Nocciolo is een familiebedrijf dat zich inzet voor het gebruik van originele en duurzame producten in de tuin. Zij maken daarbij gebruik van de restproducten uit de voedingsindustrie en geven die een andere toepassing.

Sinds 2005 hebben zij ervaring met het gebruik van perzikstenen. De “perzikpit” zoals die in de volksmond genoemd wordt is niet per definitie de “pit”. Het is de hardhoutachtige kern van de perzik. De perzik is een steenvrucht, zodoende wordt deze hardhoutachtige kern ook wel de “steen” genoemd. Daarnaast maken zij gebruik van de macadamiadop. Het omhulsel van deze hardste noot ter wereld is perfect geschikt om te gebruiken in tuinen als bodembedekker. Beide producten hebben een lange levensduur van wel 30 jaar en zijn veel lichter dan grind.

Groene daken zijn prachtig en goed voor de biodiversiteit en klimaatadaptatie. Nocciolo zet zich in voor het gebruik van duurzame, circulaire producten in de tuin maar zeker ook op het dak. Voor een groen dak gebruiken zij bv de perzikstenen en macadamiadoppen.

Recent hebben zij een groen dak aangelegd waarvan alleen de beschermlaag/ het beschermdoek, de laag die rechtstreeks op het dak komt te liggen, niet circulair is. De overige lagen bestaan uit een perzikstenen-/macadamiadoppenlaag als drainage, een vliesdoek van jutte of wol, een waterplaat gemaakt van rogge, leem, houtvezels en twee natuurlijke bindmiddelen, waar vervolgens het substraat op komt. Een mooi voorbeeld van een circulair groendak!

 

 

 

Voor meer informatie; www.nocciolo.nl