FLOOR op de Wibaut

Beschrijving

Het Jan Bommerhuis, ook wel ‘Floor’ genoemd, ligt aan de Wibautstraat in Amsterdam en wordt getransformeerd naar 162 woningen met een nieuwe bovenste verdieping waar drie woonlagen voor in de plaats komen. Op het 1600 m2 dak van de nieuwe verdieping wordt een Parkdak aangelegd door De Dakdokters.

Het Parkdak maakt van het dak een waterberging dat bestuurd wordt. Dit betekent dat tijdens een regenbui het dak water kan opslaan en op een rustig moment het kan af voeren. Het opgeslagen water zorgt ervoor dat het groene dak genoeg water krijgt tijdens droge dagen. Het dak zal voor een deel bestaan uit dakterrassen waar de bewoners gebruik van kunnen maken. Het bijzondere van het ontwerp van De Dakdokters is dat ook de delen van het dak waar het terras op ligt, water bergt doordat het pardak systeem doorgetrokken wordt over de gehele dakoppervlakte.

Dakboswachters a.s.r. real estate en Boelens de Gruyter

Al meer dan 125 jaar investeert a.s.r. real estate in vastgoed en beheert zij beleggingen in agrarische grond, woningen, winkels en kantoren voor institutionele investeerders. We hebben een sterke kwaliteitsfocus: we geloven dat kwaliteit zijn waarde behoudt en investeren daarom continu in onderhoud, goede materialen en duurzaamheid van gebouwen en duurzaam grondgebruik.

Boelens de Gruyter is een landelijke ontwikkelaar met een specialisme in complexe binnenstedelijke projecten. Wij hebben meerdere projecten in Amsterdam gedaan zoals de transformatie van het Trouwgebouw naar The Student Hotel. Dit soort projecten laten zien dat wij een voorstander zijn van duurzaam hergebruik van bestaande panden. We kijken eerst naar wat er al staat en of het mogelijk is om het bestaande te hergebruiken.

Update 15 mei

Projectontwikkelaar Boelens de Gruyter en a.s.r. real estate zijn groot voorstander van groene daken. Het brengt onder andere voordelen voor de waterberging op deze locatie waar weinig groen in de directe omgeving is. Ook zal dit groen van grote kwaliteit zijn voor de gebruikers van de dakterrassen.

“Het groene dak zal ertoe leiden dat onze huurders met nog meer plezier gebruik maken van hun dakterras. Ook zal het bijdragen aan een verbetering van het leefklimaat van de stad” 

Update 18 mei

De subsidie is toegekend! De Dakdokters zullen binnenkort beginnen met de aanleg.

De Knowledge Mile heeft de ambitie om tussen Amstelplein en Mr. Visserplein het hoogste en langste park van Amsterdam te realiseren: Knowledge Mile Park. Samen met Rooftop Revolution vergroenen we de daken en brengen we de natuur terug de stad in. Dit project is een onderdeel van Knowledge Mile Park.

Recente dakprojecten