Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakscans, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren.

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week onze Rooftopper: Rosanne!

Vertel: wie ben je? 
Mijn naam is Rosanne Nieuwesteeg en ik ben projectleider wijkaanpak en communicatie bij Rooftop Revolution. Na mijn onderzoeksmaster Urban Studies heb ik als vrijwilliger bij Milieudefensie gewerkt en heb ik campagne- en communicatie ervaring opgedaan bij een communicatiebureau. Nu zet ik mijn skills zoveel mogelijk in om mensen te enthousiasmeren over groene daken! Ik ben geïnteresseerd in onder andere gedragsverandering en ik zet me in om groene daken meer in het onderwijs terug te laten komen. 

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Binnen Rooftop heb ik voornamelijk gewerkt aan het project RESILIO, waarbij in totaal ruim 12.000m2 aan blauw-groene daken is aangelegd. Blauw-groene daken zijn groene daken die water opslaan en via een slimme klep wordt dit water vastgehouden of geloosd. Aan de hand van bijvoorbeeld weersvoorspellingen of de waterstand van het riool. Een heel gaaf project wat inmiddels is afgelopen en waar ik samen met 9 partijen, waaronder de gemeente Amsterdamwoningcorporaties, kennisinstellingen als de HvA de VU en een aantal technische partijen, vanaf 2020 aan heb gewerkt. Ik hield me vooral bezig met de communicatie uitingen, het betrekken van bewoners en het organiseren van allerlei events. 

Nu houd ik me bezig met de interne en externe communicatie van Rooftop, zoals het schrijven van posts, teksten voor websites of andere uitingen en natuurlijk de organisatie en communicatie van ons Rooftop Symposium. Ook geef ik samen met Jan Henk dakentours over een aantal RESILIO daken en ben ik betrokken bij onderwijsgerelateerde projecten. Ik help graag studenten een handje.

Tot slot werk ik als projectleider wijkaanpak aan groene buurtprojecten. Met de wijkcampagne starten we campagnes in buurten waarbij we bewoners informeren, activeren en begeleiden tot een groen dak. Zo hebben we voor de gemeente Den Haag meer dan 100 aanmeldingen weten te creëren! En zijn we nu aan de slag in Velsen. Meer weten over de wijkaanpak? Lees het hier.

Waarom nou toch die daken?
Met het oog op de klimaatdoelstellingen, stedelijke verdichting, ongezondere lucht, hittestress en wateroverlast in de stad zijn groene en groen-blauwe daken nou eenmaal heel effectief. Daarnaast breng ik graag een stukje natuur de stad in! 

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Een groenere en duurzamere wereld, waarbij we als mens een stukje bewuster zijn van onze leefomgeving en het moois wat groen en natuur te bieden heeft. Waarin we méér samenwerken met elkaar om de klimaatdoelstellingen te halen. En natuurlijk een groen daklandschap in elk stedelijk gebied, waarop we kunnen wonen, werken en leven! 

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Fotograferen, de natuur in, tuinieren, muziek luisteren. Ik loop regelmatig met mijn camera door de stad om voornamelijk vogels te fotograferen! Ik ben ook te porren voor een goede film of een lekkere IPA. Borrelen, racefietsen of gewoon ouwehoeren met vrienden in het weekend doe ik graag.   

 

Heb je nog vragen? Contact opnemen mag altijd! Mail naar rosanne@rooftoprevolution.nl

Nieuwste berichten
Even voorstellen… Astrid

Even voorstellen… Astrid

Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Ontmoet onze nieuwe stagiair Amedeo!

Penningmeester / bestuurslid gezocht

Penningmeester / bestuurslid gezocht

Rooftop Revolution is op zoek naar een nieuwe penningmeester/bestuurslid. Rooftop Revolution is een landelijk opererende stichting die natuurgebieden terug in de stad brengt op het grootste braakliggende terrein: de daken. Het werk dat Rooftop Revolution doet, is...

Bedrijfskunde stagiair(e) gezocht

Bedrijfskunde stagiair(e) gezocht

Wij hebben plek voor een nieuwe stagiair(e)! Wij zoeken een enthousiast persoon die ons team komt versterken. Je werkt mee aan de ontwikkeling van onze organisatie en ondersteunt zowel inhoudelijk bij projecten als bij de business development. Past dit bij jou, heb...