Het is weer hoog tijd om het meest in het oog springende dak van Nederland in het zonnetje te zetten, en te onderscheiden met de titel Rooftopper 2021. Stuur het meest innovatieve, inspirerende, mooie en duurzame dak van Nederland in voor deze unieke onderscheiding en wie weet wordt dit dak op 26 november de Rooftopper 2021!

Hoe werkt het?

Maak een filmpje (max. 2 minuten) of foto van een opvallend, bijzonder, of extreem innovatief dak en meld het project aan via het formulier hieronder. De motivatie en uitleg mag ook via een video. Aanmelden kan tot 10 november. Rooftop Revolution selecteert de top 5 meest kansrijke daken. En uit de top 5 kiest een vakkundige jury de Rooftopper.

Criteria voor de Rooftopper

De criteria bij de (voor)selectie zijn:

 • De uitvoer en huidige staat van het dak
  Op welke manier is het dak gerealiseerd en hoe goed is het eindresultaat?
 • Innovatie en inspiratie
  Hoe vernieuwend en inspirerend is het dak?
 • Maatschappelijke impact en waarde
  Wat voor baat hebben de gebruikers, welke toegevoegde maatschappelijke waarde heeft het dak?
Uitreiking award

De Award wordt op vrijdag 26 november uitgereikt tijdens het Rooftop Symposium in de Sint Olofskapel, Amsterdam Centrum. 

Het Rooftop Symposium is onderdeel van het Green Light Festival dat wordt georganiseerd door Green Light District op 25, 26 en 27 november.

 

Inzending Rooftop Award 2021

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres dak
MM slash DD slash JJJJ
Waarom is dit dak volgens jou de Rooftopper van 2021? Licht je antwoord toe aan de hand van de criteria.
Upload hier de foto's/video
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 80 MB, Max. aantal bestanden: 5.

  Nieuwste berichten
  Water op groene daken

  Water op groene daken

  Groene daken zijn er in vele soorten en maten. Van sedummatten tot daken met gewassen, eetbare daken, dakbomen en weelderige daktuinen. Wat minder bekend is, is dat de beschikbaarheid van water hierin sturend is. Een diverse en rijkere begroeiing heeft meer behoefte aan water dan een sedumplantje. We leggen het je uit aan de hand van een poster. Lees hier meer!

  Duurzame Daken Expo Utrecht: Jan Henk over de duurzame Daken Kansenkaart

  Duurzame Daken Expo Utrecht: Jan Henk over de duurzame Daken Kansenkaart

  Waar begin je als je als vastgoedpartij, gemeente of provincie daken duurzaam wilt benutten? Rooftop Revolution maakte in samenwerking met Matrixian Group de Duurzame Daken Kansenkaart om inzicht te bieden in de mogelijkheden op de daken. Tijdens de DuurzameDakenExpo van Green Business Club Utrecht Centraal en Natuur en Milieufederatie Utrecht leggen we dit uit, kijk mee. 

  Even voorstellen… Willem

  Even voorstellen… Willem

  Meet the team! We stellen ons graag aan jullie voor. Deze keer, Rooftopper Willem! “Nú hebben we de kans op beterschap. Niet alleen met betrekking op het klimaat, maar ook andere sociale problemen. Wetende dat we grote en mooie dingen kunnen bewerkstelligen geeft mij hoop en motivatie.”