Knowledge Mile Park

De Knowledge Mile is hét innovatiedistrict van de stad en strekt zich uit over de Wibautstraat, Weespersstraat en Valkenburgerstraat. In opdracht van De Gezonde Stad en gemeente Amsterdam gaat Rooftop Revolution helpen het leef- en werkklimaat op de Knowledge Mile te verbeteren. Van het Amstelplein tot aan het IJ gaan we aan de slag met het vergroenen van daken en gevels, waardoor er één langgerekt, hoog en innovatief stadspark ontstaat: het Knowledge Mile Park. Zo creëren wij samen de stad van de toekomst!

Daklab

Op het Benno Premselahuis van de Hogeschool van Amsterdam ligt het Daklab, een plek waar men kan experimenteren en innoveren met groen op het dak. Hier ontwikkelen studenten de nieuwste snufjes voor het daklandschap. Zo hebben studenten van de Minor Inteliggent Environments het dak voorzien van slimme sensoren. Adres: Rhijnspoorplein 1.

 

FLOOR

Het 1.600 m2 parkdak op FLOOR maakt gebruik van een slim waterberging systeem. Zo kan het dak tijdens een regenbui honderden liters water opslaan en op een rustig, droog moment langzaam afvoeren. Het opgeslagen water zorgt ervoor dat de vegatie altijd genoeg water heeft, ook tijdens droge perioden. Adres: Wibautstraat 80

 

Inspiratievoorbeelden

Zoku

Bezoekers van Zoku komen bij binnenkomst direct terrecht in een groene, tropische oase waar u kunt liggen in een hangmat en genieten van het uitzicht. De daktuin is ontworpen door De Dakdokters en bestaat uit plantenbakken, bloemen, verschillende sedumsoorten en een kruidentuin, aangelegd door Makers of Sustainable Spaces (MOSS). Adres: Weesperstraat 105

Woont of werkt u op de Knowledge Mile?

Doe met ons mee!

HOPP

Op het dak van Hotel Casa is de rooftop bar HOPP gevestigd. Zowel hotelgangers als Amsterdammers zijn hier in de zomer te vinden om te ontbijten, lunchen, dineren en te feesten. Het dak is aangelegd door De Dakdokters. Makers of Sustainable Spaces hebben de moestuinen aangelegd, die bestaan uit kruiden en groenten die in het restaurant gebruikt worden.
Adres: Eerste Ringdijkstraat 4

Capital C

De Diamantenbeurs wordt hervormd tot Capital C, een nieuwe creatieve ontmoetingsruimte en co-workspace. Op het dak komt een imposante glazen koepel. Maar er is ook ruimte voor groen en daar gaar Rooftop Revolution over meedenken! Adres: Weesperplein 4

Ben je bewoner, student of ondernemer op de Knowledge Mile? Heb je een idee voor Knowledge Mile Park? Wil je meebouwen aan het hoogste en langste park van Amsterdam? Alle buurtbewoners, scholieren en organisaties in de buurt kunnen meedoen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat is de Knowledge Mile?

De Knowledge Mile is hét innovatiedistrict van de stad en strekt zich uit over de Wibautstraat, Weespersstraat en Valkenburgerstraat. Door middel van innovatie, onderzoek, experimenten en kennisuitwisseling is de ambitie om het leef- en werkklimaat in het gebied te verbeteren. Hier ontwikkelt zich de stad van de toekomst!

Waarom Knowledge Mile Park?

Als belangrijke verkeersaders richting de binnenstad passeren hier ieder etmaal tienduizenden auto’s en bussen. Luchtvervuiling, lawaai, verkeer en weinig groen kenmerken deze vierbaanse doorvoerroutes als de meest vervuilde en lelijkste straten van Amsterdam. Groen biedt een uitkomst voor grootstedelijke vraagstukken waar deze straten mee kampen, zoals wateroverlast, luchtverontreiniging en sociaal isolement.

Wie doet er mee?

De Knowledge Mile Community bestaat uit 30.000 buurtbewoners, 60.000 studenten en zo’n 200 bedrijven, hotels, musea en maatschappelijke en gemeentelijke instellingen. Samen met Knowledge Mile, De Gezonde Stad, gemeente Amsterdam en de Knowledge Mile Community maken wij het langste en hoogste park van Amsterdam.

Recente dakprojecten