Rooftop Revolution Rotterdam

Rooftop Revolution en de Rotterdamse DakenDiva gaan samen met bewoners en de gemeente aan de slag met de daken!
Doe je mee?
Meld hier je dak aan!

WIJKAANPAK

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. 18,5 miljoen m2 plat dak ligt smachtend te wachten op invulling. Je kunt er op wonen, werken, sporten, spelen, eten, drinken, groente verbouwen, energie opwekken en regenwater opvangen.

De daken zijn van particulieren, vve’s, woningcorporaties, bedrijven en de gemeente. Dat betekent dat iedereen kan meehelpen steden groener, schoner, gezonder en leuker te maken. Doe je mee?

Vier pilot-wijken

We zien steeds meer Rotterdammers ‘het dak op gaan’. Rotterdammers leggen groen en zonnepanelen op daken, maar ook dakterrassen of sportvelden. Of liever: een combinatie daarvan. Rooftop Revolution en de DakenDiva gaan in vier pilot-wijken op zoek naar Rotterdammers die ook met daken aan de slag willen. We beginnen in het Hoogkwartier, Middelland, Het Nieuwe Westen en Bloemhof. Woon of werk je daar en wil je meedoen? Klik dan op jouw wijkpagina.

Andere wijken

Woon je niet in een van deze wijken? Dan kun je natuurlijk ook aan de slag met je dak. Zelf óf met je buren. Stuur een mailtje naar Rooftop Revolution of kijk op www.duurzaam010.nl.

Dakrevolutie

Wil je weten wat de dakrevolutie inhoudt? Kijk hier om te zien wat Rooftop Revolution allemaal kan betekenen op dakvlak.

Hoogkwartier

(3011)

Het Nieuwe Westen

(3022-3023)

Middelland

(3021)

Bloemhof

(3073)

bloemhof

hoogkwartier

het nieuwe westen

middelland

Woon je in een Andere wijk?

Wil je zelf óf met je buren ook aan de slag, en woon je in een andere wijk? Dan kun je natuurlijk ook aan de slag met je dak. Meld je hieronder bij de gemeente.

De dakdroom van Eveline

Ik zie een klein paradijsje voor me, vol met bijen, vogels en vlinders. Een plekje om van mijn rust te genieten en de krant te lezen.

De dakdroom van Esther en Sanne

Zou het niet mooi zijn als het dak van de Kiphof garage verandert in een gezellige groene oase, waar je elkaar ontmoet en kunt sporten!

De dakdroom van Iris

Ik wil graag een groen dakterras met een extra dakopbouw. Hopelijk doen alle andere bewoners van de bovenste etage ook mee.

De dakdroom van Jan-Maarten

Ik wil van het dak van het Supernova Hotel een groen uitzicht maken met idealiter ook nog een dakbar omringd door groen!

De dakdroom van Phillipe

Heerlijk samen met mijn vrouw genieten van een kopje thee van door zonne-energie opgewarmd water tussen de bloemen op het dak.

De dakdroom van Phillip

Zou het niet mooi zijn om een multifunctioneel groen dak te hebben die je woning zelfvoorzienend maakt? Maar eerst nog even een constructieberekening!

De dakdroom van Tabitha

Ik droom van een groen dakterras met een opbouw erop. Het hoeft niet te chic. Gewoon een lekkere plek om te zitten.

De dakdroom van Charlotte

Ik wil graag een groen dak met plantjes, bloemen en grassen. En waarom niet meteen het dak vergroenen als de balkons toch worden gerenoveerd?

De dakdroom van Paul

Waarom maken van het ongezellige dak van de gymzaal niet gewoon een extra gymzaalruimte? Lekker in de open lucht sporten en trainen.

De dakdroom van Mirjam

Samen met de VvE zou ik bijna 2.000 m2 willen veranderen in groen, met sedum, biodiverse planten en zonnepanelen. Nooit meer grind wassen!

Daktiviteiten

Over de wijkgrenzen heen

Over de wijkgrenzen heen

Op een zonnige herfstochtend stond wijkaanjager Anne Bo samen met de werknemers van Erasmus Centre for Entrepreneurship op een van de daken van de Lee Towers! De werknemers willen heel graag de bovenste laag van deze imposante toren verduurzamen en daar gaat Rooftop...

Lees meer
De groene dak tuin van André

De groene dak tuin van André

Midden in west woont André met zijn vrouw. Ze hebben een prachtig dak met veel boomtoppen als uitzicht. Ze kunnen niet wachten om in de zomer op hun vergroende terras te zitten.

Lees meer
Het dak op met Lydia

Het dak op met Lydia

Alles is hier al groen behalve het dak! Daar moet verandering in komen. Vindt ook de Rotterdamse Lydia. Groene dakenjagers Annebo en Florian staan met haar op het dak en kijken uit op de bomen van het Vroesenpark. Op dit moment krijgen de bewoners van dit pand een...

Lees meer