Vorig jaar vergroenden we al 1.656 m2 daken in de gemeente voor 121 dakeigenaren in 5 wijken. Afgelopen december is de tweede ronde van de groene dakenactie in de gemeente Velsen gestart. Deze ronde gaan we in 6 wijken aan de slag te weten, Santpoort Noord, Velsen Zuid, Planeten- en Rivierenbuurt in IJmuiden, Velserbroek, Dennekoplaan e.o. IJmuiden en Driehuis.

Zaterdag 27 januari jl. hing de lente in de lucht en stond de dakfiets eerst in Santpoort Noord en daarna in Velsen Zuid. Met behulp van de dakboswachters uit de wijk hebben wij veel vragen kunnen beantwoorden en mensen enthousiast weten te maken om zich aan te melden. Afgaande op de opkomst en de reacties gaan we uit van een even groot aantal m2’s voor deze wijken. De aanmeldtermijn voor deze wijken is inmiddels verstreken. 

De eerstvolgende dakfietsochtend is zaterdag 24 februari a.s. voor Velserbroek en de Planeten- en Rivierenbuurt in IJmuiden. Velserbroekers kunnen ons daar tussen 09.30 tot 11.00 uur bij het Kruidvat op de Galle Promenade alles vragen over groene daken. Bewoners uit de Planeten- en Rivierenbuurt kunnen dat tussen 11.30 en 13.00 uur bij de Dekamarkt aan de Planetenweg doen.

En mochten er dan nog vragen zijn; onderaan onze campagnepagina’s staan ook nog de antwoorden op alle verzamelde vragen.