Stappenplan

Van een grijs naar groen dak in 5 stappen!
LEES MEER

5 Stappenplan naar een groen dak

Doorloop deze 5 stappen en ga meteen aan de slag met het stappenplan voor het vergroenen van uw dakproject.

Is mijn dak geschikt en wat zijn de voordelen?

Of een groen dak kan, hangt onder andere af van de draagconstructie van het dak. Zoek daarom de constructieberekeningen van het dak op of laat hiervoor een berekening maken. Kijkt u uit op een grijs dak maar bent u niet de eigenaar? Met een dakscan brengen wij de mogelijkheden in kaart en beoordelen we welke subsidies en financieringsopties er voor u mogelijk zijn. Dit presenteren in een mooi rapport wat u kunt voorleggen aan de eigenaar van het dak.

Voordelen Infographic Meer over constructieberekening

Wat kan er?

Er bestaan allerlei soorten daken, van sedum dak tot eetbare dak-moestuin. Een sedum dak bestaat uit vetplantjes en heeft het minste onderhoud nodig. Wilt u meer verschillende soorten planten? Kies dan voor een biodiversdak. Of liever een daktuin of zonnepanelen midden in de stad? Wat er precies kan, hangt af van wat de dakconstructie aankan en het budget.

Dakscan aanvragen Meer over groene daken

Wat kost het?

De kosten van een groen dak hangen af van het type dak en de oppervlakte, variërend tussen de € 30 en € 130 per m2. De kosten stijgen naarmate de begroeiing diverser wordt, maar de voordelen groeien ook mee. Een daktuin houdt meer regenwater vast, zorgt voor meer verkoeling en is een fijner omkomen voor vogels, vlinders en bijen dan een sedum dak.

Vraag offerte aan Naar rekenmachine

Cofinanciering

Naast de dakeigenaar zijn er nog tal van andere partijen die baat hebben bij een groen dak. Maak daarom een financieel plan waarbij de kosten gedeeld worden onder alle partijen die meegenieten van het dak. Zo zijn er in veel gemeenten subsidieregelingen voor de aanlegkosten van een groen dak. De overige kosten kunnen worden gedeeld onder de eigenaar, huurders, bedrijven in de buurt en buurtbewoners. Overweeg of u met de buurt zou willen crowdfunden.

Pitch  Flyer Tips en tools voor financiering

Rooftop Revolution een succes!

Laat uw groene dak aanleggen door een professionele hovenier. Dit duurt tussen de 1 en 14 dagen. Schakel de buurt in om mee te helpen met het aanleggen, dat scheelt zo 10% op de kosten.

Deel u resultaten met ons op social media en vergeet ons niet uit te nodigen voor jullie dakfeestje!

Tips dakonderhoud

Wilt u aan de slag met uw dak?

Wij helpen u graag verder!