Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakadviezen, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren. 

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week, Rooftopper Mischa!

Vertel: wie ben je?
Een verbinder tussen stad en platteland. Ik ben opgegroeid in Friesland tussen bossen, meren, weilanden met Friese paarden en heuvels gevormd door de ijstijd. Met mijn tweelingbroer klom ik in bomen en waren we vaak ook op het dak van de woonboerderij te vinden. Dat gaf een gevoel van zoveel ruimte en rust om je heen. Daarna ben ik gaan studeren in Amsterdam en heb daar mijn draai gevonden tussen de geboren en getogen Amsterdammers. Nu ik beide werelden goed ken, zie ik het als mijn missie om stad en platteland met elkaar in verbinding te brengen.

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Binnen Rooftop Revolution werk ik mee aan verschillende projecten als projectmedewerker. Dat biedt veel afwisseling en het is leuk om zowel projectinhoudelijk als met de klant in contact te zijn. Ik informeer en enthousiasmeer graag, en vind daarnaast techniek en technische details interessant.

Waarom nou toch die daken?
De daken bieden ruimte en rust in een vanaf de straat zo drukke stad. En dat terwijl het dak vanaf conventioneel opzicht alleen wordt gezien als bescherming tegen regen en wind! We moeten toe naar een situatie waarin een dak wordt gezien als de laatste verdieping, waar ruimte is voor natuur, water, spelen, ontmoeten, energie opwekken en meer.

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Dat als ik vanaf mijn flat op 6 hoog naar beneden kijk, ik een lappendeken van kleine groene oases zie, waar bijen over kruidenrijke daken vliegen, sedum bloeit, insecten schaduw zoeken onder zonnepanelen en mensen spelen of genieten. Het blauw van de lucht boven en niet het grijs- maar het groen van de stad onder je.

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Ik houd van klimmen. Als kind klom ik in bomen en daar ben ik nooit mee gestopt. In een boom(top) voel ik mij verbonden met natuur, en soms zit ik op een lagere tak en maak een praatje met de mensen beneden mij. Over hoe ik dat doe, en waarom ik daar zit. Verder spreek ik graag met vrienden af, ga op ‘micro-adventures’ met rugzak en tentje en geniet het meest als er vanuit het niets een plan of spel wordt bedacht dat we dan ook meteen gaan uitvoeren.