De organisatie van de eerste echte Dak tot Dakloop is in volle gang! Bijna elke nieuwsbrief staan we stil bij een van de deelnemers van de loop, en ditmaal zijn we benieuwd waarom onze eigen Willem Fokke meedoet in de competitie.

Waarom doe je mee met de Dak tot Dakloop?

Enkel en alleen om de titel Dakloper te kunnen dragen. Dat doet het goed op LinkedIn hoorde ik laatst iemand zeggen.

Naar welk dak kijk je uit of zie je uitdagingen?  

Ik zal waarschijnlijk vooral traptreden zien, maar het meeste kijk ik uit naar de muziekband op het dak. Dat lijk me wel wat. Zou tof zijn wanneer ze op Nemo staan en je de trommels al van ver kan horen.

En ik zou graag een hele grote banner met Hup Willem Hup willen zien. 3 meter breed is voldoende.

Wat is jouw favoriete dak in het algemeen?

Lastig. Zou ik zo niet weten, maar wat me heel gaaf lijkt is als we in volgende edities daken verbinden. Dat je dus van dak naar dak rent over loopbruggen. Een loop waarbij de daken onderling competitie voeren voor het mooiste uitzicht. Uiteraard dienen de daken volledige gevuld te zijn met het mooiste groen en fluitende vogels.

Welk dak zou nog aangepakt moeten worden?

Oooeeeh, dat zijn er velen. Op mijn eigen dak mag ook wel wat komen, maar de verhuurder wil er niet aan. Zonde!

Buiten dat zeggen we vaak “Elk dat benut”. Dus ja … Daar gaan we voor.

Maar, wat me heel mooi lijkt is de rij daken aan de Piet Heinkade. Als al die daken in gebruik zouden worden genomen heb je een enorme trekpleister voor de stad. Plus, mijn eerdere wens voor volgende edities van de Dak tot Dakloop kan daar prima op vervuld worden.

Wat wil je nog meegeven aan (de deelnemers van) de Dak Tot Dak loop?

Zet je beste beentje voor!