De organisatie van de eerste echte Dak tot Dakloop is in volle gang! Elke nieuwsbrief staan we stil bij een van de deelnemers van de loop, en ditmaal zijn we benieuwd waarom Michiel van de Bunt meedoet in de competitie.

Waarom doe je mee met de Dak tot Dakloop?

Omdat we partner zijn van Rooftop Revolution, ik hou van sport en ik het een leuke en ludieke manier vind om aandacht te vragen voor ons dakenlandschap. Geen beurs of flyer, maar echt even wat anders. Voor de partners onderling is het een gave activiteit en wellicht wordt het een groter event waar meer partijen aan mee gaan doen!

Naar welk dak kijk je uit of zie je uitdagingen?  

Mm, even denken. Nemo is publiek toegankelijk dus dat zal wel lukken, maar het hoogste punt wordt nog wel een uitdaging met al die trappen. Het mooie ervan is dat het dak helemaal wordt vernieuwd. Het dak is nu al een goed voorbeeld van multifunctioneel buitengebruik. Het is echt toegevoegd aan de gebruiksruimte van het gebouw. Ik kijk ernaar uit om ook te rennen over het nieuwe toekomstige dak.

Wat is jouw favoriete dak in het algemeen?

Moeilijk om te kiezen, maar ik denk wel het Dakstrand de Jonas. Het is onderdeel van een mooi woonconcept maar je kan er ook ruimtes huren voor presentaties bijvoorbeeld. Je hebt er een groot aanbod van verschillende faciliteiten. Er is een fantastische binnentuin, waar bewoners mooi met elkaar recreëren. Met mooie planten en in hartje Amsterdam waarbij je echt het gevoel hebt alsof je op een vakantiebestemming bent.

Welk dak zou nog aangepakt moeten worden?

Jaarbeurs, of de RAI, of een dak van een groot kantoor. Daken van bedrijven die hun klanten ontvangen en hun dak als extra pluspunt gaan zien om in te zetten. Mensen laten ervaren wat er allemaal kan met daken.

Wat is jouw ultieme dakdroom?

Dat draagkracht en constructie nooit meer belemmeringen zijn om de ideale daktuin te maken. Dat een multifunctioneel dak de standaard is en qua draagvermogen alles mogelijk is.

Wat wil je nog meegeven aan (de deelnemers van) de Dak Tot Dak loop?

Het is een leuke manier om met elkaar de daken op een andere wijze in het zonnetje te zetten. Het zou heel gaaf zijn om na de eerste editie met onze partnergroep veel persaandacht te genereren. Om de impact nog groter te maken. Dat de Dak tot Dakloop echt een ding wordt! We maken teams van kwekers, architecten, allerlei bedrijven in de dakenbranche kunnen aanhaken.