Even voorstellen

Jan Henk Tigelaar

Directeur Rooftop Revolution

“We benutten alle daken voor de groene revolutie! Hierdoor kunnen mens en natuur elkaar versterken en in harmonie samenleven.”

Lees meer ►

Simone Voets

Office manager

“Uiteindelijk gaat het erom dat er een natuurlijk evenwicht ontstaat. Eeuwenlang gaat het om de mens en de natuur. We zijn simpelweg afhankelijk van de natuur dus laten we meer bewust hiermee omgaan en initiatieven bedenken en omarmen die hieraan bijdragen.”

Lees meer ►

Willem fokke

Projectmanager

“Het kan alleen maar beter. En we kunnen het nu doen. Nú hebben we de kans op beterschap. Niet alleen met betrekking op het klimaat, maar ook andere sociale problemen. Wetende dat we grote en mooie dingen kunnen bewerkstelligen geeft mij hoop en motivatie.”

Lees meer ►

Naard Hermans

Projectleider

“We hebben nu de kans om in Amsterdam 25 keer het Vondelpark groen te gaan inrichten. Aan de slag!”

Lees meer ► 

Rosanne Nieuwesteeg

Communicatieadviseur

“Waarom uitkijken op saaie, grijze daken, terwijl vergroening zoveel kansen biedt voor mens en natuur? Met het oog op de klimaatdoelstellingen, stedelijke verdichting, ongezondere lucht, hittestress en wateroverlast zet ik me graag in voor een (blauw-)groen daklandschap!”

Lees meer ►

Pamela Logjes

Community manager

“Groene, klimaatadaptieve, en toekomstbestendige steden. Laten we ook de Nederlandse daken hiervoor inzetten! Hier liggen tal van van kansen die we graag benutten door ambitieuze partijen bij elkaar te brengen en samen aan de slag te gaan.”

Lees meer ►

Daan hartog

Projectmedewerker

“Als je de daken bekijkt vanuit het perspectief van een vogel zie je een woestenij van stenen dakpannen en hitte-absorberend bitumen. Iedereen is blij met een dak boven zijn hoofd, maar hoe blij zouden mensen wel niet zijn met een tuintje boven hun hoofd?”

Lees meer ►

Anne Molenaar

Projectmedewerker

“Op veel plekken heb ik gezien wat voor schade mensen kunnen aanrichten aan de natuur en hun eigen leefomgeving. Ik zie het als een uitdaging om mensen te overtuigen hun gebruiken om te zetten naar een duurzamer alternatief! “

Lees meer ►

Mischa Hillenius

Projectmedewerker

” De daken bieden ruimte en rust in een vanaf de straat zo drukke stad. Ik wil mens- en dier laten genieten: genieten van het blauw van de lucht boven je, en niet het grijs- maar het groen van de stad onder je “

Lees meer

 

Fien de Vries

Stagiair Business Administration

“In de ideale toekomst zijn steden niet meer de stinkende, vervuilende plekken van het land, maar juist de hotspots voor innovatieve en inspirerende projecten die bijdragen aan de biodiversiteit en duurzaamheid van het stedelijk landschap.”

Lees meer ►

 

Het Bestuur

Suze Gehem

Voorzitter Stichting Rooftop Revolution

“Wij brengen de verdwenen natuur weer de stad in op het grootst braakliggende terrein: de daken! Zo maken we steden weer leefbaar en gezond.”

Jaap de Jong

Secretaris Stichting Rooftop Revolution

“Alleen al in Amsterdam ligt er meer dan twaalf vierkante kilometer onbenut plat dak. Daar past het Vondelpark ruim vijfentwintig keer op!”

Carlien Blok

Bestuurslid Stichting Rooftop Revolution

“Met een groen dak draag je bij aan biodiversiteit en duurzaamheid, twee zaken die ik heel belangrijk vind.”

Matthijs ten Berge

Bestuurslid Stichting Rooftop Revolution

“De komende jaren moeten we de natuur in Nederland verdubbelen om de klimaatcrisis aan te pakken. Hierin speelt het daklandschap een belangrijke rol!”