Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakadviezen, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren. 

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Meet Rooftopper Amber!

Vertel: wie ben je?
Mijn naam is Amber Lijzen en ik ben stagiair bij Rooftop Revolution. Na mijn bachelor Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning in Wageningen, ben ik in 2022 naar Amsterdam verhuisd om verder te studeren. Inmiddels woon en werk ik hier met veel plezier en ben ik tweedejaars student Metropolitan Analysis Design and Engineering (WUR/TU Delft) aan AMS institute. Binnen deze studie heb ik aan verschillende stedelijke vraagstukken gewerkt, van afvalproblematiek tot herontwikkeling van cultureel erfgoed, maar mijn interesse en kennis ligt met name binnen stedelijke klimaatadaptatie.

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Sinds maart loop ik stage bij Rooftop Revolution, waar ik gedurende een half jaar mijn afstudeeronderzoek voor mijn studie doe. In dit onderzoek focus ik me op openbare dakparken en de potentie van daken in Amsterdam hiervoor in de toekomst. Ik ben erg enthousiast om op deze manier meer te leren over Rooftop en de toekomst van het daklandschap in de stad!

Waarom nou toch die daken?
Ik ben groot fan van het uitzicht van de stad van bovenaf en zoek dan ook graag de hoogste plek op als ik op een nieuwe plek ben. Naast dat ik graag meer van deze plekken zou zien, ben ik er ook van overtuigd dat meer gebruik van daken de perfecte oplossing kan bieden voor de huidige klimaatverandering en beperkte ruimte in steden!

Wat wil je bij Rooftop bereiken?
Ik hoop over een half jaar veel geleerd te hebben over hoe we daken beter kunnen benutten en met met mijn onderzoek te kunnen bijdragen aan meer toegankelijke en groene plekken op het dak in de toekomst.

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Een wereld met leefbare steden, waar klimaatdoestellingen worden gehaald, natuur overal dichtbij is en er plek is voor iedereen!

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Ik voetbal al sinds jongs af aan, maar je kan me ook zeker strikken voor een rondje hardlopen, lesje in de sportschool, schaatsen of zwemmen. Ik ga er graag op uit om nieuwe plekken te zien, zowel in binnen- als buitenland en verder ben ik het liefste buiten zodra de zon schijnt, om te wandelen of een biertje te drinken met vriendinnen op het terras!