Vinkenstraat

Beschrijving

Een dak met kleurrijke bloemen waardoor de buurt gaat opleven. Dat is waar de bewoners van de Vinkenstraat en de Haarlemmerdijk van droomden als ze uitkeken op het zwarte, ongebruikte dak op hun bergingen in de binnentuin. Bedekt met een zwart bitumen dak van 170 m2 straalde de hitte er in de zomer vanaf en bleven grote regenplassen liggen na een regenbui. Het zag er niet uit! Zes appartementen kijken direct uit op het dak, de overige bewoners hebben zicht vanuit het trappenhuis. Toen het dak toe was aan vervanging was dat een uitgelezen kans om het meteen goed te doen!

Er werd voor een groen dak gekozen vanwege het mooie en rustgevende uitzicht. Toen bleek dat het ook een financiele besparing opleverde omdat de levensduur van het dak verdubbelde en dat de begroeiing de enorme waterplassen op het dak tegengaat was de keuze helemaal duidelijk.

Het groene dak werd op de agenda van de VvE gezet en alle 27 eigenaren waren enthousiast. Na een dakscan van Rooftop Revolution en een offerte van De Dakdokters, subsidie van de Gemeente Amsterdam en financiele bijdragen van alle eigenaren, kon het dak worden aangelegd.

Dakboswachter Verena Junginger

Verena Junginger woont in de Vinkenstraat. In 2007 verhuisde ze van Mannheim naar Amsterdam en sindsdien gaat ze elke dag met de trein naar werk in Den Haag. Ze is altijd bezig om op werk en thuis het leven groener te maken: minder plastic koffiebekers, en meer fruit in de sporthal. Te vinden in Pakhuis de Zwijger, De Hallen of in Westerpark.

Gerealiseerd!

Het dak is aangelegd en alle bewoners zijn er heel blij mee.

“Het dak was eerst lelijk en zwart. Met hulp van Rooftop Revolution hebben we samen met 25 partijen het dak vergroend, inclusief gele bloemen.”

Rekensom

De kosten van de aanleg van het groene dak waren € 10.500. De gemeente Amsterdam heeft hier 50% van gesubsidieerd. De andere helft is gedeeld door de 27 dakeigenaren van de schuurtjes die onder het dak zitten.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Onze diensten op een rij

Recente dakprojecten