ook voor de biodiversiteit en de koeling van de omgeving in hete zomers, heeft het voordeel meer oppervlak dak te vergroenen. En daarnaast is het gezellig en leuk om de daken samen met je buren aan te leggen. Maak er een feestje van!