Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakadviezen, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren. 

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Meet Rooftopper Anneloes!

Vertel: wie ben je?
Ik ben Anneloes Kattemölle en het is mijn ambitie om de wereld een beetje mooier achter te laten dan hij al is. Met een achtergrond in architectuur en een diepe passie voor duurzaamheid zet ik me in voor de ontwikkeling van natuurinclusieve, circulaire en energie-efficiënte gebouwen en omgevingen die iets waardevols toevoegen. Ik ben afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft met de master Architecture, Urbanism and Building sciences. Als architect heb ik waardevolle ervaring opgedaan met een focus op duurzame initiatieven zoals groene systemen geïntegreerd in gevels en daken van gebouwen. Mijn interesse ligt in het creëren van groene, harmonieuze stadslandschappen, met name door middel van innovatieve dakprojecten.

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Binnen Rooftop Revolution ben ik op een missie om het grijze daklandschap te veranderen in bloeiende ecosystemen en waterbuffers, energie producerende daken en daken met een gebruiksfunctie waar zowel mensen als het milieu baat bij hebben. Als projectleider draait het in mijn werk allemaal om het verwezenlijken van deze dakdromen; van het analyseren van het bestaande tot het opstellen van een programma van eisen en het vinden van de juiste partij voor uitvoering. Ik ben hier om gebouweigenaren in dat proces te begeleiden en te ondersteunen en ik vind het ongelooflijk inspirerend om samen te werken met experts uit verschillende vakgebieden. Samen bedenken we innovatieve oplossingen die meerwaarde toevoegen aan elk project. Ik heb een passie voor het betrekken en voorlichten van mensen over de voordelen van natuurinclusiviteit en om hen te inspireren om actief deel te nemen aan de transformatie van hun stedelijke omgeving. Laten we samen de daken tot leven brengen, één groene transformatie per keer!

Waarom nou toch die daken?
Ik ben ervan overtuigd dat de grote hoeveelheid onbenutte daken een immens potentieel hebben om op verschillende manieren klimaatdoelstellingen te behalen. Maar het gaat niet alleen om klimaatdoelstellingen; het gaat ook om sociale cohesie en het herdefiniëren van de manier waarop we samenleven en omgaan met onze omgeving.

Wat wil je bij Rooftop bereiken?
Het is mijn doel om samen met mijn collega’s impact te creëren door middel van betekenisvolle ontwerpen die de omgeving mooier, leefbaarder en duurzamer maken. Ik word gedreven door een toewijding aan duurzaamheid en de overtuiging dat elk project een stap kan zijn naar een groenere, harmonieuzere wereld.

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
De ideale toekomst betekent voor mij harmonie tussen mensen onder elkaar en met de natuur. Ik begrijp dat het bereiken van wereldwijde vrede een ambitieus doel is, maar ik ben ervan overtuigd dat elke actie die we ondernemen, hoe dan klein ook, bijdraagt aan de bredere veranderingen die we nastreven. Door mijn werk bij Rooftop Revolution kan ik als individu een kleine positieve bijdrage leveren aan een wereld die positieve verandering nodig heeft. Ik hoop dat duurzame daken anderen kunnen inspireren en motiveren om mee te doen en hun bijdrage te leveren aan een betere toekomst.

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Naast mijn werk bij Rooftop Revolution ben ik als co-founder van het Collectief voor stadsverwildering bezig met het ontwikkelen en testen van ideeën over de integratie van natuur in de gebouwde omgeving. Daarnaast heb ik veel affiniteit met onderwerpen als Biofilie, Biomimicry en Parametrisch/generatief ontwerp. Ik woon in hartje Den Haag en heb zelf ook een multifunctioneel dak waar ik elke dag van geniet. Ik heb meer dan 100 planten in huis waar ik graag stekjes van maak om uit te delen. In mijn vrije tijd ben ik een buitenmens en geniet ik van activiteiten als wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken, surfen en snowboarden. Ik ben altijd in voor nieuwe avonturen; onlangs heb ik meegedaan aan Red Bull’s Stalen Ros, een soort ode aan het nostalgische televisieprogramma Te land ter zee en in de lucht.