HOOGKWARTIER

De wijk tussen de Mariniersweg, Goudsesingel, het Oostplein en het Groenendaal.
Het Hoogkwartier, om de hoek van station Blaak en de Markthal, is een wijk in bloei. Er zit veel energie op het gebied van duurzaamheid en stadsontwikkeling.

De wijk is 2011 uitgeroepen tot nationaal aandachtsgebied wederopbouw door de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. De daken kunnen een rol spelen in de toekomstbestendige ontwikkeling van de wijk. In het Hoogkwartier zijn de woningen relatief klein en er is weinig groen. 

De daken van de woningen en van de garages in de expeditiestraten kunnen worden benut om de woon- en leefruimte toe te voegen op een zo duurzaam mogelijke manier.

DakenDiva Esther Wienese, de lokale aanjager van Rooftop Revolution, is wijkaanjager in het Hoogkwartier. Zij is als bewoonster actief in deze wijk en werkt voor de ontwikkeling van de daken al circa een jaar nauw samen met de bewoners- en ondernemersvereniging Hoogkwartier en Stadslab Hoogkwartier.

Wijkaanjager Esther Wienese

Wijkaanjager Esther Wienese

Woon of werk je in het Hoogkwartier en wil je meedoen met de ontwikkeling van de daken? Meld je dan aan via het contactformulier.

Doe je mee?

Mijn missie is ‘Elk dak een oase’. Ik maak mensen bewust, inspireer ze en help ze om van hun dak een oase te maken. Oases van groen, schoonheid, water, rust, gezelligheid, ontmoeten, wonen, genieten, verbouwen, eten, spelen, werken, enzovoort. Als we samen van elk dak een oase maken, is dat goed voor ons eigen levensgeluk, goed voor steden en goed voor onze planeet.

DakenDiva Esther Wienese

Auteur van Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad

Het Hoogkwartier