MIDDELLAND

Een vooroorlogse wijk in het westen van Rotterdam die deel uitmaakt van het stadsdeel Delfshaven.
Middelland is een gemêleerde wijk met statige lanen, drukke winkelstraten (zoals de Nieuwe Binnenweg) en gerenoveerde delen. Én heel veel huizen hebben platte daken.

Middelland kent een bijzonder rijk en actief netwerk van betrokken bewoners. In 2014 is gestart met Mooi, Mooier, Middelland voor wijkverbetering in samenwerking met de wijkbewoners, gemeente en wijkpartners.

Voor Mooi, Mooier, Middelland is het benutten van de daken ook een onderdeel van de aanpak voor het verduurzamen van de wijk.

 

Middelland gaat de komende jaren stap-voor-stap radicaal vergroenen en verblauwen. Vanuit de insteek: het zijn uiteindelijk vele kleine impulsen die gezamenlijk voor grote impact zorgen.

De eerste stappen daarin zijn genomen in de vorm van duizend regentonnen in de straten, de oprichting van een zonne-energie cooperatie en de ontwikkeling van het onlangs getransformeerde Oostervantplein tot Oostervantplantsoen.

De volgende stap richting de toekomstdroom is de duurzame ontwikkeling van de platte daken van Middelland. Samen met Rooftop Revolution Rotterdam gaat de wijk aan de slag om ook dit onderdeel van de ‘droom’ realiseren.

Wijkaanjagers Anne Bo en Florian

Woon of werk je in de wijk Middelland en wil je meedoen met de ontwikkeling van de daken? Meld je dan aan via het contactformulier.

Doe je mee?

Denkend aan Middelland zie ik groene daken als de hangende tuinen van Babylon die de flora en fauna van de aarde en in de lucht verbinden. We kunnen niet wachten!

Ruud Reutelingsperger

Commissie Duurzaam Mooi, Mooier, Middelland