Bloemhof

Bloemhof is onderdeel van het gebied Feijenoord en een focuswijk van het Nationaal Programma op Zuid.
Bloemhof heeft heel veel platte daken die veelal eigendom zijn van de woningcorporaties Woonstad en Vestia en van VvE’s. Een van de thema’s voor de wijk is: opfleuren van de buitenruimte.

Er zijn weinig veilige speelruimtes voor kinderen in de wijk en er is weinig groen in de wijk. Dit zijn twee mogelijke aanknopingspunten voor dakontwikkeling.

Aandachtsdaken in de pilot Wijkaanpak Daken zijn die van het gebouw boven de Lidl (55+ woningen Woonstad); Basisschool de Sleutel en de Nieuwbouw van Woonstad. 

De ontwikkeling van Feijenoord City, net buiten Bloemhof, kan op langere termijn veel invloed hebben in de wijk. Bloemhof ligt straks naast het centrum van Rotterdam op Zuid.

De dakdroom van Eveline

Ik zie een klein paradijsje voor me, vol met bijen, vogels en vlinders. Een plekje om van mijn rust te genieten en de krant te lezen.

Daktiviteiten

Woonstad wil multifunctionele daken maken

Woonstad wil multifunctionele daken maken

Woonstad wil multifunctionele daken maken. Sanne van architectenbureau MVRDV en Rooftop Revolution aanjager en Rotterdamse DakenDiva Esther Wienese gaan samen met wijkbewoners nadenken over deze multifunctionele invulling.

Lees meer
Het groenste dak van Bloemhof

Het groenste dak van Bloemhof

Pasgeleden nodigde een van de Zakkenvullers (de groep Bloemhoffers die de singel schoonhouden) deze wijkaanjager uit op haar groene dak. Dus Bloemhof heeft minimaal al een groen dak! En wat voor één! In de zomer staat het dak vol met gele bloemetjes, een waar feestje...

Lees meer

Aan de slag met je dak?

Doe het samen met de wijkaanjager

Over jouw wijkaanjager:

Mijn naam is Eveline van Wanrooij en wordt Singel Mother genoemd omdat ik in Bloemhof de singel schoonhoud van zwerfafval en plastic. Mijn missie is om de problemen als hittestress, wateroverlast en zwerfafval van Bloemhof te verminderen.

De riool overstort zorgt af en toe voor enorme stankoverlast; groene daken en minder betegelde tuinen kunnen helpen dit te verminderen. Het centrale plein wordt momenteel al vergroend naar aanleiding van een bewonersinitiatief; ik hoop dat de wijkbewoners daardoor sneller openstaan voor groene daken. Aan mijn enthousiasme ligt dat in ieder geval niet!   

Ik ga graag met jou aan de slag om onze wijk groener te maken. Heb je een leuk idee? Neem hieronder contact met me op!