EVEN VOORSTELLEN

Suze Gehem

Voorzitter Stichting Rooftop Revolution

“Wij brengen de verdwenen natuur weer de stad in op het grootst braakliggende terrein: de daken! Zo maken we steden weer leefbaar en gezond.”

 

Jaap de Jong

Secretaris Stichting Rooftop Revolution

“Alleen al in Amsterdam ligt er meer dan twaalf vierkante kilometer onbenut plat dak. Daar past het Vondelpark ruim vijfentwintig keer op!”

Jan Henk Tigelaar

Directeur Rooftop Revolution

“We benutten alle daken voor de groene revolutie! Hierdoor kunnen mens en natuur elkaar versterken en in harmonie samenleven.”

Lees meer ►

Céline Stada

Projectmedewerker

“Veel Amsterdammers hebben geen tuin of uitzicht op groen. Wat als we mensen een plezier kunnen doen om hun uitzicht te verbeteren én de leefbaarheid van de stad te verbeteren!”

Lees meer ►

Naard Hermans

Projectleider

“We hebben nu de kans om in Amsterdam 25 keer het Vondelpark groen te gaan inrichten. Aan de slag!”

Lees meer ► 

 

Rosanne Nieuwesteeg

Communicatiemanager

“Waarom uitkijken op saaie, grijze daken, terwijl vergroening zoveel kansen biedt voor mens en natuur? Met het oog op de klimaatdoelstellingen, stedelijke verdichting, ongezondere lucht, hittestress en wateroverlast zet ik me graag in voor een groen(-blauw) daklandschap!”

Lees meer ►

Pamela Logjes

Community manager

“Groene, klimaatadaptieve, en toekomstbestendige steden. Laten we ook de Nederlandse daken hiervoor inzetten! Hier liggen tal van van kansen die we graag benutten door ambitieuze partijen bij elkaar te brengen en samen aan de slag te gaan.” 

Lees meer ►

Jet van der Tol

Projectmedewerker

“Steden worden steeds compacter en het is daarom belangrijk om de beschikbare ruimte op hoger niveau te benutten. Daken bieden onwijs veel kansen om groen en de natuur terug te brengen in de stad!”

Lees meer ►

Daan hartog

Projectmedewerker

“Als je de daken bekijkt vanuit het perspectief van een vogel zie je een woestenij van stenen dakpannen en hitte-absorberend bitumen. Iedereen is blij met een dak boven zijn hoofd, maar hoe blij zouden mensen wel niet zijn met een tuintje boven hun hoofd?”

Lees meer ►

Simone Voets

Office manager

“Uiteindelijk gaat het erom dat er een natuurlijk evenwicht ontstaat. Eeuwenlang gaat het om de mens en de natuur. We zijn simpelweg afhankelijk van de natuur dus laten we meer bewust hiermee omgaan en initiatieven bedenken en omarmen die hieraan bijdragen.”

Lees meer ►

Anne Molenaar

Stagiaire

“Op veel plekken heb ik gezien wat voor schade mensen kunnen aanrichten aan de natuur en hun eigen leefomgeving. Ik zie het als een uitdaging om mensen te overtuigen hun gebruiken om te zetten naar een duurzamer alternatief! “

Lees meer ►