HET NIEUWE WESTEN

Een vooroorlogse wijk in het westen van Rotterdam. De wijk is onderdeel van het gebied Delfshaven en bestaat uit zeven heel verschillende buurten.
Het Nieuwe Westen kent de Nozemanbuurt, Essenburgbuurt, Gerrit van der Lindenbuurt, Samuel Mullerbuurt, Osseweibuurt en de Pupillenbuurt.

Voor de Wijkaanpak Daken zoomen we in op de Pupillenbuurt. Daar wordt met veel energie gewerkt aan het Buurtverbeterplan Pupillenbuurt ‘Samen kunnen we meer.’

In het verbeterplan zijn 64 acties opgenomen in 4 thema’s: veiligheid; sociaal; wonen/buitenruimte en ondernemen, met als doel de leefbaarheid en veiligheid van de buurt te verbeteren. Vergroenen is daarbij een belangrijk thema. 

Er zijn een aantal concrete kansen voor daken naar voren gekomen, die het waard zijn om op korte termijn verder te onderzoeken. Zoals het dak van Leespaleis de Pupillen en de daken van de garages aan de Aelbrechtskade.

De dakdroom van Paul

Verschillende bewoners van Het Nieuwe Westen dromen van een groen dak. Paul is er één van.

Wat is het nu? 

Het is nu een ongezellig dak op een gymzaal in de Pupillenbuurt, een gezellige buurt in de wijk Het Nieuwe Westen

Waar droom je van?

Ik zou het heel mooi vinden als we de gymzaalruimte kunnen uitbreiden met het dak. Stel je voor: fitness toestellen op het dak waar de bewoners in de open lucht kunnen sporten en trainen.

Wat heb je nodig?

Voor deze droom werkelijkheid kan worden zal een constructieberekening plaats moeten vinden om te kijken welk gewicht het dak aan kan. En daarnaast moeten we ook nog aan fitnesstoestellen komen.

Aan de slag met je dak?

Doe het samen met de wijkaanjager

Over jouw wijkaanjager:

Mijn naam is Paul Eilbracht. Ik ben industrieel ontwerper en nu vijf jaar woonachtig in Het Nieuwe Westen, specifieker de Pupillenbuurt. Ik heb hier een klushuis gekocht en verbouwd en ben altijd al bezig geweest met milieugericht ontwerpen en bouwen. Sinds een jaar ben ik actief buurtprojectleider van een buurtverbeterplan voor de Pupillenbuurt waar ik mij bezig houd met wonen en buitenruimte en communicatie in samenwerking met de gemeente en de woningbouwvereniging Woonbron.