Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakadviezen, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren. 

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week, Rooftopper Willem!

Vertel: wie ben je?
Een eigenzinnige doorzetter met discipline en de drang naar groei. Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen. Daarnaast haal ik veel voldoening door bij anderen ontwikkeling te stimuleren. Dit geldt voor zowel bij het beoefenen van teamsporten als professioneel. Lange tijd heb ik in Jakarta, Indonesië gewoond. Erg leuk om te zien hoe collega’s individueel, en het team als geheeld, zich ontwikkelden.

Overigens, voordat ik naar Indonesië vertrok heb ik, op en af, tijd in Brazilië doorgebracht en een aantal jaren in Amsterdam. In Amsterdam heb ik gestudeerd. De uiteindelijke specialisatie was Business Studies – Strategy. Uitdagend en zeker interessant.

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Mijn interesses zijn breed, maar ik focus mij het meeste op business development, organisatie en strategie. Rooftop Revolution heeft grote ambities. Mijn doel is om daaraan bij te dragen door samen de juiste voorwaarden te scheppen.

Waarom nou toch die daken?
Tot voor kort had ik er niet zo bij stilgestaan. Echter, de meeste daken zijn oprecht lelijk. Tegelijkertijd bieden ze zoveel potentie om wat mee te doen. Jakarta is een vieze stad, maar ze hebben een aantal leuke ‘rooftop bars’. Vanaf zo’n plek de stad aanschouwen maakt de stad een stukje leuker.

Maar het meest waardevolle is wanneer je een dak in kan zetten als oplossing voor de klimaatproblematiek. Waterberging, koeling van de omgeving, opwekken van zonne-energie, en meer biodiversiteit zijn goede voorbeelden. Het grote voordeel is dat bij aanleg weinig hinder wordt ondervonden. Een relatief kleine ingreep waar niemand last van heeft, maar wel iedereen baat bij heeft.

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Soms denk ik, ‘we leven best wel in een klote tijd’. Er zijn ook daadwerkelijk grote problemen. Problemen waar je misschien een beetje wanhopig van wordt. Echter, daardoor heb je ook echt héél véél kansen. Het kan alleen maar beter. En we kunnen het nu doen. Nú hebben we de kans op beterschap. Niet alleen met betrekking op het klimaat, maar ook andere sociale problemen. Wetende dat we grote en mooie dingen kunnen bewerkstelligen geeft mij hoop en motivatie. Mijn ideale toekomst is wanneer we over 10, 30 of 80 jaar kunnen zeggen: “wow, we hebben het gedaan”. Méér vrede, meer compassie, en meer leven.

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Sporten! En werken aan mijn eigen onderneming. Met strito development richt ik mij op gezonde leefomgevingen. Sluit goed aan op de missie van Rooftop Revolution. Betreft sport vind ik het overgrote deel leuk. Maar het meeste beoefen ik voetbal, tennis en mountainbike. Ik zou graag meer willen zeilen en klimmen. Maar dat komt nog wel.

Heb je nog vragen? Contact opnemen mag altijd! Mail naar willem@rooftoprevolution.nl