Bloemhof

Bloemhof is onderdeel van het gebied Feijenoord en een focuswijk van het Nationaal Programma op Zuid.
Bloemhof heeft heel veel platte daken die veelal eigendom zijn van de woningcorporaties Woonstad en Vestia en van VvE’s. Een van de thema’s voor de wijk is: opfleuren van de buitenruimte.

Er zijn weinig veilige speelruimtes voor kinderen in de wijk en er is weinig groen in de wijk. Dit zijn twee mogelijke aanknopingspunten voor dakontwikkeling.

Aandachtsdaken in de pilot Wijkaanpak Daken zijn die van het gebouw boven de Lidl (55+ woningen Woonstad); Basisschool de Sleutel en de Nieuwbouw van Woonstad. 

De ontwikkeling van Feijenoord City, net buiten Bloemhof, kan op langere termijn veel invloed hebben in de wijk. Bloemhof ligt straks naast het centrum van Rotterdam op Zuid.

De dakdroom van Eveline

Ik zie een klein paradijsje voor me, vol met bijen, vogels en vlinders. Een plekje om van mijn rust te genieten en de krant te lezen.

Daktiviteiten

Groene daken maken met Woonstad

Groene daken maken met Woonstad

In Bloemhof zijn vrijwel alle woningen van woningcorporatie Woonstad. Daarom spraken DakenDiva Esther Wienese en wijkbewoonster Eveline van Wanrooij op 9 september af met Jack Robbemond. Jack is vanuit Woonstad verantwoordelijk voor de inspecties van alle 1600...

Lees meer
Woonstad wil multifunctionele daken maken

Woonstad wil multifunctionele daken maken

Woonstad wil multifunctionele daken maken. Sanne van architectenbureau MVRDV en Rooftop Revolution aanjager en Rotterdamse DakenDiva Esther Wienese gaan samen met wijkbewoners nadenken over deze multifunctionele invulling.

Lees meer

Aan de slag met je dak?

Doe het samen met Rooftop Revolution

Rooftop Revolution wil alle platte daken vervangen door groene daken. Met de vele platte daken in Bloemhof zijn hier natuurlijk veel mogelijkheden. Met groene daken kunnen we problemen als hittestress en wateroverlast in Bloemhof verminderen.

De riool overstort zorgt af en toe voor enorme stankoverlast; groene daken en minder betegelde tuinen kunnen helpen dit te verminderen. Het centrale plein wordt momenteel al vergroend naar aanleiding van een bewonersinitiatief; wie weet zijn er ook wel bewoners enthousiast voor het vergroenen van hun daken?

We gaan graag met jou aan de slag om onze wijk groener te maken. Heb je een leuk idee? Klik op de knop hieronder en geef je dak(en) op!