Duurzame Daken Kansenkaart Nederland

Er is van alles mogelijk op het dakoppervlak. Je kan er water bergen om het riool te ontlasten, energie opwekken, de stad koelen en gezonder maken, met beplanting de levensduur van de daken verlengen en de biodiversiteit boosten.

De kunst is om al deze functionaliteiten optimaal in te zetten, passend bij de uitdagingen van een gebied en de constructie van een pand.

Om hier inzicht in te krijgen werkt Rooftop Revolution in samenwerking met het datatechnologiebedrijf Matrixian Group aan Duurzame Daken Kansenkaarten. Dit zijn (interactieve) kaarten die op gebiedsniveau per dak laten zien welke duurzame invulling het meest haalbaar, rendabel en voordelig is.

Op dit moment maken we deze kaarten in opdracht van gemeentes en vastgoedpartijen. We brengen voor hen de groene mogelijkheden op de daken in beeld en de impact die dit heeft voor de energie transitie en klimaatopgaven. Hieronder vind je de bètaversie van de kaart van heel Nederland. Hierin zijn een aantal basisindicatoren gebruikt om een idee te geven hoe de kaart werkt.

Aan de hand van pandindicatoren, zoals bouwjaar, dakoppervlakte en platheid van het dak, omgevingsindicatoren, zoals wateroverlast en hittestress, én gebiedsanalyses maken we een visualisatie die in één oogopslag duidelijkheid geeft over de kansen en belemmeringen bij het benutten van het daklandschap.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van een dakenkansenkaart? Vul hier je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Naam(Vereist)