Bloemhof

Bloemhof is onderdeel van het gebied Feijenoord en een focuswijk van het Nationaal Programma op Zuid.
Bloemhof heeft heel veel platte daken die veelal eigendom zijn van de woningcorporaties Woonstad en Vestia en van VvE’s. Een van de thema’s voor de wijk is: opfleuren van de buitenruimte.

Er zijn weinig veilige speelruimtes voor kinderen in de wijk en er is weinig groen in de wijk. Dit zijn twee mogelijke aanknopingspunten voor dakontwikkeling.

Aandachtsdaken in de pilot Wijkaanpak Daken zijn die van het gebouw boven de Lidl (55+ woningen Woonstad); Basisschool de Sleutel en de Nieuwbouw van Woonstad. 

De ontwikkeling van Feijenoord City, net buiten Bloemhof, kan op langere termijn veel invloed hebben in de wijk. Bloemhof ligt straks naast het centrum van Rotterdam op Zuid.

Wijkaanjager Eveline van Wanrooij

Wijkaanjager Eveline van Wanrooij

Woon of werk je in Bloemhof en wil je meedoen met de ontwikkeling van de daken? Neem dan contact op met Eveline via het contactformulier.

Doe je mee?

Ondanks dat we in Bloemhof veel van elkaar verschillen, zijn we allemaal dol op onze mooie singel. Naast het schoonhouden van die singel, hoop ik mijn wijkgenoten te kunnen informeren dat een klein stukje groene oase soms ‘dichterbij huis’ is dan verwacht. En hoe meer groene privé oases, hoe minder de singel leidt onder de riooloverstort.

Eveline van Wanrooij

Wijkaanjager