Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakadviezen, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren.

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week onze Rooftopper: Fee!

Vertel: wie ben je?
Mijn naam is Fee Hartman en ik ben stagiair bij Rooftop Revolution. Ik zit op dit moment in het laatste jaar van mijn opleiding, Toegepaste Biologie, en zal het komende half jaar afstuderen bij Rooftop Revolution. Ik werk aan verschillende opdrachten en zal ook mijn scriptie hier schrijven. Ik ben erg geïnteresseerd in klimaatverandering, klimaatadaptatie en het vergroenen van steden.

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Als stagiair werk ik aan verschillende opdrachten en projecten. Momenteel werk ik mee aan een onderzoek naar financieringsmogelijkheden voor groene en multifunctionele daken. Daarnaast help ik graag waar ik kan! Ik zal met meerdere mensen binnen het team meelopen om zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Waarom nou toch die daken?
Het dakoppervlak is een, nu nog, vaak onbenutte grote ruimte waar kansen liggen voor rust, recreatie en groen. Steden zijn vaak druk en worden nog drukker en voller, multifunctionele daken (daken waarop meerdere functies tegelijk toegepast kunnen worden) bieden hier mooie oplossingen voor. De daken kunnen worden gebruikt voor het behalen van klimaatdoelstellingen, het terugbrengen van groen in de stad en veel meer. De vraag is eigenlijk, waarom niet?

Wat wil je bij Rooftop bereiken?
Graag zou ik mensen leren wat er allemaal mogelijk is op een dak en daardoor hopelijk overtuigen om zelf ook een groen of multifunctioneel dak aan te leggen. Ik vind het erg tof dat Rooftop Revolution verschillende dakeigenaren informeert en helpt bij het proces. Veel dak eigenaren denken hier zelf niet over na, of haken af door het proces, Rooftop Revolution biedt hiervoor handvaten. Ik wil hier graag aan bijdragen door het onderzoek waar ik aan mee werk en het organiseren van bijvoorbeeld dakentours of inspiratiesessies.

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
In de ideale toekomst is iedereen bewust bezig met een duurzame wereld en wordt de stad een eigen, groen, ecosysteem door natuur te betrekken. Het is van belang dat natuur weer een deel wordt van de stad, ook voor de mens. Klimaatverandering en slechte gezondheid zie je veel terug in steden, groene en multifunctionele daken bieden een oplossing!

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Ik ben graag zoveel mogelijk buiten, lekker wandelen in het bos, met de hond naar het strand, of gewoon lekker in de tuin. Daarnaast ben ik ook op Utopia eiland te vinden, waar ik samen met andere vrijwilligers de Agroforestry percelen onderhoud. Verder houd ik van koken, nieuwe recepten ontdekken en schilderen.

Heb je nog vragen? Contact opnemen mag altijd! Mail naar fee@rooftoprevolution.nl

Nieuwste berichten
Ook Eindhovense daken hebben enorme potentie

Ook Eindhovense daken hebben enorme potentie

In opdracht van de gemeente Eindhoven hebben we de potentie in kaart gebracht van de Eindhovense daken. Meer dan 77.000 gebouwen zijn onderzocht. Hiervan is zeker 10 miljoen vierkante meter bruikbaar voor een multifunctioneel dak, waaronder 1,65x de Wielewaal aan groen.

Terugblik Dak tot Dakloop 2024

Terugblik Dak tot Dakloop 2024

Op donderdagochtend 6 juni 2024, op World Green Roof Day, organiseerden we ‘s werelds eerste Dak tot Dakloop! Lees hier meer.

Circulair groendak project partner Nocciolo

Circulair groendak project partner Nocciolo

Nocciolo is een familiebedrijf dat zich inzet voor het gebruik van originele en duurzame producten in de tuin. Zij maken daarbij gebruik van de restproducten uit de voedingsindustrie en geven die een andere toepassing.