Het is weer hoog tijd om het meest in het oog springende dak van Nederland in het zonnetje te zetten, en te onderscheiden met de titel Rooftopper 2021. Stuur het meest innovatieve, inspirerende, mooie en duurzame dak van Nederland in voor deze unieke onderscheiding en wie weet wordt dit dak op 26 november de Rooftopper 2021!

Hoe werkt het?

Maak een filmpje (max. 2 minuten) of foto van een opvallend, bijzonder, of extreem innovatief dak en meld het project aan via het formulier hieronder. De motivatie en uitleg mag ook via een video. Aanmelden kan tot 21 november. Rooftop Revolution selecteert de top 5 meest kansrijke daken. En uit de top 5 kiest een vakkundige jury de Rooftopper.

Criteria voor de Rooftopper

De criteria bij de (voor)selectie zijn:

 • De uitvoer en huidige staat van het dak
  Op welke manier is het dak gerealiseerd en hoe goed is het eindresultaat?
 • Innovatie en inspiratie
  Hoe vernieuwend en inspirerend is het dak?
 • Maatschappelijke impact en waarde
  Wat voor baat hebben de gebruikers, welke toegevoegde maatschappelijke waarde heeft het dak?
Uitreiking award

De Award wordt op vrijdag 26 november uitgereikt tijdens het Rooftop Symposium in de Sint Olofskapel, Amsterdam Centrum.

Het Rooftop Symposium is onderdeel van het Green Light Festival dat wordt georganiseerd door Green Light District op 25, 26 en 27 november.

 

Inzending Rooftop Award 2021

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres dak
MM slash DD slash JJJJ
Waarom is dit dak volgens jou de Rooftopper van 2021? Licht je antwoord toe aan de hand van de criteria.
Upload hier de foto's/video
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 80 MB, Max. aantal bestanden: 5.

  Nieuwste berichten
  Een bestemming voor elk dak met de Duurzame Daken Kansenkaart

  Een bestemming voor elk dak met de Duurzame Daken Kansenkaart

  Onlangs verscheen in de Innovatiecatalogus 2022 van het vakblad van Stedebouw & Architectuur een interview met onze Rooftopper Anne Molenaar en woningcorporatie Havensteder. Ze vertellen over de succesvolle benutting van de Duurzame Daken Kansenkaart voor het...

  Office Manager / Personal Assistent gezocht!

  Office Manager / Personal Assistent gezocht!

  Zorg jij ervoor dat alles in onze organisatie soepel verloopt? Lijkt het je leuk om de directeur met raad en daad bij te staan? En draag jij graag bij aan een groener en beter benut daklandschap? Dan is deze vacature iets voor jou!

  Meeuwen op groene daken

  Meeuwen op groene daken

  Een groen dak neem je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de natuur. Maar natuur is een breed begrip. Bij insecten kun je nog denken aan wat hommels en een vlinder, maar bij vogels denken bewoners van kustprovincies al gauw: “Oh nee, meeuwen!?”. Meeuwen zijn steeds...