Rooftop Revolution Rotterdam

Rooftop Revolution en de Rotterdamse DakenDiva gaan samen met bewoners en de gemeente aan de slag met de daken!
Doe je mee?

 

WIJKAANPAK

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. 18,5 miljoen m2 plat dak ligt smachtend te wachten op invulling. Je kunt er op wonen, werken, sporten, spelen, eten, drinken, groente verbouwen, energie opwekken en regenwater opvangen.

De daken zijn van particulieren, vve’s, woningcorporaties, bedrijven en de gemeente. Dat betekent dat iedereen kan meehelpen steden groener, schoner, gezonder en leuker te maken. Doe je mee?

Vier pilot-wijken

We zien steeds meer Rotterdammers ‘het dak op gaan’. Rotterdammers leggen groen en zonnepanelen op daken, maar ook dakterrassen of sportvelden. Of liever: een combinatie daarvan. Rooftop Revolution en de DakenDiva gaan in vier pilot-wijken op zoek naar Rotterdammers die ook met daken aan de slag willen. We beginnen in het Hoogkwartier, Middelland, Het Nieuwe Westen en Bloemhof. Woon of werk je daar en wil je meedoen? Klik dan op jouw wijkpagina.

Andere wijken

Woon je niet in een van deze wijken? Dan kun je natuurlijk ook aan de slag met je dak. Zelf óf met je buren. Stuur een mailtje naar Rooftop Revolution of kijk op www.duurzaam010.nl.

Dakrevolutie

Wil je weten wat de dakrevolutie inhoudt? Kijk hier om te zien wat Rooftop Revolution allemaal kan betekenen op dakvlak.

Hoogkwartier

(3011)

Hoogkwartier is een wijk in bloei tussen de Mariniersweg, Goudsesingel, het Oostplein en het Groenendaal.

Middelland

(3021)

Middelland is een honderdjarige wijk voor arm en rijk, jong en oud en veelkleurig. De buurt is actief in Mooi, Mooier, Middelland.

HET NIEUWE WESTEN

(3022-3023)

Het Nieuwe Westen in een vooroorlogse wijk in het westen van Rotterdam. De Pupillenbuurt werkt aan een Buurtverbeterplan.

Bloemhof

(3073)

Bloemhof is onderdeel van het gebied Feijenoord en een focuswijk van het Nationaal Programma op Zuid.

Andere wijk?

Wil je zelf óf met je buren ook aan de slag, en woon je in een andere wijk? Dan kun je natuurlijk ook aan de slag met je dak. Meld je hieronder bij de gemeente.

bloemhof

hoogkwartier

het nieuwe westen

middelland