HOOGKWARTIER

De wijk tussen de Mariniersweg, Goudsesingel, het Oostplein en het Groenendaal.
Het Hoogkwartier, om de hoek van station Blaak en de Markthal, is een wijk in bloei. Er zit veel energie op het gebied van duurzaamheid en stadsontwikkeling.

De wijk is 2011 uitgeroepen tot nationaal aandachtsgebied wederopbouw door de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. De daken kunnen een rol spelen in de toekomstbestendige ontwikkeling van de wijk. In het Hoogkwartier zijn de woningen relatief klein en er is weinig groen in de wijk.

De daken van de woningen en garages kunnen worden benut om extra ruimte te creëren en de buurt groener en duurzamer te maken.

DakenDiva Esther Wienese, de aanjager van Rooftop Revolution Rotterdam, is tevens de wijkaanjager in het Hoogkwartier. Zij is als bewoonster actief in deze wijk en werkt voor de ontwikkeling van de daken al circa een jaar nauw samen met de bewoners- en ondernemersvereniging Hoogkwartier en Stadslab Hoogkwartier. Als wijkaanjager spant zij zich in om dakdromen uit de wijk waar te maken.

De dakdroom van Iris

Verschillende bewoners van Hoogkwartier dromen van een groen dak. Iris is er één van.

Wat is het nu? 

Een ontoegankelijk leeg bitumen dak boven mijn maisonnette. Daaronder is het in de zomer heel warm.

Waar droom je van?

Een toegang vanuit de maisonnette naar een extra kamer op het dak en een groen dakterras.

Wat heb je nodig?

Mijn vader heeft een door Welstand goedgekeurd ontwerp voor een dakopbouw en een kostenraming klaar liggen. Nu nog enthousiasme en medewerking van bewoners van de bovenste etages en bereidheid gezamenlijk te investeren en daarmee de kosten te drukken. En steun van de VvE.

DaKtiviteiten

Grinddak Mariniershof

Grinddak Mariniershof

ewoonster Charlotte benaderde ons in de zomer voor het dak van de Mariniershof. Zij droomt ervan om op een groen dak uit te kijken.

Lees meer

Aan de slag met je dak?

Doe het samen met de wijkaanjager

Over jouw wijkaanjager:

Mijn naam is Esther Wienese. Ik noem mezelf de DakenDiva. Mijn missie is: ‘Elk dak een oase’. Ik maak mensen bewust, inspireer ze en help ze om hun dak om te toveren tot een oase van groen, schoonheid, water, rust, gezelligheid, ontmoeten, wonen, genieten, verbouwen, eten, spelen, werken, enzovoort. Ik heb onder andere het Rotterdamse Dakenboek geschreven en geef dakentours. Op die manier laat ik anderen de magie van het dakoppervlak ontdekken. Als we samen van alle daken oases maken, is dat goed voor ons eigen levensgeluk, goed voor steden en goed voor onze planeet.

Esther

Het Hoogkwartier