Het Nieuwe Westen

Een vooroorlogse wijk in het westen van Rotterdam. De wijk is onderdeel van het gebied Delfshaven en bestaat uit zeven heel verschillende buurten.
Het Nieuwe Westen kent de Nozemanbuurt, Essenburgbuurt, Gerrit van der Lindenbuurt, Samuel Mullerbuurt, Osseweibuurt en de Pupillenbuurt.

Voor de Wijkaanpak Daken zoomen we in op de Pupillenbuurt. Daar wordt met veel energie gewerkt aan het Buurtverbeterplan Pupillenbuurt ‘Samen kunnen we meer.’

In het verbeterplan zijn 64 acties opgenomen in 4 thema’s: veiligheid; sociaal; wonen/buitenruimte en ondernemen, met als doel de leefbaarheid en veiligheid van de buurt te verbeteren. Vergroenen is daarbij een belangrijk thema. 

Er zijn een aantal concrete kansen voor daken naar voren gekomen, die het waard zijn om op korte termijn verder te onderzoeken. Zoals het dak van Leespaleis de Pupillen en de daken van de garages aan de Aelbrechtskade.

De dakdroom van Paul

Waarom maken van het ongezellige dak van de gymzaal niet gewoon een extra gymzaalruimte? Lekker in de open lucht sporten en trainen.

Daktiviteiten

Sponsoring Duchenne Heroes

Sponsoring Duchenne Heroes

Met shirtsponsoring van Rooftop Revolution gaan de renners van Duchenne Heroes groep Jus(t) do it in Frankrijk van 12 tot en met 18 september fietsen naar het drielandenpunt in Vaals. Uiteraard voor het goede doel: het Duchenne Parent Project. Ook sponsor worden of...

Lees meer
Woonstad wil multifunctionele daken maken

Woonstad wil multifunctionele daken maken

'Gezocht: pioniers die een dak in de aanbieding hebben om 1 of meer van de 130 ideeën uit de Dakencatalogus uit te voeren. Veel te leuk en belangrijk om het bij papieren voorbeelden te laten.' Dit bericht postte Rooftop Revolution aanjager en Rotterdamse DakenDiva...

Lees meer

Aan de slag met je dak?

Doe het samen met de wijkaanjager

Over jouw wijkaanjager:

Mijn naam is Paul Eilbracht. Ik ben industrieel ontwerper en nu vijf jaar woonachtig in Het Nieuwe Westen, specifieker de Pupillenbuurt. Ik heb hier een klushuis gekocht en verbouwd en ben altijd al bezig geweest met milieugericht ontwerpen en bouwen. Sinds een jaar ben ik actief buurtprojectleider van een buurtverbeterplan voor de Pupillenbuurt waar ik mij bezig houd met wonen en buitenruimte en communicatie in samenwerking met de gemeente en de woningbouwvereniging Woonbron.