HOOGKWARTIER

De wijk tussen de Mariniersweg, Goudsesingel, het Oostplein en het Groenendaal.
Het Hoogkwartier, om de hoek van station Blaak en de Markthal, is een wijk in bloei. Er zit veel energie op het gebied van duurzaamheid en stadsontwikkeling.

De wijk is 2011 uitgeroepen tot nationaal aandachtsgebied wederopbouw door de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. De daken kunnen een rol spelen in de toekomstbestendige ontwikkeling van de wijk. In het Hoogkwartier zijn de woningen relatief klein en er is weinig groen in de wijk.

De daken van de woningen en garages kunnen worden benut om extra ruimte te creëren en de buurt groener en duurzamer te maken.

DakenDiva Esther Wienese, de aanjager van Rooftop Revolution Rotterdam, is tevens de wijkaanjager in het Hoogkwartier. Zij is als bewoonster actief in deze wijk en werkt voor de ontwikkeling van de daken al circa een jaar nauw samen met de bewoners- en ondernemersvereniging Hoogkwartier en Stadslab Hoogkwartier. Als wijkaanjager spant zij zich in om dakdromen uit de wijk waar te maken.

De dakdroom van Iris

Ik wil graag een groen dakterras met een extra dakopbouw. Hopelijk doen alle andere bewoners van de bovenste etage ook mee.

De dakdroom van Esther en Sanne

Zou het niet mooi zijn als het dak van de Kiphof garage verandert in een gezellige groene oase, waar je elkaar ontmoet en kunt sporten!

De dakdroom van Charlotte

Ik wil graag een groen dak met plantjes, bloemen en grassen. En waarom niet meteen het dak vergroenen als de balkons toch worden gerenoveerd?

DaKtiviteiten

Woonstad wil multifunctionele daken maken

Woonstad wil multifunctionele daken maken

Woonstad wil multifunctionele daken maken. Sanne van architectenbureau MVRDV en Rooftop Revolution aanjager en Rotterdamse DakenDiva Esther Wienese gaan samen met wijkbewoners nadenken over deze multifunctionele invulling.

Lees meer

Aan de slag met je dak?

Doe het samen met de wijkaanjager

Over jouw wijkaanjager:

Mijn naam is Esther Wienese. Ik noem mezelf de DakenDiva. Mijn missie is: ‘Elk dak een oase’. Ik maak mensen bewust, inspireer ze en help ze om hun dak om te toveren tot een oase van groen, schoonheid, water, rust, gezelligheid, ontmoeten, wonen, genieten, verbouwen, eten, spelen, werken, enzovoort. Ik heb onder andere het Rotterdamse Dakenboek geschreven en geef dakentours. Op die manier laat ik anderen de magie van het dakoppervlak ontdekken. Als we samen van alle daken oases maken, is dat goed voor ons eigen levensgeluk, goed voor steden en goed voor onze planeet.

Esther

Het Hoogkwartier