HET NIEUWE WESTEN

Een vooroorlogse wijk in het westen van Rotterdam. De wijk is onderdeel van het gebied Delfshaven en bestaat uit zeven heel verschillende buurten.
Het Nieuwe Westen kent de Nozemanbuurt, Essenburgbuurt, Gerrit van der Lindenbuurt, Samuel Mullerbuurt, Osseweibuurt en de Pupillenbuurt.

Voor de Wijkaanpak Daken zoomen we in op de Pupillenbuurt. Daar wordt met veel energie gewerkt aan het Buurtverbeterplan Pupillenbuurt ‘Samen kunnen we meer.’

In het verbeterplan zijn 64 acties opgenomen in 4 thema’s: veiligheid; sociaal; wonen/buitenruimte en ondernemen, met als doel de leefbaarheid en veiligheid van de buurt te verbeteren. Vergroenen is daarbij een belangrijk thema. 

Er zijn een aantal concrete kansen voor daken naar voren gekomen, die het waard zijn om op korte termijn verder te onderzoeken. Zoals het dak van Leespaleis de Pupillen en de daken van de garages aan de Aelbrechtskade.

Wijkaanjager Paul Eilbracht

Wijkaanjager Paul Eilbracht

Woon of werk je in Het Nieuwe Westen en wil je meedoen met de ontwikkeling van de daken? Meld je dan aan via het contactformulier.

Doe je mee?

Voor de Pupillenbuurt is verkoeling in de zomer een belangrijk item. Omdat er veel huizen van Woonbron zijn, lijkt een koel dak op deze woningen een goed plan voor de pilot. Mogelijk kan een combinatie van wateropvang, groen, pv en tuinfunctie worden getest bij de Aelbrechtskade of op het gerenoveerde van der Hilstblok.

Paul Eilbracht

Buurtprojectleider Wonen en Buitenruimte

Het Nieuwe Westen