Groen dak aan de Schinkel

Beschrijving

Een groendak aan de Schinkel levert veel voordelen op en zorgt voor een betere leefomgeving voor vele bewoners. Het gaat om een dak van ongeveer 220 vierkante meter aan de Schinkelhavenkade, het uitzicht van een hoop bewoners van de Amstelveenseweg.

Achter het pand van dit dak staat een grote boom van ongeveer 100 jaar oud die deels over dit dak hangt. Midden in het centrum van Amsterdam hoor je ‘s morgens de vogels fluiten. Dit dak is heel geschikt om met een groen dak de biodiversiteit in de stad te vergroten.

Daarbij komt ook nog dat er rondom dit dak meerdere bewoners uitzicht hebben op dit dak. Voor velen zal hier een groen dak een grote verbetering zijn van de leefomgeving door een aangenamer uitzicht.

Tot slot staat bij een stevige regenbui de Amstelveenseweg flink onder water. Wij willen ons inzetten om dit probleem deels aan te pakken met een groen dak dat fungeert als waterbuffer.

Dakboswachter Sven Harmsen

Mijn naam is Sven Harmsen en ik ben 26 jaar. Ik ben zelfstandig ondernemer en heb mijn eigen meubelmakerij. Samen met mijn vriendin woon ik aan de Amstelveenseweg. Wij zijn één van de velen bewoners met uitzicht op het dak van de Schinkelhavenkade.

Ik ben een crowdfundingcampagne begonnen om dit dak te vergroenen. De crowdfundingcampagne liep 2 weken en ik heb het bedrag van € 5.000 binnen gehaald!

Gerealiseerd!
Update

Het dak is klaar! Het is een combinatie van sedum en vaste planten geworden en het ligt er prachtig bij!

Sven heeft de crowdfunding gehaald!
In de pers!

Stonden we zomaar met AT5 op het dak 🙂

“Dankzij dit groene dak wordt het uitzicht van mij en mijn buren een heel stuk beter!”

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Onze diensten op een rij

Rekensom

€ 10.000 waarvan €5.000 vanuit de subsidie van de Gemeente Amsterdam en de rest via crowdfunding en de eigenaar.

Recente dakprojecten