Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakadviezen, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren.

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week onze Rooftopper: Fee!

Vertel: wie ben je?
Mijn naam is Fee Hartman en ik ben stagiair bij Rooftop Revolution. Ik zit op dit moment in het laatste jaar van mijn opleiding, Toegepaste Biologie, en zal het komende half jaar afstuderen bij Rooftop Revolution. Ik werk aan verschillende opdrachten en zal ook mijn scriptie hier schrijven. Ik ben erg geïnteresseerd in klimaatverandering, klimaatadaptatie en het vergroenen van steden.

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Als stagiair werk ik aan verschillende opdrachten en projecten. Momenteel werk ik mee aan een onderzoek naar financieringsmogelijkheden voor groene en multifunctionele daken. Daarnaast help ik graag waar ik kan! Ik zal met meerdere mensen binnen het team meelopen om zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Waarom nou toch die daken?
Het dakoppervlak is een, nu nog, vaak onbenutte grote ruimte waar kansen liggen voor rust, recreatie en groen. Steden zijn vaak druk en worden nog drukker en voller, multifunctionele daken (daken waarop meerdere functies tegelijk toegepast kunnen worden) bieden hier mooie oplossingen voor. De daken kunnen worden gebruikt voor het behalen van klimaatdoelstellingen, het terugbrengen van groen in de stad en veel meer. De vraag is eigenlijk, waarom niet?

Wat wil je bij Rooftop bereiken?
Graag zou ik mensen leren wat er allemaal mogelijk is op een dak en daardoor hopelijk overtuigen om zelf ook een groen of multifunctioneel dak aan te leggen. Ik vind het erg tof dat Rooftop Revolution verschillende dakeigenaren informeert en helpt bij het proces. Veel dak eigenaren denken hier zelf niet over na, of haken af door het proces, Rooftop Revolution biedt hiervoor handvaten. Ik wil hier graag aan bijdragen door het onderzoek waar ik aan mee werk en het organiseren van bijvoorbeeld dakentours of inspiratiesessies.

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
In de ideale toekomst is iedereen bewust bezig met een duurzame wereld en wordt de stad een eigen, groen, ecosysteem door natuur te betrekken. Het is van belang dat natuur weer een deel wordt van de stad, ook voor de mens. Klimaatverandering en slechte gezondheid zie je veel terug in steden, groene en multifunctionele daken bieden een oplossing!

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Ik ben graag zoveel mogelijk buiten, lekker wandelen in het bos, met de hond naar het strand, of gewoon lekker in de tuin. Daarnaast ben ik ook op Utopia eiland te vinden, waar ik samen met andere vrijwilligers de Agroforestry percelen onderhoud. Verder houd ik van koken, nieuwe recepten ontdekken en schilderen.

Heb je nog vragen? Contact opnemen mag altijd! Mail naar fee@rooftoprevolution.nl

Nieuwste berichten
De Provenier als Pionier!

De Provenier als Pionier!

Het consortium van Rooftop Revolution, Stichting Schooldakrevolutie en Stichting IVN Natuureducatie bundelt de krachten met RVKO om samen een revolutionair Schooldak van de Toekomst te realiseren voor Basisschool De Provenier in Rotterdam.

Dakfietsochtenden gemeente Velsen van start

Dakfietsochtenden gemeente Velsen van start

Vorig jaar vergroenden we al 1.656 m2 daken in de gemeente voor 121 dakeigenaren in 5 wijken. Afgelopen december is de tweede ronde van de groene dakenactie in de gemeente Velsen gestart.