Duurzame Daken Kansenkaart Nederland

Er is van alles mogelijk op het dakoppervlak. Je kan er water bergen om het riool te ontlasten, energie opwekken, de stad koelen en gezonder maken, met beplanting de levensduur van de daken verlengen en de biodiversiteit boosten.

De kunst is om al deze functionaliteiten optimaal in te zetten, passend bij de uitdagingen van een gebied en de constructie van een pand.

Om hier inzicht in te krijgen werkt Rooftop Revolution in samenwerking met het datatechnologiebedrijf Matrixian Group aan Duurzame Daken Kansenkaarten. Dit zijn (interactieve) kaarten die op gebiedsniveau per dak laten zien welke duurzame invulling het meest haalbaar, rendabel en voordelig is.

Op dit moment maken we deze kaarten in opdracht van gemeentes en brengen we de groene mogelijkheden op de daken van een wijk of gemeente in beeld. In de nabije toekomst hopen we voor heel Nederland een Duurzame Daken Kansenkaart te ontwikkelen.

Aan de hand van pandindicatoren, zoals bouwjaar, dakoppervlakte en platheid van het dak, omgevingsindicatoren, zoals wateroverlast en hittestress, én gebiedsanalyses maken we een visualisatie die in één oogopslag duidelijkheid geeft over de kansen en belemmeringen bij het benutten van het daklandschap.

Luister hieronder naar het interview met directeur Jan Henk Tigelaar op New Business Radio over de kansenkaart. Je vindt op deze pagina ook enkele van onze eerdere projecten. Heb je vragen of heb je interesse in een Duurzame Daken Kansenkaart, neem dan contact met ons op!

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van een dakenkansenkaart? Vul hier je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.