EVEN VOORSTELLEN

Suze Gehem

Voorzitter Stichting Rooftop Revolution

“Wij brengen de verdwenen natuur weer de stad in op het grootst braakliggende terrein: de daken! Zo maken we steden weer leefbaar en gezond.”

Jaap de Jong

Secretaris Stichting Rooftop Revolution

“Alleen al in Amsterdam ligt er meer dan 12 km2 onbenut plat dak. Daar past het Vondelpark ruim 25 keer op!”

Jan Henk Tigelaar

Directeur Rooftop Revolution

“We benutten alle daken voor de groene revolutie! Hierdoor kunnen mens en natuur elkaar versterken en in harmonie samenleven.”

Céline Stada

Projectmedewerker / Officemanager

“Veel Amsterdammers hebben geen tuin of uitzicht op groen. Wat als we mensen een plezier kunnen doen om hun uitzicht te verbeteren én de leefbaarheid van de stad te verbeteren!”

Naard Hermans

Projectleider

“We hebben nu de kans om in Amsterdam 25 keer het Vondelpark groen te gaan inrichten. Aan de slag!”

Rosanne Nieuwesteeg

Communicatiemanager

“Waarom uitkijken op saaie, grijze daken, terwijl vergroening zoveel kansen biedt voor mens en natuur? Met het oog op de klimaatdoelstellingen, stedelijke verdichting, ongezondere lucht, hittestress en wateroverlast zet ik me graag in voor een groen(-blauw) daklandschap!”

Pamela Logjes

Community manager

“Groene, klimaatadaptieve, en toekomstbestendige steden. Laten we ook de Nederlandse daken hiervoor inzetten! Hier liggen tal van van kansen die we graag benutten door ambitieuze partijen bij elkaar te brengen en samen aan de slag te gaan.”

Jet van der Tol

Stagiaire

“Steden worden steeds compacter en het is daarom belangrijk om de beschikbare ruimte op hoger niveau te benutten. Daken bieden onwijs veel kansen om groen en de natuur terug te brengen in de stad!”