Rooftop Revolution Rotterdam

Rooftop Revolution en de Rotterdamse DakenDiva hebben hun krachten gebundeld! Vanaf deze zomer gaan we de wijken in om samen met de bewoners en met steun van de gemeente de platte daken van 010 nieuwe functies te geven.
Doe je mee?

 

WIJKAANPAK

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. 18,5 miljoen m2 plat dak ligt smachtend te wachten op invulling. Je kunt er op wonen, werken, sporten, spelen, eten, drinken, groente verbouwen, energie opwekken en regenwater opvangen.

De daken zijn van particulieren, vve’s, woningcorporaties, bedrijven en de gemeente. Dat betekent dat iedereen kan meehelpen steden groener, schoner, gezonder en leuker te maken. Doe je mee?

Vier pilot-wijken

Rooftop Revolution en de DakenDiva gaan op zoek naar Rotterdammers die in hun wijk met de daken aan de slag willen. We beginnen in het Hoogkwartier, Middelland, Het Nieuwe Westen en Bloemhof. Woon of werk je daar en wil je meedoen? Klik dan op jouw wijkpagina.

Andere wijken

Woon je niet in een van deze wijken, maar wil je wel met je dak aan de slag? Meld je dan bij de gemeente.

Dakrevolutie

Wil je weten wat de dakrevolutie inhoudt? Kijk hier om te zien wat Rooftop Revolution allemaal kan betekenen op dakvlak.

Hoogkwartier

(3011)

Hoogkwartier is een wijk in bloei tussen de Mariniersweg, Goudsesingel, het Oostplein en het Groenendaal.

Middelland

(3021)

Middelland is een honderdjarige wijk voor arm en rijk, jong en oud en veelkleurig. De buurt is actief in Mooi, Mooier, Middelland.

HET NIEUWE WESTEN

(3022-3023)

Het Nieuwe Westen in een vooroorlogse wijk in het westen van Rotterdam. De Pupillenbuurt werkt aan een Buurtverbeterplan.

Bloemhof

(3073)

Bloemhof is onderdeel van het gebied Feijenoord en een focuswijk van het Nationaal Programma op Zuid.

Andere wijk?

Wil je ook aan de slag, maar woon je in een andere wijk? Meld je hieronder bij de gemeente.

bloemhof

hoogkwartier

het nieuwe westen

middelland

error: Content is protected !!