B. Amsterdam

Beschrijving

Boven op de broedplaats B.Amsterdam aan de Johan Huizingalaan hebben GrownDownTown en de Dakdokters een eetbaar dakpark gemaakt. Op het dak van het oude IBM kantoorpand is een smakelijke groente en kruidentuin, een waterbassin, twee jeu de boule-banen en een groente- en kruidentuin aangelegd. De tuin bevat een stuk muntweide met acht verschillende muntsmaken en een mediterrane kruidentuin. Ook een heel stuk grond met groenten als sla, paksoi en prei, die ook in de winter goed doorkomen met twee perenbomen, druivenstruiken en tien soorten bessenstruiken. De producten worden door restaurant Bureau gebruikt.

GrownDownTown

GrownDownTown is een coöperatie gespecialiseerd in het integreren van levend en eetbaar groen in de stad. Wij identificeren kansen en problemen die zich voordoen in de stad en spelen hierop in met innovatieve concepten, producten en adviezen.

Gerealiseerd!

Het eetbare park is gerealiseerd in 2015! De start-ups, entrepreneurs en studenten die kantoorhuizen in het pand komen nu samen op het dak om inspiratie op te doen en te lunchen. Maar het restaurant Bureau is natuurlijk ook open voor het brede publiek, dus kom eens een kijkje nemen!

Oude situatie

“Dit dak laat zien hoe leven op daken er uit kan zien!”

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Onze diensten op een rij

Recente dakprojecten